Hou je van koken én variatie? Of heb je liever snel iets op tafel zonder dat het altijd maar hetzelfde is? Het kan namelijk best lastig zijn om gevarieerd te blijven eten, terwijl dat juist wel heel belangrijk is. Of heb jij zin in een heerlijk snack tussendoor? Er zijn hele makkelijke gerechten die je in een handomdraai op tafel hebt. Van Dal heeft een paar smaakmakende recepten voor je uitgezocht. Neem nou deze gehaktflapjes; daar word je toch warm van! Lees snel verder.

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum
Deze bladerdeeg flappen kan je natuurlijk vullen met alles wat jij lekker vindt! Maar vandaag maken we gehaktflapjes. De bereiding kost je slechts 20 minuten, daarna schuif je het ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Ah fijn, laten we beginnen!

40 minuten

Gemiddeld recept

4/6 personen
Ingrediënten:
- 4 of 6 bladerdeeg vellen
- 300 gr rundergehakt
- 1 rode peper
- 1 knoflookteentjeÂ
- 1 ui
- 1 ei
- 3 el chilisausÂ
- 3 el ketjap
- peper en zout
- olie
- keukengerei
- oven
Bereiding:
- Snipper een ui en hak de peper fijn.Â
- Bak al het gehakt in een bakpan totdat het donkerbruin is.
- Voeg de knoflook en peper toe en laat dit rustig sudderen,
- Voeg 3 eetlepels met chilisaus en ketjap toe.
- Laat ondertussen 4 of 6 vellen bladerdeeg ontdooien en laat de oven vast warm worden op 180 graden.
- Doe het gehaktmengsel in een bakje en laat het even afkoelen.
- Pak de bladerdeegvellen erbij en vul naar eigen keuze de vellen met gehakt.
- Vouw het gehaktflapje van punt tot punt en druk met een vork de zijkanten dicht.Â
- Voordat het de oven in gaat kan je ervoor kiezen om nog wat ei op de gehaktflapjes te smeren voor een glans effect.
- Schuif ze voor 20 minuten in de oven en kijk af en toe even of ze al goudbruin geworden zijn.
- Eetsmakelijk!

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum
Wil je meer van dit soort recepten proberen of gewoon jezelf uitdagen? Van Dal heeft nog veel meer recepten uitgeschreven. In onze Smakelijk rubriek kun je dit allemaal ontdekken!

Bron foto: Sabine Bakkum