Aspergesoep

Voorgerecht

6

30 minuten

30 minuten

6

Voorgerecht

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei. Een heerlijk lenterecept!

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes
  • 700 gr witte asperges (geschild)
  • 2 blokjes kippenbouillon (Maggi)
  • 1500 ml water
  • 200 ml kookroom of slagroom
  • 80 gr bloem (of maizena)
  • 70 gr boter

Optioneel:

  • 2 eieren
  • 150 gr reepjes beenham
  • Verse peterseilie om te garneren

Bereiding:

Tip: Asperges koken doe je zo!

In samenwerking met:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Foto van Sandra van Leukerecepten.nl

Sandra van Leukerecepten.nl

Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Ook leuk om te lezen
Header koolstamppot Recepten

Boerenkool stamppot met rookworst

Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer
header oliebollen Recepten

Mini oliebollen met ananas

Bekijk meer
header -2 Smakelijk

Alles over gourmetten

Als we het over Nederlandse tradities hebben denken we gelijk aan gourmetten. Waar je met een groep om ...
Bekijk meer

Nieuwe collectie

Recent

Van Dal Goud

Van Dal Goud

Altijd 10% korting en attenties die jouw winkelmoment een Gouden randje geven.
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak iedere maand kans op nieuwe, té gekke prijzen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven