Home » Eropuit » Willem Merkxtuin
Willem Merkxtuin

Ben je in het centrum van Breda en ben je op zoek naar een oase van rust en kunst? Een oase, omdat je even vergeet dat je in het centrum van Breda rondloopt. Bezoek dan eens de Willem Merxtuin, geniepig verstopt in een bepoorte steeg die je makkelijk over het hoofd zou zien. In deze kalmerende plek komen rust en kunst samen en vind je een aantal unieke beeldhouwwerken. De Willem Merxtuin in Breda is een echte bezienswaardigheid die je niet mag missen!

Adres

Willem Merkxtuin 26, 4811 ZJ Breda

Gebied

Bos

Parkeergelegenheid

Coulissen 2, 4811 DX Breda

Grootte

0,23 hectare

Het Jenevermuseum

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Over het gebied

Dat je in de Willem Merxtuin echt op ontdekking kunt gaan, blijkt wel uit de 12 opmerkelijke kunstvoorwerpen en een authentieke zonnewijzer. Meester Muller is al een echte blikvanger, maar de Laatsten der Astronauten en de Oerboom evengoed. Die wil je toch allemaal met eigen ogen gezien hebben!

De Willem Merxtuin is te vinden achter de zogeheten hofhuizen in de Catharinastraat en de Sint Annastraat en is toegankelijk via twee verschillende poorten in beide straten. Let wel: de openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 16:00 uur en ‘s weekends van 11:00 tot 17:00 uur. De tuin is vernoemd naar burgemeester Willem Merx, die van 1967 tot 1983 burgemeester van Breda was. De Willem Merxtuin is aangelegd in 1985.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wandelen in dit gebied

De Willem Merxtuin in Breda is uitermate geschikt voor een korte wandeltocht als je even je hoofd leeg wilt maken. Even een moment nemen om te genieten van de rustgevende locatie en om je te verwonderen over de kunstwerken, de bouwstijl van de gebouwen of andere elementen staan je toe echt tot rust te komen. Daarna wandel je vrolijk door om meer inspirerende plekken te ontdekken.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wandelroute/ga picknicken 

Als je je al begeeft in het centrum van Breda is het zeker even de moeite waard om hierheen te gaan, al is het maar om te ontdekken dat er méér te zien is dan enkel de drukke winkelstraten. Binnen de poorten maak je je eigen wandelroute, want zo groot is het niet. Je kan hier prima even genieten van de natuur en stilte. Leuk alternatief: neem je eigen kleed mee met een goed gevulde, rieten mand en ga gezellig picknicken op het gras.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Breda

Overnacht in hotel Première Classe Breda

Maak een stadswandeling

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Winkelen in de Barones

In de omgeving van de Willem Merxtuin is er genoeg te doen! Bezoek bijvoorbeeld het Stedelijk Museum of 3sec.gallery. Wil je weten wat je nog meer kan doen in Breda? Bekijk dan zeker ons artikel wat is er te doen in Breda! Een bezoek aan onze moderne winkel in Breda is niet verplicht, maar wel erg aan te raden; je winkelt er namelijk de mooiste mannenmode onder het genot van een vers gezette kop koffie. Tot binnenkort in Breda!

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Breda | Musea en uitjes | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: