!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Column – Vanaf nu ben ik levensgenieter

Jan (nu 68) is deskundig pensioencoach, trouwe klant bij Van Dal mannenmode en fulltime levensgenieter. Na een goed in overleg exitgesprek zit hij in de auto onderweg naar huis en tuurt voor zich uit. Jan beseft ineens: “Mijn werkjaren zitten erop. Ik ben 57 jaar, heb mijn baan bij Cap Gemini voltooid en moét niets meer.” Hij weet het gelijk positief te draaien. Daarna moet Jan iets nieuws gaan doen. “Gelukkig had ik genoeg spaargeld om tot mijn pensioen vol te houden, waarna een nieuw hoofdstuk startte.” Jan lacht optimistisch en belt zijn kinderen: “Vanaf nu ben ik fulltime levensgenieter.”

Niets moet, alles mag

Echter merkt Jan op dat deze perceptie niet zo vanzelfsprekend is. “Veel mensen belanden in het bekende ‘zwarte gat’ en denken dat het leven geen bijzondere waarde meer heeft als je stopt met werken. Ze raken in een sociaal isolement. Dat is jammer, want je geeft zelf enorme waarde aan je leven, vult je eigen agenda en kunt alles positief bekijken!” Jan zag het bij vrienden en kennissen om zich heen gebeuren, en vond het altijd al interessant om met en voor mensen te werken. Zo ontdekt hij wat zijn nieuwe missie is: pensioencoach! Tijd om meer mensen zichzelf waarde te laten geven en sterker te maken voor de mooiste periode van hun leven. “Mensen durven wel hulp te bieden, maar vinden het moeilijk om erom te vragen. Ik wil graag die verbindende schakel zijn.”

Jan raakt in gesprek met iemand die in de ledenraad van zijn lokale bibliotheek zit en organiseert avonden waar pensionados samenkomen. “Je krijgt veel terug uit de gesprekken met deze mensen. Zo interessant om hen te helpen de volgende stap te maken!” Ook als gastheer op beursstands van de Utrechtse Heuvelrug vertelt en enthousiasmeert hij met grote passie. Zijn eerste onderwerp is dan ook: “Durf hulp te vragen. Samen maken we het er het beste van.”

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Jan

Jan

Jan (68) is een trouwe klant bij Van Dal Nijkerk, pensioencoach en fulltime levensgenieter. Enthousiast schrijft hij columns op dit magazine om jou te helpen als je stopt met werken. Jan is erg benieuwd of je door het lezen van zijn column tot actie over bent gegaan. Laat het hem weten via [email protected]
Ook leuk om te lezen
stamppot-met-witlof-01 Recepten

Witlofstamppot met appel

Ontdek nieuwe smaken, geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Deze heerlijke winterse stamppot met witlof, ...
Bekijk meer
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Spelletjes

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
Van Sloep tot zeiljacht - Eric bij een haven Man op zijn best

Van sloep tot zeiljacht

Eric (56) is een trouwe klant bij Van Dal Roosendaal en trotse eigenaar van een ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven