!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Van sloep tot zeiljacht

Eric (56) is een trouwe klant bij Van Dal Roosendaal en trotse eigenaar van een zeewaardig zeiljacht. Waar hij als jonge knaap van tien jaar de Brabantse wateren van Mark en Dintel verkent, leert hij zijn liefde voor het zeilen kennen. Samen met zijn maatjes en ouders wijdde hij talloze weekends en vakanties toe aan deze rivierovergang tussen Dinteloord en Breda. Vanzelf wordt het hem duidelijk: eindeloos rondvaren is het allermooiste wat er is.

Kapitein van de Kameleon

In wezen een stalen sloep, in het hart een onverwoestbaar jacht. Zo voelt het althans, als Eric terugdenkt aan de trouwe Yamaha 5 PK buitenboordmotor. “Als klein jongetje waan je je als de ware kapitein van de Kameleon in Stampersgat. Samen met familie en vrienden maakten we zelf een aanlegsteiger zo werden de rustige oevers van de Dintel al gauw onze thuisbasis voor grenzeloze avonturen. Urenlang vissen, barbecueën en varen leek daardoor nooit lang genoeg te duren.”

Herinneringen om te koesteren

De stalen sloep werd een kajuitbootje en later zelfs een motorjacht met slaapgelegenheid. “Met stormkracht 8 over het IJsselmeer naar Brabant varen is machtig mooi; een fantastische herinnering die mijn vrouw, onze tweeling en ik altijd hebben gekoesterd”, vervolgt hij glimlachend.

Geminos

Tegenwoordig is Eric de trotse eigenaar van een Bavaria 36-3, een zeewaardig zeiljacht die met de naam Geminos een ode brengt aan zijn tweeling. De prachtige zeiltochten vanuit Port Zélande staan hem sterk bij, maar de hoogtepunten waren met name de trips over de Noordzee. “Niets evenaart het gevoel dat je krijgt als je langs de krijtrotsen van Dover vaart, langs Eastbourne en Portsmouth en dan via de Normandische kust koers zet naar Dieppe. Wie kan zeggen dat hij of zij op deze manier deze bijzondere plekken bezocht hebben?”

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Nick

Nick

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Ook leuk om te lezen
5 tips om jouw garderobe voorjaarsproof te maken - header Van Dal Extra

5 tips om jouw garderobe voorjaarsproof te maken

Het voorjaar staat weer voor de deur! Tijd om jouw garderobe voorjaarsproof te maken. Dit ...
Bekijk meer
Hertenbiefstuk-met-stoofperen-01 Recepten

Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen

Serveer dit luxe stuk wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.
Bekijk meer
Spaanse Hapjes Pincho's Recepten

Spaanse hapjes: Pincho’s

Drie heerlijke hapjes op een sneetje stokbrood. Heerlijk bij de borrel óf als aperitief!
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven