Home » Van Dal Actueel » Werk aan de winkel | De Van Dal koffietafel
Werk aan de winkel | De Van Dal koffietafel

Er gaat niks boven een heerlijke bak troost. Of je nou jouw dag begint met een perfect gezette kop koffie, tijdens je stedentrip in Italië een pittoreske koffietent opdoet of winkelt voor de nieuwste collectie mannenmode. Vooral in dat laatste zal je hoogstwaarschijnlijk de grote eikenhouten koffietafels in een van onze winkels zijn opgevallen. Maar hoe worden deze tafels gemaakt? Dat leggen onze klusmannen Rob en Bryan jou maar al te graag uit. Dit is de Van Dal koffietafel!

Het hout voor de koffietafel

Wist je dat er in de wereld wel 230 verschillende soorten hout zijn? Met deze ruime keuze zie je door de bomen het bos niet meer. Over het algemeen zijn eikenhout, notenhout, teakhout, mangohout en beukenhout het populairst. Allen met zijn eigen eigenschappen. Voor de Van Dal koffietafel wordt eikenhout gebruikt. Eikenhout is een erg stevig, maar makkelijk te bewerken materiaal. Notenhout daarentegen is veel robuuster en bewerk je minder goed. Mangohout heeft veel weg van eiken, enkel de kleur is wat meer oranje. Dat moet passen bij de inrichting. De houten schorsdelen worden zorgvuldig uitgekozen op formaat, de noesten, kleur en structuurverschillen. Hoe minder je hoeft te bewerken, hoe mooier de tafel in de winkel glanst tussen de huiselijke en industriële look van het interieur.

Olympisch stadion

Bron foto: Van Dal mannenmode

Schermen

Bron foto: Van Dal mannenmode

Schuren en impregneren

Elk hout dat als meubel, zoals een koffietafel, dient, hoort geschaafd en geschuurd te worden. Allereerst wordt de schors eraf gehaald, de schors zal naarmate de tafel ouder wordt eraf vallen. Dus wordt dit vooraf handmatig gedaan. Daarna wordt het houten tafelblad geschuurd, dit heeft meerdere redenen, maar de belangrijkste reden is toch wel dat jij geen splinter kan oplopen als je van jouw vers gezette kop koffie geniet. Als tweede reden hecht het impregneermiddel beter na het schuren. Impregneren wordt gedaan om de tafel zo lang mogelijk te behouden en dat vuiligheden, zoals gemorste koffie, niet het hout kunnen doordringen. Zo blijft de tafel als splinternieuw eruit zien! Wel zo fraai.

Wat is jouw favoriete koffie?

In de winkels van Van Dal winkel je voor stijlvolle mannenmode en onze verkoopadviseurs staan altijd voor je klaar met een kopje koffie of thee. Onze koffie is speciaal voor jou uitgezocht. Onze duurzame Arabica bonen geven jou een ware smaaksensatie tijdens het bemachtigen van de nieuwe collectie. Met de tonen van dikke melkchocolade en krachtige, pittige afdronk en een heerlijke stroopwafel erbij, kom je helemaal tot rust in onze winkel aan de zelfgemaakte koffietafel. Wat is jouw favoriete koffiesmaak? Bekijk hieronder drie recepten, samengesteld door koffietje.nl.

Koffie Macchiato

Macchiato heeft wat weg van een caffè latte. Voor veel mensen is het een favoriet door de zoete en romige smaak. Waardoor deze zoete smaak ontstaat? Het antwoord is melk! Koffie mét melk dus, wie houdt daar nou niet van? 

Koffie Mocha

Mocha koffie, ook wel caffe mocha genoemd, heeft wat weg van een caffe latte. Voor veel mensen is het een favoriet door de zoete smaak. Waardoor deze zoete smaak ontstaat? Door chocolade. Koffie mét chocolade dus, wie houdt daar nou niet van? 

Koffie Ristretto

Ristretto, ook wel het kleinste kopje koffie genoemd. Koffies komen tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Neem bijvoorbeeld de espresso, een klein shotje die je in paar slokken achterover tikt. Toch kan het nog kleiner. Hoe dan? De espresso heeft namelijk een broertje, de ristretto.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Van Dal Actueel | Werk aan de winkel

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: