Home » Stijlvolle mode » Zo lijk je langer
Zo lijk je langer

Zou jij het fijn vinden om wat langer te zijn, maar heb je geen idee hoé? Geen paniek! Wij hebben zes tips om een illusie te schetsen dat jij langer lijkt dan je daadwerkelijke bent. Ideaal toch? We kunnen je niet laten groeien in lengte maar wel in het slim gebruiken van onze stijlvolle mode. Laten we beginnen met wat algemene tips om specifiek te kijken naar kledingtips.

Ontdek je favoriete koffiesmaak

Bron foto: Van Dal mannenmode

Draag kleding op maat

De zoektocht naar de goede maat kan best lastig zijn, zeker als je wat kleiner bent. Je ziet er stijlvol uit als jouw kleding goed past op jouw postuur. Een kleermaker zou je hierbij kunnen helpen. Ook bestaan er tegenwoordig verschillende services in onze winkels die jouw kleding op maat kunnen laten maken. Als jouw kleding ingekort moet worden zorgen wij dat dat geregeld wordt. Een maatwerkspecialist zorgt ervoor dat jouw pakken, overhemden of broeken perfect passend gemaakt worden. Onze specialisten in de winkel adviseren je tijdens het winkelen en ook meten zij precies af wat er ingekort moet worden om jou te laten stralen.

Draag nooit te grote kleding, hierdoor lijk je al snel kleiner. 

Kies de juiste schoenen

Het dragen van goed zittende schoenen heeft een grote invloed op de illusie van het langer lijken. Het klink gek maar wanneer jij de juiste maat schoenen aan hebt, zal dit invloed hebben op je algehele uitstraling. Wanneer je zou kiezen voor een groter lijkende schoen of een paar met een grote puntneus, wordt het effect van je lengte versterkt. Kies voor simpele lederen of suède schoenen. Als jouw stappers een net paar moeten zijn, kan je de voorkant iets ronder houden. Zo zorg je voor minder lengte in je schoen waardoor je er zelf wat meer uitspringt en waardoor je zelf langer lijkt. Van Dal heeft een ruim aanbod waar je ongetwijfeld de passende schoen tussen zal vinden. Loop binnen bij onze winkels of struin op je gemak door de webwinkel.

6 tips om je schoenen in te lopen

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is er te doen in Breda?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Draag verticale strepen

Het dragen van verticale strepen in een shirt, overhemd of broek helpt om langer te lijken. Deze tip heb je waarschijnlijk weleens gehoord, maar het werkt erg goed. De verticale strepen zorgen ervoor dat jouw lengte als het ware een beetje wordt uitgerekt. Het laat je bovenlichaam en benen langer lijken. Handig!

 

Vermijd de horizontale streep. Deze laten je alleen maar breder en ook kleiner lijken.

Slank gesneden pasvorm

Ook een goede tip is om kleding te dragen die een slank gesneden pasvorm hebben. Vaak wordt dit benoemd als slim fit of modern fit. Conclusie: te grote kleding laat je kleiner lijken, want dan wordt hier de nadruk op gelegd en dat moeten we natuurlijk juist weren. Als je een slank gesneden pasvorm draagt ziet het er vaak ook op maat gemaakt uit (zoals bij de eerset tip). Onze verkopers weten precies welke pasvorm het best bij jouw figuur past.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is er te doen in Breda?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Draag een colbert

Het dragen van een colbert helpt om langer te lijken, plus het ziet er modieus uit. Het helpt je op een aantal manieren. Ten eerste benadruk je jouw schouders in hun natuurlijke vorm en zo creeër je als het ware langere armen. Het was vooral Inspector Gadget die daar bekend mee werd, maar jij kan het ook! Ten tweede lijkt jouw taille slanker en maakt het je borst groter. Misschien wel de belangrijkste tip: zorg ervoor dat je een colbert vind die net wat korter is dan gemiddeld; zo lijken je benen weer wat langer. Vind hier jouw colbert. Wil jij meer weten over het dragen van een colbert? Lees onze artikelen: “Zo draag je een colbert” en “De hoogste tijd voor een colbert” om er alles over te weten te komen.

Draag eenvoudige accessoires

De laatste tip is het dragen van eenvoudige accessoires. Als je grote accessoires draagt, zoals een grote riem of horloge, accentueert dat dat je wat kleiner bent. Ga daarom juist voor wat eenvoudigere, maar stijlvolle accessoires: een simpele armband, smalle riem of een klassiek horloge. Het dragen van wat simpelere accessoires helpt weer bij het wat langer lijken in je lengte.

“Dit is ook een erg goede cadeautip!”

Bron foto: Van Dal mannenmode

Kleding Van Dal

Van Dal kan jou met deze zes tips helpen om langer te lijken. Maar onthoud eveneens dat er niets mis is met wat kleiner zijn. Het kan soms erg handig zijn en het maakt je zeker niet minder stijlvol. Of je nou langer, kleiner, smaller of breder wilt lijken; Van Dal heeft dé oplossing voor jou. Onze collectie bevat een ruime keuze in kleding en maten. 

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Onvergetelijk uiterlijk | Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: