Hou je van koken én variatie? Of heb je liever snel iets op tafel zonder dat het altijd maar hetzelfde is? Het kan namelijk best lastig zijn om gevarieerd te blijven eten, terwijl dat juist wel heel belangrijk is. Op een gegeven moment heb je het wel gehad met aardappels, gehaktballen en spinazie. Er zijn hele makkelijke gerechten die je in een handomdraai op tafel hebt. Van Dal heeft een paar smaakmakende recepten voor je uitgezocht. Neem nou deze simpele en snelle roti; daar word je toch warm van! Lees snel verder.

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum
Vandaag duiken we de Hindoestaanse keuken in. Je hebt er vast al eens van gehoord of als mazzelaar mogen proeven: roti. In een ogenblik op tafel en sneller opgepeuzeld dan je zou hopen. De bereiding kost je slechts 20 minuten, daarna wacht je ongeveer 30 minuten tot de roti klaar is. Afijn, laten we beginnen!

50 minuten

Gemiddeld recept

4 personen
Ingrediënten:
- 500 gr kipdijfilet
- 400 gr aardappelen
- 500 gr kousenband of sperziebonen
- 2 el Masalakruiden
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 ui
- 1 (rode) peper
- Peper en zout
- Rotivellen
- Olie
- Optioneel 4 eieren
- Keukengerei
Bereiding:
- Snipper een ui en hak de peper fijn. Snijd vervolgens de kousenband of sperziebonen in stukjes en als laatst de kip in reepjes.
- Bak de kip in een flinke laag olie in een wok- of braadpan.
- Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in blokjes. Als de kip een beetje gaar gebakken is, voeg je de ui en peper toe.
- Terwijl dit aan het bakken is, maak je de kippenbouillon gereed. Schenk 750 ml. heet/warm water in een pan of maatbeker en voeg er de bouillonblokjes aan toe. Roer dit goed door. Let er goed op dat je de kip ook blijft doorroeren en het niet laat verbranden.
- Voeg 2 eetlepels Masalakruiden toe en laat dit meebakken met de kip, ui en peper. Voeg daarna de kousenband of sperziebonen toe.
- Voeg de aardappelen toe en roer dit goed door.
- Voeg de bereide bouillon toe en zet het vuur wat lager.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten borrelen op laag vuur. Roer het af en toe goed door en blijf op het eten letten.
- Kook ondertussen de eieren gedurende 8-10 minuten. Laat deze even afkoelen in koud water en pel ze.
- Verwarm de rotivellen kort in een pan of in de magnetron.
- Is de roti ingedikt? Dan is het klaar.
- Leg de vulling op een bord en de rotivellen ernaast.
- Pak je roti vast, scheur een goed stuk af en smullen maar!
Wil je meer van dit soort recepten proberen of gewoon jezelf uitdagen? Van Dal heeft nog veel meer recepten uitgeschreven. In onze Smakelijk rubriek kun je dit allemaal ontdekken!

Bron foto: Sabine Bakkum