Home » Mannendingen » Zo overleef je Blue Monday
Zo overleef je Blue Monday

Voel jij je in de maand januari een beetje terneergeslagen en futloos? Dan ben je niet de enige. Januari staat niet bepaald bekend als de vrolijkste maand van het jaar. De dagen zijn grijs en koud én de feestelijke decembermaand voelt weer als een hele poos geleden. Daaruit is het fenomeen Blue Monday ontstaan. Veel mensen kennen de naam, maar wat is Blue Monday nou eigenlijk en hoe kom jij uit je januaridip? Dat leggen wij je hier vrolijk uit!

De derde maandag van januari is de dag waarop de meeste mensen zich treurig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat de goede voornemens mislukt zijn, de vakantie nog héél ver weg lijkt en dat de dagen nog steeds koud, nat en donker zijn. Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht in 2005 hierom een formule waaruit zou blijken dat het op deze maandag – in dit geval 16 januari 2023 – de treurigste dag van het jaar is. Achteraf bleek dit een marketingstunt te zijn geweest van een reisbureau. Maar toch zit er wel wat van waarheid in, want de winterdip overkomt iedereen weleens. Toch kun je ervoor zorgen dat je als een echte baas de eerste maand van het jaar doorkomt.

3

Zo blijf je januari de baas

Kijk naar Noorwegen

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet letterlijk dat je naar het Scandinavische land moet kijken, alhoewel het Noordenlicht wel een van de mooiste waarnemingen is die er bestaan. Uit onderzoek blijkt dat in Noorwegen een laag percentage seizoensgebonden depressie voorkomt, ondanks het daar nog een tikkeltje donkerder en kouder is. Noren veranderen hun manier van denken en zien de donkere dagen als koselig, wat Noors is voor knus.

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplah.com

Doorbreek je routine

Elke dag maak je het beste van jouw dag. Met frisse moed sta je op om weer te knallen op de werkvloer of boodschappen in te slaan voor een smaakvol avondmaal. Het weekend leent zich voor ontspanning of zelfs het uitvoeren van taken die zijn blijven liggen. Doordat je jezelf dagelijks toewijdt aan drukke bezigheden kan jouw ritme gaan aanvoelen als een routine. Dat wat je doet begint telkens weer opnieuw. Dat kan je doorbreken. Het is namelijk gezond om je elke dag tot iets te moeten zetten. Het brein wil uitdaging! Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Geef complimenten

Hoewel Nationale Complimentendag nog twee maanden op zich laat wachten – op 1 maart mag je zoveel goeds over en tegen een ander zeggen als je maar wil – kan je vandaag alvast oefenen! Geef je vader, zoon, vriend, collega of wie dan ook een compliment. Als je complimenten geeft, voelen mensen zich gewaardeerd en dat geeft een fijn gevoel. Des te eerder zal je zelf een compliment terugkrijgen. Wel zo leuk! Hoé je het best complimenten geeft hebben wij hier voor je uitgezocht.

Bron foto: Unsplash.com

Kleed je vrolijk aan

Als je jezelf comfortabel en vrolijk aankleedt, sta je een stuk zelfverzekerder in je schoenen en begint jouw dag al goed en positief. Kies zeker op Blue Monday niet voor dat grijze vest of die zwarte broek, maar hijs jezelf in een opgewekt overhemd met frisse patronen en een vrolijke chino. Wie zijn dag positief begint zal hier de gehele dag profijt van hebben en dit zelfs uitstralen naar anderen. Een echte win–winsituatie!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Fit blijven | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: