Home » Stijlvolle mode » Zo lijk je kleiner
Zo lijk je kleiner

Ben je vrij lang en wil je wat kleiner lijken, maar heb je geen idee hoé? Geen paniek! Wij leggen je dit graag uit. Met de juiste kledingkeuze kan je namelijk de illusie wekken kleiner te zijn. Handig om je kleding ook net wat beter uit te laten komen. Zo lijk je kleiner met de volgende zes tips!

Ontdek je favoriete koffiesmaak

Bron foto: Van Dal mannenmode

Sla je broekspijp om

Het omslaan van broekspijpen zorgt ervoor dat je wat kleiner lijkt doordat er dan tussen je broek en je schoenen een breekpunt wordt gecreëerd. Zou de broekspijp doorlopen, versterkt het enkel de lengte. Natuurlijk kan een enkelmodel jeans of broek ook een goede uitkomst zijn. Deze broeken zijn namelijk al korter van zichzelf waardoor ze tot net boven je enkels uitkomen. Bekijk hier onze broeken.

Shirt over de broek

Shirts soepel over je broek heen laten vallen zorgt er ook voor dat je wat kleiner lijkt. Door shirts in een broek te dragen lijken je benen langer, omdat er meer van de benen te zien is. Het tegengestelde is wat je wilt bereiken, dus in dit scenario simpelweg óver de broek dragen! Onze verkopers kunnen helpen met het adviseren van goed passende shirts.

6 tips om je schoenen in te lopen

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is er te doen in Breda?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Kies een lange jas

Het uitproberen van verschillende jassen helpt ook mee met het langer of kleiner lijken in de lengte. Hoe langer de jas, hoe korter je lijkt. Doordat een jas voor een gedeelte over je benen valt, lijk je kleiner. Kies dus voor een manteljas of andere soorten lange jassen. Nog een ander voordeel hierbij is dat het nooit koud zal zijn, omdat een veel langer vlak van je lichaam nu verwarmd is. Handig!

Een streepje voor

Een andere tip is het dragen van horizontale strepen. Hoe verticale strepen ervoor zorgen dat je juist langer lijkt, ga je door horizontale strepen juist kleiner lijken. Horizontale lijnen leggen als het ware focus op je lichaam zelf en hoé dat eruitziet in tegenstelling tot hoe láng het eruitziet. Kies daarom zeker voor kledingstukken met liggende strepen of lijnen.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is er te doen in Breda?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Draag de juiste schoenen

Een andere tip die erg makkelijk is om toe te passen is is het dragen van de juiste schoenen. Dit is een erg makkelijke manier om kleiner te lijken. Het is natuurlijk erg belangrijk als je klein bent om schoenen te kiezen met een niet te dikke zool of dikke hak. Er zijn ook andere dingen die je met je schoenen kunt doen om kleiner te lijken:

  • Draag zoveel mogelijk platte schoenen.
  • Draag schoenen met ronde neuzen in plaats van met puntneuzen. Daardoor lijken je voeten en benen korter.

Complementeer in kleuren

De laatste tip die we meegeven is het dragen van meerdere kleuren. Meerkleurigheid zorgt voor contrast en maakt je kledingset interessant. Door contrast te creëren tussen de boven- en onderkant lijk je tevens kleiner. Wanneer je alles in één kleur draagt lijk je langer, wat je dus wilt vermijden. Hier een aantal opties hoe deze tip toegepast kan worden:

  • Neem een andere kleur shirt, overhemd, trui of vest dan je broek is.
  • Draag een shirt of broek met een patroon voor wat meer variatie in je kledingset.
  • Draag een contrasterende riem.

Bekijk hier onze stijlvolle kledingsets.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Kleding Van Dal

Met deze 6 verschillende kledingtips kun jij voor jezelf bepalen welke je gaat uitproberen om kleiner te lijken. Doe vooral wat bij jou past en wees hoe dan ook trots op je lengte! Bij Van Dal mannenmode hebben wij deskundige modeadviseurs die je graag helpen met het kiezen van de juiste kleding als de wens er is om kleiner te lijken. Kom daarvoor langs in een van onze winkels.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Onvergetelijk uiterlijk | Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: