!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

5 tips voor het oplossen van een sudoku

Ben jij weleens vastgelopen op de (online) sudoku uit ons magazine? Dat is helemaal niet zo gek! Het oplossen van een sudoku kan namelijk best lastig zijn. Er is ook niet echt één ultieme tip om elke sudoku te kunnen oplossen. Toch hebben wij een diepe duik genomen in de wonderlijke wereld van deze denksport en ontdekten we 10 tips voor het oplossen van een sudoku. Hiermee maak je van jezelf een ware sudokumeester!

Bron foto: Unsplash.com

Tip 1: Gebruik een potlood

Het gebruiken van een potlood tijdens het oplossen van een sudoku kan erg handig zijn. Het maken van fouten hoort onlosmakelijk bij het puzzelen;  met een potlood kan je deze fouten makkelijk ongedaan maken. Hierdoor wordt je puzzel geen rommeltje en kan je deze makkelijker oplossen. Sudoku is een puzzel waarbij negen blokken van 3 x 3 vakken in te zien zijn. In elk vak moet een cijfer van 1 t/m 9 staan, waarbij elke kolom en elk blok van 3 x 3 vakken de cijfers 1 t/m 9 eenmaal voorkomen. Je kan je voorstellen dat dat anders veel gekras met een pen oplevert.

Bron foto: Unsplash.com

Tip 2: Oefen met makkelijke sudoku’s

Oefening baart kunst, ook bij sudoku’s! In sudokuboeken staan verschillende moeilijkheidsgraden. Om deze reden is het belangrijk om te oefenen met makkelijkere sudoku’s alvorens je gaat beginnen aan moeilijkere sudoku’s. Op deze manier bouw je een goede basis op en raakt je geest steeds behendiger.

Bron foto: Pexels.com

Tip 3: Gebruik de blok, rij, kolom tactiek

Afijn, een gouden tip om elke sudoku op te lossen is er niet. Er is echter wel een tactiek die het oplossen van een sudoku een stuk makkelijker kan maken, namelijk de blok, rij, kolom tactiek. Bij deze tactiek kijk je eerst of er een blok is waar je een cijfer kan invullen. Vervolgens kijk je of er een rij is waar je iets kan invullen en daarna kijk je of je een kolom kan invullen. Door deze tactiek steeds te herhalen wordt het oplossen van een sudoku een stuk eenvoudiger.

Bron foto: Unsplash.com

Tip 4: Maak aantekeningen

Het maken van aantekeningen bij het oplossen van een sudoku is essentieel. Door de vele getallen en opties kan het best eens gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het maken van aantekeningen kan helpen dit te voorkomen. Zo kan je aan het einde van een rij een paar (mogelijke) getallen opschrijven die wellicht in een vakje passen. Wanneer je de puzzel verder oplost zal je erachter komen dat sommige van deze getallen niet in te vullen zijn, welke je vervolgens weggumt en kunt vervangen door andere getallen.

Bron foto: Unsplash.com

Tip 5: Kijk tijdens het invullen regelmatig de sudoku na

Een fout in een sudoku is snel gemaakt. Kijk daarom tijdens het maken van een sudoku regelmatig of je ergens de mist in bent gegaan. Op deze manier voorkom je dat je verder werkt met eerder gemaakte fouten en kun je je richten op hetgeen wél juist is.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Feestelijke opening in Van Dal Sneek Nieuws

Feestelijke opening Van Dal Sneek

Op 4 april werd onze nieuwe winkel in Sneek geopend, waar onze ambassadeur Rintje Ritsma ...
Bekijk meer
Van Dal SpaarClub - header 2 Nieuws

Van Dal SpaarClub: een nieuw jasje

Leuk nieuws: onze SpaarClub krijgt een gloednieuw jasje! Wij zijn achter de schermen druk bezig ...
Bekijk meer
Zoete-aardappel-stamppot-01 Recepten

Zoete aardappel stamppot

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas. Een heerlijke combinatie van verschillende smaken!
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven