Home » Smakelijk » Zeeuwse mosselen
Zeeuwse mosselen

Zeeuwse mosselen en een zonnige boulevard. Voor veel Nederlanders is dit een van de beste delicatessen om de vakantie mee in te luiden. In het thema van ‘stijlvol de zomer in’ dopen we de zonnige boulevard om tot uw eigen keuken, waar u met dit smaakvolle recept van Corine iedereen aan tafel laat genieten.

30 minuten

Makkelijk recept

4 personen

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 kilo mosselen

  • 1 prei

  • 1 wortel

  • 1 ui

  • 1 bosje platte peterselie

  • 1 stengel bleekselderij

  • 2 tenen knoflook

  • 2 tl peperkorrels

  • 200 gr zeekraal

  • verse tijm

  • 1 rode peper

  • 1 glas witte wijn

  • Bereiding:

    1. Snijd de groenten grof.

    2. Was de mosselen in koud water. Trek de baarden van de mosselen. Gooi de mosselen die bovendrijven weg. Laat de mosselen zo lang mogelijk in ijskoud water staan.

    3. Pak een grote pan. Laat de bodem heet worden. Doe de witte wijn en de peperkorrels erin en breng deze aan de kook.

    4. Maak laagjes van de mosselen en de groenten. Eindig bovenop met de zeekraal. Doe het deksel op de pan.

    5. Laat de mosselen aan de kook komen, zet het vuur laag, schud de mosselen om.

    6. Breng de mosselen opnieuw aan de kook. Schud ze weer om. Controleer of de mosselen open zijn. Is dat niet het geval? Dan herhaal je nog een keer het op hoog vuur zetten en omschudden. Verdeel tot slot de verse tijm over het gerecht.

    Het is best een werkje maar het eindresultaat is overheerlijk!

    Melanzane alla parmigiana.
    Voor de fijnproevers die graag een vorkje willen meeprikken deelt kokkin Corine Wielaard iedere maand haar lekkerste recepten. Om uw vingers bij af te likken!
    Geschreven door: Corine Kookt

    Categorie: Smakelijk

    Deel dit artikel op:

    Dit is ook interessant: 

    Shepherds Pie

    Shepherds Pie

    Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

    Lees meer