!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Column – Vanaf nu ben ik levensgenieter

Jan (nu 68) is deskundig pensioencoach, trouwe klant bij Van Dal mannenmode en fulltime levensgenieter. Na een goed in overleg exitgesprek zit hij in de auto onderweg naar huis en tuurt voor zich uit. Jan beseft ineens: “Mijn werkjaren zitten erop. Ik ben 57 jaar, heb mijn baan bij Cap Gemini voltooid en moét niets meer.” Hij weet het gelijk positief te draaien. Daarna moet Jan iets nieuws gaan doen. “Gelukkig had ik genoeg spaargeld om tot mijn pensioen vol te houden, waarna een nieuw hoofdstuk startte.” Jan lacht optimistisch en belt zijn kinderen: “Vanaf nu ben ik fulltime levensgenieter.”

Niets moet, alles mag

Echter merkt Jan op dat deze perceptie niet zo vanzelfsprekend is. “Veel mensen belanden in het bekende ‘zwarte gat’ en denken dat het leven geen bijzondere waarde meer heeft als je stopt met werken. Ze raken in een sociaal isolement. Dat is jammer, want je geeft zelf enorme waarde aan je leven, vult je eigen agenda en kunt alles positief bekijken!” Jan zag het bij vrienden en kennissen om zich heen gebeuren, en vond het altijd al interessant om met en voor mensen te werken. Zo ontdekt hij wat zijn nieuwe missie is: pensioencoach! Tijd om meer mensen zichzelf waarde te laten geven en sterker te maken voor de mooiste periode van hun leven. “Mensen durven wel hulp te bieden, maar vinden het moeilijk om erom te vragen. Ik wil graag die verbindende schakel zijn.”

Jan raakt in gesprek met iemand die in de ledenraad van zijn lokale bibliotheek zit en organiseert avonden waar pensionados samenkomen. “Je krijgt veel terug uit de gesprekken met deze mensen. Zo interessant om hen te helpen de volgende stap te maken!” Ook als gastheer op beursstands van de Utrechtse Heuvelrug vertelt en enthousiasmeert hij met grote passie. Zijn eerste onderwerp is dan ook: “Durf hulp te vragen. Samen maken we het er het beste van.”

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Jan

Jan

Jan (68) is een trouwe klant bij Van Dal Nijkerk, pensioencoach en fulltime levensgenieter. Enthousiast schrijft hij columns op dit magazine om jou te helpen als je stopt met werken. Jan is erg benieuwd of je door het lezen van zijn column tot actie over bent gegaan. Laat het hem weten via [email protected] en bezoek ook eens www.uwpensioenhulp.nl
Ook leuk om te lezen
close up riem en jeans Bartlett Mode

Tijdloze kledingstukken voor een nette uitstraling

Ontdek de klassieke stijl en veelzijdigheid van de tijdloze kledingstukken bij Van Dal mannenmode. Van ...
Bekijk meer
Mediterraans groentepannetje - header Recepten

Mediterraans groentepannetje

Een heerlijk Mediterraans groentepannetje vol verse groenten en kruiden. Gegarneerd met witte kaas en een ...
Bekijk meer
header Odapark Eropuit

Odapark Venray

Het Odapark is een prachtig natuurgebied en kunstpark dat zich uitstrekt over ongeveer 25 hectare ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven