Meest gelezen

Maak je eigen mancave

Iedereen heeft wel eens de behoefte om zichzelf even terug te kunnen trekken om alleen of met een klein gezelschap een hobby of andere bezigheden te beoefenen. Laat hier nou de perfecte oplossing voor zijn! Heb je ruimte over in je huis; een zolderkamer, een garage of een tuinhuisje en weet je niet wat je ervan moet maken? Bouw je eigen mancave! Maar wat is een mancave en hoe richt je een mancave in? Wij leggen het je graag uit.

Wat is een mancave?

In principe zegt de naam het zelf een beetje: een ruimte waar mannen hun hobby of andere favoriete bezigheden kunnen beoefenen. Dit hoeft natuurlijk niet echt een cave (grot) te zijn. Niet alleen is dat een beetje ouderwets, we geloven ook dat de gemiddelde man geen grot in zijn nederige stulp heeft gebouwd. Het kan wel een zolder, garage, tuinhuis of andere loze ruimte in het huis zijn. Mocht je toch voor een daadwerkelijke grot gaan; laat ons het dan vooral zien! In de mancave bevinden zich vele attributen om er een leuke en gezellige tijd van te maken. Welke benodigdheden dat zijn, verschilt natuurlijk per persoon. Wij geven hieronder enkele tips.

Bron foto: Unsplash.com

Het ontstaan van de mancave in Nederland

De term mancave is ontstaan uit landen als Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië. In de stedelijke suburbans (buitenwijken) van deze landen hadden mannen de ruimte om dit te realiseren. De trend is inmiddels overgewaaid naar Nederland. Sommige mannen hadden al een mannenhok, maar toen veel winkels, cafés en andere faciliteiten dicht moesten vanwege corona, zijn meer mannen dit gaan nabootsen. Deze ‘hobby’ is niet alleen weggelegd voor mannen overigens, ook voor vrouwen! Voor vrouwen wordt het een she-shed genoemd.

Bron foto: Unsplash.com

De inrichting

Het inrichten van de mancave is de basis, echter verschilt het natuurlijk per persoon wat je wilt gaan doen in het mannenhok. Houd je ervan om aan auto’s en motoren te knutselen? Dan is een grote hoekbank niet handig. Tijdens het klussen is een grote werkbank dan weer een niet te missen meubel. Een mooie bank kan natuurlijk weer wel als je graag naar sport of films kijkt. Drink je graag een drankje met vrienden, dan kan het tof zijn om een kleine bar met barkrukken in te richten. De verdere decoratie heeft weer te maken met jouw smaak. Een megagrote poster van jouw grootste held is erg gaaf, maar het kan net zo goed een bijzonder schilderij zijn.

Gadgets zijn een must

Goede gadgets zijn cruciaal voor een geslaagde mancave. Je hoeft Batmans Batcave niet na te bootsen, maar een goede geluidsinstallatie, een ruime tv en een grote koelkast wil je wel in de uitrusting. Als je van gamen houdt, kan je ook een goede game pc samenstellen, een playstation aanschaffen of misschien zelfs een flipperkast of arcadekast bemachtigen (spelletjeskasten voor gamehalls of cafés). Andere gadgets of spellen waar aan gedacht kan worden zijn een dartbord, tafelvoetbal- of tafeltennistafel, een pokerset en andere bordspellen.

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Hobby erop los

Dus: een mancave is ervoor bedoeld om jezelf even terug te kunnen trekken en om je hobby uit te oefenen. Richt daarom jouw mancave zó in dat je dat ook kan doen. Misschien ben je modeltreinbouwer of bouw je met LEGO. Dan heb je de ruimte nodig om je creaties te kunnen tonen. Als je bijvoorbeeld lp’s spaart, is een platenspeler weer van belang. Laat het dan vooral zo’n oude platenspeler zijn, die met oude naald nog dat lekkere, krakende geluid geeft. Daarbij is het fijn om over een eigen ruime kast te beschikken zodat je alle benodigdheden kwijt kan of zelfs leuk uitstalt.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Van Dal helpt bij jouw mancave

Je zal wel denken: hoe helpt Van Dal bij mijn mancave? Het is hierboven wel duidelijk geworden dat de speciale mannenplek is ontworpen om tot rust te komen. Trek daarom jouw favoriete comfortabele outfit aan tijdens het beoefenen van jouw hobby. Misschien doe je in een van onze winkels wel inspiratie op voor de inrichting van jouw mancave. Heb je bijvoorbeeld de Fiat 500’s zien staan in onze winkels, de industriële look of juist de beplakkingen in de pashokjes? Het zijn allemaal gave ideeën voor jouw knutselhok.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
De nieuwe folder is uit-04 Mode

De nieuwe folder is uit!

Het is eind oktober en terwijl de dagen korter worden en de temperaturen langzaam beginnen ...
Bekijk meer
De nieuwe wintercollectie is in de winkels-01 Mode

De nieuwe wintercollectie is in de winkels

Van Dal groet groen in dit seizoen – met een natuurrijke omgeving óf met duurzame keuzes ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkese prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven