Home » Mannendingen » Zo maak je jouw tuin lente klaar
Zo maak je jouw tuin lente klaar

Nog even en het is weer lente! Wij kunnen niet wachten! Dit betekent echter wel dat jouw tuin weer toe is aan een onderhoudsbeurt. Want als de zonnestralen jouw tuin weer bereiken en de temperatuur en de bloemen langzaam omhoog gaan dien je jouw tuin lente klaar te maken. Maar hoe doe je dat en hoe behoud je het gehele jaar een mooie tuin? Op deze manier! Zo maak je jouw tuin lente klaar.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Grondonderhoud

De winter, hoe streng of zacht hij ook was, heeft flinke sporen achtergelaten in jouw tuin. Daarom kan de grond wat liefde gebruiken in aanloop van de lente. Door de winter zit de bodem vol bacteriën, schimmels en insecten die het leven van jouw planten erg zuur kunnen maken. Bemest daarom de tuin om ziektes, schimmels en ongedierte te voorkomen. Zorg daarnaast dat je jouw tuin goed omwoelt. Dit zorgt ervoor dat de mest goed verspreidt en de wortels van de planten krijgen zo opnieuw meer zuurstof om te kunnen groeien.

Plantonderhoud

Misschien is de eerste stap van plantonderhoud wel de meest vervelende.. maar later ben je blij dat je het gedaan hebt: onkruid wieden. Verwijder onkruid inclusief de wortels om meer onkruid te voorkomen. Maar laat er geen gras over groeien.. want ook jouw gazon mag geverticuteerd worden. Verwijder dood gras, mos en maai het gras mooi egaal. Daarnaast is het ook tijd om jouw planten en bomen te snoeien. Snoeien moet toch in de herfst? Integendeel! Snoei dode en oude takken om zo meer energie naar de nieuwe te laten gaan. Zo heb je later dit voorjaar en in de zomer weer een mooie volle bos terug!

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Overig onderhoud om jouw tuin lente klaar te maken

Naast bovenstaande tips is het ook verstandig om de dode waterplanten uit jouw vijver weg te halen en de pompfilters schoon te maken. Bij een stabiele temperatuur van 10 graden mogen de vissen weer gevoerd worden. Daarnaast kan je de tuintegels vrij maken van onkruid en mos en zet je de tuinmeubels weer in het zonnetje, letterlijk én figuurlijk: nadat ze uit de opslag komen, kunnen ze wat vies en beschadigd zijn. Als laatste mag je de waterkraan voor buiten weer opendraaien, die je tijdens de winter onderhoudsbeurt hebt afgesloten.

Meer vogels in je tuin

Tijdens het lente klaar maken van jouw tuin kan je ook aan de vogeltjes denken in je tuin. Omdat vogels in de lente hun nest bouwen, paren en eieren leggen, hebben zij veel eiwitten en kalk nodig. Maak daarom een voederbakje speciaal met deze vitaminen. Wil je meer weten over vogels voeren in verschillende seizoenen? Lees dan dit artikel.

Bron foto: Unsplash.com

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Buiten huis | Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: