Home » Stijlvolle mode » Zo draag je een colbert
Zo draag je een colbert

Al bijna twee eeuwen is een colbert in het modebeeld van de stijlvolle man te zien. Toentertijd werd het zelfs als sportkleding gedragen, tegenwoordig voornamelijk als een kledingstuk om er wat meer netter en gekleder uit te zien. Dus hoe zit dat nou precies? Lees gauw verder, want zo draag je een colbert.

Zomerse kledingset van Lerros

De allereerste regel in het dragen van een colbert: zorg dat het comfortabel zit en er stijlvol uitziet. Colberts zijn er in vele pasvormen en maten en het is belangrijk dat deze aansluit op jouw postuur. Colberts zijn te onderscheiden in double breasted en single breasted. Een double breasted colbert heeft twee rijen verticale knopen, een single breasted colbert slechts een enkele rij verticale knopen. 

Dan nu de gouden regel: als je staat, doe je de bovenste knoop van een single breasted colbert dicht en laat je de onderste open. In het geval van drie nopen laat je de middelste dicht. Als je gaat zitten, laat je alle knopen open. Bij een double breasted colbert laat je staand alle knopen dicht – zo is het immers ontworpen – en zittend laat je alles weer open. Hierdoor komt een colbert mooier uit, afhankelijk van je pose.

Zo draag je een colbert casual

Wil je een colbert casual dragen? Let er dan op dat je dit mag uitspreken in je kledingset. Kies een comfortabele colbert in een mooie kleur of met een spontane print. Er zijn verschillende manieren om vervolgens casual te kleden: met een wit of zwart T-shirt of bijvoorbeeld door een coltrui te laten spreken. Draag daaronder moderne 5-pocket broek en sneakers om een vrijetijdsuitstraling te creëren. Goed gekleed en lekker casual!

Gemêleerde Lerros trui
Luchtig Lerros kledingset met blauwtinten

Alles eromheen máákt het colbert.

Zo draag je een colbert zakelijk

Wil je een colbert zakelijk dragen? Dan wil je het wel enigszins formeel laten ogen. Dat kan met een stijlvol overhemd en daarop een trui met ronde hals of V-hals, zodat de overhemdkraag doorschemert. Een pochet in eenzelfde kleur maakt de kledingset een mooi geheel. Nog netter? Draag dan een overhemd onder je colbert, egaal of met print, en knoop er een gave stropdas op. Zakelijk staat ook een 5-pocket met stoere herenschoenen toe, al kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een complimenteuze pantalon. Zo zie je maar dat alles ‘eromheen’ echt het colbert máákt.

3 delig casual: colbert – gilet – overhemd

Voor de stijlvolle mannen die er echt helemaal voor willen gaan is er de onverwoestbare uitstraling van een driedelige set. Combineer je colbert met een gilet en overhemd én een eventuele stropdas. Een dergelijke stijl werd aanzienlijk in het zonnetje gezet door de Netflixserie Peaky Blinders en dat is wat ons betreft volledig op zijn plek. Mannen die driedelig gekleed de deur uit gaan, laten een blijvende indruk achter. Om het af te maken kan je er verrassende accessoires bij dragen. Neem vooral eens een kijkje in onze webwinkel!

Onze colberts hangen voor je klaar

Van Dal zou Van Dal niet zijn als we geen stijlvolle opties konden aanbieden. Bij ons kun je stoere en gave colberts vinden waarmee je alle kanten op kunt gaan. Altijd in stijl tijdens de feestdagen, op kantoor of in gezellige activiteiten. Ontdek de collectie nu!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: