!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Man op zijn best: bouwen met LEGO

Kees, al 38 jaar gelukkig getrouwd met Mijnie, krijgt op een dag een zeer vervelende mededeling. Er is prostaatkanker bij hem geconstateerd, met uitzaaiingen door het lichaam. Inmiddels drie jaar later, zit er een levenslustige en enthousiaste man tegenover ons, die vertelt over zijn nieuwe passie: bouwen met LEGO. Van genezing is helaas nog geen sprake, maar Kees gaat op een krachtige manier om met zijn ziekte, en kijkt positief vooruit.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Lego als vorm van therapie

Inmiddels heeft Kees tientallen fantastische bouwwerken gecreëerd, die als in een museum uitgestald staan op de zolderkamer. Hoewel de aanleiding om te gaan bouwen dus behoorlijk pittig is, heeft het een positief neveneffect gehad. Het bouwen met LEGO werd een vorm van therapie, om de gevolgen van de chemotherapie te verzachten. 

De oncoloog liet in het beginstadium weten dat de chemotherapie die zou volgen pittige bijwerkingen zou kunnen krijgen. Toch kon Kees zich in deze periode nog goed focussen op de werkzaamheden binnen zijn eigen timmerbedrijf. Helaas kreeg hij na de vijfde behandeling toch te maken met heftige bijwerkingen: continue, pijnlijke tintelingen in zijn vingers, doordat de bloedvaten vernauwden.

Een verpleegkundige gaf als tip om ’s avonds in een stressballetje te knijpen, zodat zijn vingers in beweging bleven en de vervelende tinteling kon afnemen. Bijna als grapje voegde ze toe: “… of u gaat bijvoorbeeld met LEGO steentjes bouwen…” En zo was de nieuwe passie van Kees geboren. 

Bron foto: Van Dal mannenmode

Elke dag een uurtje

Tijdens zijn eerste bouwproject – de Tower Bridge – ging hij dagelijks een uurtje aan de slag in de avonduren. En omdat het niet leuk is om dezelfde brug steeds op- en af te bouwen, kwam er een tweede bouwproject: de Big Ben. Nuttig, en vooral erg leuk om te doen.

Inmiddels is Kees al tientallen projecten verder. Op de foto ziet u een van zijn laatste werken: The Bucket Wheel Excavator. Dit is een groot graafwiel dat in de mijnbouw wordt gebruikt. Het volgende pakket staat zelfs al klaar: een grote Volvo Dumper vrachtwagen. Een leuk neveneffect is dat kleinzoon Julan (6 jaar) ook is aangestoken met het ‘bouwvirus’. Regelmatig gaan opa en Julan samen aan de slag om de mooiste projecten te bouwen, terwijl Mijnie met een glimlach toekijkt.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Kostuums - header Mode

Bartlett Dress kostuums voor ieder moment

Ontdek de nieuwste kostuums van Bartlett Dress, geschikt voor ieder moment. Van een bruiloft als ...
Bekijk meer
Nieuwe openingstijden in jouw favoriete winkel - header Nieuws

Nieuwe openingstijden in jouw favoriete winkel

Van Dal mannenmode streeft altijd naar het bieden van de mooiste mannenmode, de beste klantenservice ...
Bekijk meer
Nieuwe winkel Van Dal Sneek - Header (1) Nieuws

Nieuwe winkel: Van Dal Sneek!

Eindelijk mogen we het officieel uitspreken: Van Dal mannenmode komt binnenkort naar Sneek! De stoere ...
Bekijk meer
Winteropruiming
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een van de drie kookboeken van Leukerecepten (t.w.v. €22,99)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven