Home » Mannendingen » Zo pak je je cadeau leuk in!
Zo pak je je cadeau leuk in!

Het geven van een cadeau is altijd een mooi gebaar naar de ander. Als het cadeau ook nog eens erg leuk is ingepakt, wordt het gebaar alleen nog maar meer gewaardeerd. Het maakt niet uit of je nou een boek, plant of stijlvolle trui cadeau doet; extra moeite om het er mooi en leuk uit te laten zien zegt veel over jullie band. Als je deze tips opvolgt pak je je cadeau leuk in!

Inpaktips Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal Mannenmode

Inpaktips voor de feestdagen

Het inpakken van cadeaus kan nog wel eens een beproeving zijn. Maak het daarom jezelf makkelijk. Zorg bijvoorbeeld dat een cadeau in een vierkante doos zit zodat het makkelijker in te pakken is. Doe er een strik omheen en bespaar plakband of zorg dat je je cadeau laat inpakken. Heb je een cadeau met een rare vorm, te weinig inpakpapier, géén inpakpapier of zelfs geen tijd? Met onze handige inpaktips voor de feestdagen kom je al een heel eind.

Haknougat

Bron foto: Unsplash.com

Zo pak je je cadeau leuk in met extra decoratie

Extra aandacht geven aan het inpakken van cadeaus geeft net wat meer waardering. Deze extra decoratie kan je al gemakkelijk realiseren door bijvoorbeeld het inpakpapier extra in te kleuren, persoonlijke teksten erop te schrijven of juist te versieren met een foto waar jij én de ontvanger samen op staan. Een andere leuke toevoeging is extra vulling van de doos, zoals snoep, glitters of confetti.

Stroopsoldaatjes

Bron foto: Pexels.com

Maak het een verrassing

Cadeaus zijn van zichzelf natuurlijk al een verrassing. Wil je iemand écht verrassen of probeert iemand altijd te raden wat het is? Doe dan het volgende: pak je cadeau in zodat het een vorm heeft dat niemand herkent, of juist op het verkeerde been brengt. Stop bijvoorbeeld een boek of videogame in een te grote doos, geef een snoephorloge cadeau voordat je het echte horloge geeft of maak er een complete surprise van. Je kunt ook kiezen voor juist een herkenbare en makkelijk te gokken vorm, terwijl er een compleet ander cadeau in zit.

Salmiak pastilles

Bron foto: Pexels.com

Een kaartje doet wonderen

Maak het cadeau echt persoonlijk door er een handgeschreven kaartje bij te voegen waarom je dat cadeau geeft. Doe om de doos een mooi lint en stop het kaartje tussen het cadeau en het lint. Extra leuk is natuurlijk een kaartje dat rijmt. Bijvoorbeeld: “Ik heb op het magazine van Van Dal deze tip gelezen, dus voor een prachtcadeau hoef je niet te vrezen.” Hoe persoonlijker, hoe beter!

Inpaktips Van Dal mannenmode

Bron foto: Unsplash.com

Origami

Voor de gevorderde inpakspecialist gaan we een stapje verder. Of ja, een stap… een vouw verder. Deze techniek hadden we makkelijk bij de alinea over decoratie kunnen bijvoegen, maar deze verdient een eigen plek in de tekst. Decoreer jouw cadeau met een prachtstuk origami gevouwen versiersels. Eventueel kan je dit zelfs inruilen voor een kaartje. Zoek bijvoorbeeld hoe je een hartje, een vogeltje of kaartje vouwt en volg het stappenplan.

Heb je zelf nog inpaktips die we echt niet mogen missen? Laat het ons dan vooral weten!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: