Home » Smakelijk » Borrelen » Wijnproeven op Malta
Wijnproeven op Malta

“Ontdek de smaak van de Maltese wijnen!” Malta is een klein eiland in de Middellandse Zee en staat vooral bekend om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Maar Malta heeft ook een geheime schat die weinig mensen kennen: de Maltese wijnen. Het eiland heeft een lange geschiedenis van wijnbouw, die teruggaat tot de Feniciërs. Malta heeft een uniek klimaat en terroir, wat resulteert in een aantal heerlijke wijnen. Hier zijn enkele tips om de wijnen van Malta te ontdekken en te proeven.

Padel spelen op een padelbaan

Bron foto: Unsplash.com

Bezoek de wijnmakerijen

Er zijn verschillende wijnmakerijen op Malta die open zijn voor het publiek. Een van de bekendste is de Marsovin-wijnmakerij, die al sinds 1919 wijn produceert op Malta. Marsovin biedt rondleidingen door de wijnmakerij en proeverijen van hun wijnen. Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje achter de schermen van de wijnmakerij en leert u meer over het productieproces van de wijnen. Na de rondleiding kunt u genieten van een proeverij van verschillende Maltese wijnen.

Een andere wijnmakerij die een bezoek waard is, is de Delicata-wijnmakerij. De Delicata-familie is al sinds 1907 actief in de wijnindustrie op Malta en heeft een breed scala aan wijnen, van droog tot zoet. De wijnmakerij biedt rondleidingen en proeverijen aan, en u kunt ook een picknickmand bestellen om te genieten van uw favoriete Delicata-wijn in de prachtige tuin van de wijnmakerij.

Probeer lokale druivensoorten

Malta heeft verschillende inheemse druivensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Een van de meest bekende is de Gellewza, een rode druivensoort die vaak wordt gebruikt om robuuste rode wijnen te maken. Een andere inheemse druivensoort is de Girgentina, een witte druivensoort die zorgt voor frisse en fruitige witte wijnen.

Als u op zoek bent naar een bijzondere wijnervaring, probeer dan een wijnproeverij met alleen inheemse druivensoorten. Het is een geweldige manier om de unieke smaak van de Maltese wijnen te ontdekken.

""

Bron foto: Unsplash.com

Padel spelen op een padelbaan

Bron foto: Unsplash.com

Ga naar wijnfestivals

Malta heeft verschillende wijnfestivals gedurende het jaar, waar u de kans heeft om verschillende wijnen te proeven en te leren over de wijnindustrie op Malta. Een van de grootste wijnfestivals is het Marsovin Summer Wine Festival, dat elk jaar in juli wordt gehouden. Tijdens het festival kunt u genieten van een breed scala aan wijnen van de Marsovin-wijnmakerij en andere lokale wijnmakers, evenals van eten en live muziek.

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Borrelen | Eropuit | Smakelijk

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer