Home » Stijlvolle mode » Wonderlijk wit: het basisoverhemd
Wonderlijk wit: het basisoverhemd

Elke garderobe heeft het wel. Een wit overhemd. Onmisbaar, veelzijdig en altijd stijlvol. Het helpt u eenvoudig aan een nette look of tilt uw casual outfit naar een hoger niveau. Van Dal mannenmode biedt meerdere opties die aansluiten op uw behoeften. 

Van oudsher is het witte overhemd een chique kledingstuk. Het werd gezien als een onderhemd;  deze droeg je onder een colbert of jasje. Mannen van stand hielden deze aan terwijl arbeiders die veel lichamelijk werk verrichtten hun colbert of jasje uitdeden. In hedendaagse mode wordt het zowel als onderhemd gedragen, dus direct op de huid, maar ook als overhemd en daarmee over ander ondergoed heen. Het ligt dus eigenlijk helemaal aan uw eigen voorkeur.

Wit overhemd Marvelis en jeans van Max Goodman

Bron foto: Van Dal mannenmode

Casual met donkere jeans

Wilt u gaan voor een casual uitstraling met wel genoeg klasse? Combineer dan uw witte overhemd met mooie, donkere jeans zoals deze van Max Goodman. Ga bijvoorbeeld blanco, maar met een pakkend detail of kleurwerkje, zoals dit Marvelis overhemd met geruit motief op de ellebogen. Het krachtige contract tussen donker en licht vestigt de aandacht op u zonder dat het erom hoeft te schreeuwen. Het tikt alle vakjes af om u stijlvol voor de dag te laten komen. Altijd goed!

Netjes met elegant kostuum

U heeft een avond uit, een evenement om een indruk bij achter te laten of een bruiloft om bij te wonen. Wit overhemd in uw kast? Klaar om te imponeren. Vanaf hier kunt u twee richtingen inslaan. U kunt ervoor kiezen om uw hemd direct op de huid te dragen en deze voor zichzelf te laten spreken. De bovenste knoopjes kunnen los voor een informele twist. Anderzijds kunt u voor een formele aanpak kiezen door een laag onder uw overhemd te dragen. Dit stemt u veiliger als u behoedzaam wilt zijn omtrent uw transpiratie. Maak het af met een zijden stropdas van Michaelis of Max Goodman. Heeft u nog niet een goed overhemd hiervoor? Van Dal mannenmode heeft een echte aanrader voor u: het strijkvrije overhemd van Marvelis.

Rintje in een petrol blauwe zomerjas van Bartlett

Bron foto: Van Dal mannenmode

Zomers met een korte broek

Zodra de warme zonnestralen in Nederland neerdalen kunnen de korte broeken weer uit de kast komen. Het witte overhemd werkt hier net zo goed op! Kies voor een linnen broek om de zomer te verwelkomen. Luchtigheid zal in deze look zegevieren; doe daarom de bovenste knopen open. Een zwarte of bruine riem, bijvoorbeeld van Berkelmans, steekt fraai af op het wit. Van Dal mannenmode is daarmee al helemaal klaar voor de zomer, u ook?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Prima met een chino

De hippe broek is er in allerlei kleuren. Van Dal mannenmode biedt keuze aan van blauw tot aan oranje, van rood tot aan geel en alles dat daartussen valt. De winfactor zit in de neutraliteit van het witte overhemd – dit past op werkelijk elke kleur! Wees dus niet bang om hier eens wat leuke combinaties op uit te proberen. Draag bijvoorbeeld een helder wit Marvelis overhemd op een diepe burnt orange chino van Bartlett & Walker. Van Dal mannenmode brengt comfort en stijl samen in tal van opties!

Onder een trui

Het is altijd weer een lust voor het oog om een witte kraag boven de hals van een kwalitatieve trui te zien steken. Geef het om die reden maar eens een kans. Het drukt een verzorgde man uit die voorbereid is op een trekkende kou of gewoon houdt van een extra detail in zijn outfit. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke Lerros trui. Opvallen zult u zeker en dat nog wel in afgeklede zorgvuldigheid. Zorg er wel voor dat de knoopjes onder de kraag vallen indien mogelijk. Dit lukt het makkelijkst met een button-down overhemd van bijvoorbeeld Marvelis.

Probeer het uit!

Deze vijf verschillende opties moet u gewoon eens proberen. Het witte overhemd is zo divers te combineren dat de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt zijn. Egaal of met print – Van Dal mannenmode helpt u er graag bij! Tip: onze basiscollectie is altijd op voorraad in elke maatserie. Wel zo prettig om zeker van uw zaak te zijn.

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: