Home » Eropuit » Welkom in… Roosendaal
Welkom in… Roosendaal

Bent u al eens in het bourgondische juweeltje van West-Brabant geweest? Er is namelijk van alles te zien in Roosendaal, of u er nou voor het eerst langsgaat of al voor de vijfde keer in vol enthousiasme. Geen enkel bezoek aan de stad kan compleet zijn zonder de oude markt, de Passage en natuurlijk Rosada. Ga mee op ontdekking!

De Passage

Bron foto: Iconick

Roosendaal

Met een Middeleeuwse akte uit 1268 heeft Roosendaal zich opgebouwd tot een stad met uitgestrektheid en volkrijkheid. De uitgestrektheid uit zich in de oppervlakte van 107 km² die genoeg ruimte biedt voor alles wat u in een stad hoopt te vinden. De volkrijkheid is te illustreren met de ruim 77.000 Roosendaalse inwoners. Met een roos als herkenbaar stadssymbool en de slogan Beleef ’t in Roosendaal kleurt Roosendaal roze op diverse plekken. Zodra uw auto geparkeerd staat of u het openbaar vervoer verlaat, kunt u direct de markt ontdekken. Hier vindt u  naast woonwinkels, parfumerieën en bloemisten ook het overdekte winkelcentrum Roselaar. De niet te missen blikvanger, die zich tevens op de markt bevindt, is de Passage. Dit compacte winkelgedeelte is volledig ondergedompeld in Venetiaanse stijl zodat u zich vanzelf in de Italiaanse stad waant. De natuurstenen vloer is gedecoreerd met mozaïeken terwijl smeedijzeren hekken en een lichtkoepel met glas in lood de ruimte karakter geven. Opvallend zijn de bewegende beelden die afgestemd zijn op de achtergrondmuziek. Een nietsvermoedende passant zou nog denken dat het echte mensen zijn!

Zweef, beleef en streef

Als u er vervolgens alsnog naar verlangt om onvermoeid te winkelen kunt u navigeren naar Designer Outlet Roosendaal, beter bekend als Rosada. Met nog geen 4 kilometer in de auto mengt u zich namelijk in een eigenzinnig winkeldorpje waar allerlei grote merken tegen zeer voordelige prijzen over de toonbank vliegen. Bent u in plaats daarvan toe aan wat meer écht avontuur? Zweef dan eens weg bij Indoor Skydive Roosendaal. Er is geen vliegtuig, u hoeft geen doodsangsten uit te slaan (oké, misschien een beetje?) en toch kunt u zo op een unieke wijze in een windtunnel de vrije val maken. Voor zij die het iets rustiger aan willen doen is er de Wouwse Plantage, een golfpark dat absoluut een memorabele indruk achterlaat. Dit groene landschap ligt tussen Roosendaal en Bergen op Zoom in en vormt met de zandverstuivingen een ontspannende plek om met uw kameraden een hole-in-one te slaan. Een additioneel voordeel van Roosendaal is de ligging. Vanaf hier bent u in een mum van tijd in Zeeland, Zuid-Holland of andere spannende spots in Brabant. Tevens nadert u na nog geen 10 kilometer al de Belgische grens, wat de opties werkelijk oneindig maakt. RSD, de ideale plek om te vertoeven!

NIETS ZOALS RSD

Winkelen in Designer Outlet Roosendaal (Rosada)

Bron foto: Iconick

Winkels in De Passage

Bron foto: Iconick

Markt Roosendaal

Bron foto: Iconick

Beleef 't in Roosendaal

Bron foto: Iconick

De Passage

Bron foto: Iconick

Cultuur en cuisine

De zuidelijke gezelligheid van Roosendaal komt sterk naar voren tijdens carnaval. In deze festieve periode wordt de stadsnaam omgedoopt tot Tullepetaonestad, een verbasterde naam die afstamt van de Franse vertaling van parelhoen. Een monument van dit trotse dier staat dan ook te pronken op de Oude Markt. Om nog meer te leren over de cultuur en historie van Roosendaal loopt u naar binnen bij het Tongerlohuys, het museum waar aandacht wordt besteed aan het Liga-meisje, het op sleeptouw genomen worden door de conducteur en nog veel meer. Zodra uw maag begint te knorren van al dat exploreren is het belangrijk om ergens lekker te kunnen eten. Een smakelijke aanrader is dan Tom’s Diner, een authentiek Amerikaans restaurant dat met allerlei verse producten zorgt voor een hoogwaardige smaaksensatie. De meest malse spareribs, sappige hamburgers en uiteraard smeuïge milkshakes vindt u hier. U kunt zelfs uzelf wagen aan de zogeheten Empire Statebuilding Burger. Als u deze befaamde burger – met ruim een kilo aan vlees – volledig opeet, verdient u een ereplaats op de Wall of Fame. Laat het ons weten als het u is gelukt! Vergeet ook zeker niet om een flesje Roosenwater op de kop te tikken, want dit kruidenlikeur met 22% alcohol is gebaseerd op brandewijn en een typische lekkernij van Roosendaal.

Van Dal Roosendaal

Van Dal Roosendaal

Roosendaal loopt bijna over van de leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Om dat helemaal af te maken adviseren wij u om een bezoek te brengen aan onze winkel. Aan de Bloemenmarkt 23 vindt u het overkoepelde pand van Van Dal Roosendaal, waar filiaalleider Margo en haar drie collega’s u hartelijk verwelkomen. Margo omschrijft de klanten in haar winkel als moderne mannen die graag geholpen willen worden om stijlvolle kleding op hun persoonlijkheid af te stemmen. “De klant moet gelézen worden en daarvoor luister ik ook altijd naar de vrouw van de man. Dadelijk een kopje koffie, doe maar lekker rustig aan”, illustreert Margo. Parkeren kan zowel op het Parkeerterrein Kloosterstraat als op het Parkeerterrein Emile van Loonpark welke zich op 4 minuten lopen van Van Dal Roosendaal bevinden. Uiteraard kunt u ook fietsend of lopend een bezoek brengen aan de winkel – we zijn er voor u!

Margo van der Velden Filiaalleidster Van Dal Roosendaal en Goes
“De klant moet gelézen worden en daarvoor luister ik ook altijd naar de vrouw van de man. Dadelijk een kopje koffie, doe maar lekker rustig aan.”

Margo
Filiaalleider Van Dal Roosendaal

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: