!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

De voordelen van breinpuzzels

Een fijne bezigheid voor bij de ochtendkrant en warme koffie is het spelen van een breinspelletje. Denk aan een woordzoeker, cryptogram of Zweedse puzzel. Deze spellen zijn natuurlijk enorm vermakelijk, maar het zijn ook goede trainingen voor je hersenen. Waarom is een puzzel goed voor je en wat zijn de voordelen ervan? Dat puzzelen we even voor je uit!

Verbetering van cognitieve functies

Alles wat jij waarneemt of doet op een dag wordt verwerkt door jouw cognitieve functies. Voor de meeste dagelijkse bezigheden gebruik je bestaande verbindingen in het brein. Het helpt informatie te verwerken en jouw concentratie vast te houden. Regelmatig puzzelen, zoals met een kruiswoordpuzzel, Zweedse puzzel of sudoku, stimuleert deze functies en maakt hierdoor nieuwe hersenverbindingen aan. Dat zorgt ervoor dat jij mentaal scherp blijft en jouw hersenen beter blijven functioneren naarmate je ouder wordt. Dit aanpassingsvermogen van de hersenen wordt ook wel neuroplasticiteit genoemd. Een fantastisch woord ook voor een woordzoeker, neuroplasticiteit!

Woordspellen

Woordspellen zoals kruiswoordpuzzels en woordzoekers bieden talrijke voordelen voor het brein. Ze verbeteren woordenschat, versterken cognitieve vaardigheden, stimuleren denkvermogen en verminderen stress. Regelmatig spelen kan cognitieve gezondheid bevorderen en het risico op cognitieve achteruitgang verminderen. In essentie zijn woordspellen dus een leuke en effectieve manier om de gezondheid en het functioneren van het brein te ondersteunen. Neem nou onze prijspuzzels: naast gezond puzzelen maak je iedere nieuwe maand weer kans op leuke prijzen!

Cijferpuzzels

Cijferpuzzels zoals sudoku bevorderen logisch denken, concentratie en geheugen. Ze vereisen strategisch redeneren en aandacht voor detail tijdens het oplossen. Bovendien bieden ze stressverlichting en ontspanning voor de geest. Kortom: cijferpuzzels zijn een boeiende en doeltreffende manier om diverse cognitieve vaardigheden te versterken en de geest alert te houden. Vind je een sudoku toch lastig? Lees dan zeker onze 5 tips voor het oplossen van een sudoku!

Breinpuzzels bij Van Dal

Bij Van Dal doe je maandelijkse mee met de leukste prijspuzzels! Elke maand krijg je de kans om te puzzelen en te winnen. Ontdek onze diverse puzzels van kruiswoordraadsels tot sudoku’s en maak kans op fantastische prijzen. Laat je verleiden door de uitdaging, scherp je geest aan en win prijzen waar je echt blij van wordt!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Jan-van-workum-header-3 Man op zijn best

Column – Lentekriebels

Tijdens een gezellig koffiemoment met mijn vrouw vertel ik haar over mijn thema voor deze ...
Bekijk meer
Nieuwe folder - Z24 Nieuws

Nieuwe folder | Zomer vol prints

Hij is er weer! De nieuwe folder is er klaar voor om je de nieuwe ...
Bekijk meer
Nieuwe folder - folder 2 Z24 Nieuws

Nieuwe folder | Zomer vol prints – Folder 2

De tweede, en nóg meer zomerse folder is uit! De nieuwe folder is er klaar ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven