Home » Eropuit » Welkom in… Roermond
Welkom in… Roermond

Een van onze zuidelijkste winkels bevindt zich in het altijd gezellige Roermond. De stad aan de Maas is sinds 1559 een bisschopstad waarvan de zetel in de Sint-Christoffelkathedraal staat. Eeuwenlang is Roermond bestuurd door Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en uiteindelijk het Koninkrijk der Nederlanden. Dit zorgt voor een honorabele mix van Europese invloeden in de Limburgse binnenstad.

Remunj en architectuur

Een ieder die weleens met de auto naar Remunj – Roermond in Limburgs dialect – heeft gereden weet dat de bereikbaarheid fantastisch is. Dit geldt tevens voor vaarders die heerlijk kunnen genieten van een tocht over de Maas. Vanaf welke kant u ook Roermond binnenkomt, aan het stijlvolle karakter van de historische binnenstad valt niet te ontkomen. Met meer dan 800 jaar aan artistieke architectuur zijn de verschillende bouwstijlen immer in volle glorie te aanschouwen. Denk hierbij aan architect en ontwerper Dr. Pierre Cuypers, die veruit de beroemdste Roermondenaar is. Zijn werk vertaalt zich in de gietijzeren kiosk op het Munsterplein, de in de 19e eeuw gerestaureerde Munsterkerk en het Cuypershuis – zijn eigen pronkstuk. Leuk om te weten is dat Munster afstemt van het Latijnse monasterium, wat klooster betekent. Tevens behoren het Rijksmuseum, Amsterdam Centraal Station en de Ridderzaal tot zijn waardevolle werken. Zorg er dus voor dat u tijdens uw stadswandeling regelmatig om u heen kijkt, want er is aanzienlijk veel moois wat u niet mag missen.

EUROPESE ARCHITECTUUR

De Munsterkerk in Roermond.

Bron foto: Iconick

De Designer Outlet in Roermond.

Bron foto: Iconick

Omgeving ontdekken

De contreien van de stad bieden noemenswaardige plekken om een bezoek aan te brengen. Designer Outlet Roermond is daar een van, welke op tien minuten loopafstand uitkomst biedt voor winkelend publiek met een luxueuze smaak. Sinds 2001 huisvest dit ‘Roermondse dorpje’ meer dan 120 verschillende winkels die dagelijkse kortingen aanbieden die wel tot 70 procent oplopen. Indien u behoefte heeft aan ontspanning kunt u uw wandelschoenen aantrekken voor een belonende wandeling in Nationaal Park de Meinweg. Dit splendide stuk natuur van 1800 hectare groot ligt op tien kilometer rijden in zuidoostelijke richting vanaf het stadscentrum. Hier vindt u fabeltastische flora en fauna in een oase van rust. Mocht u nog het verlangen hebben om fraaie foto’s te maken, dan navigeert u uw weg over de Maas naar het nabijgelegen Thorn, dat doorgaans bekendstaat als Het Witte Stadje vanwege de kenmerkende, witte huizen.

VAN ALLES TE ZIEN IN ROERMOND

Het Roermond monument voor de Markt.

Bron foto: Iconick

De Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

Bron foto: Iconick

Roermond aan de Maas.

Bron foto: Iconick

Cultuur en cuisine

Het eerder genoemde Cuypershuis mag u niet missen. Het is in de eerste plaats het vroegere onderkomen van Dr. Pierre Cuypers met daardoor een unieke, historische waarde voor de architectuur van Nederland. In de tweede plaats geeft het museum een eerlijke indruk van de destijdse bedrijvigheid met ruwe schetsen, evocatieve maquettes en foto’s van gebouwen en interieur. Recent is er vanuit het museum nog een fotowedstrijd georganiseerd waar iedereen aan kon deelnemen; de winnende foto wordt als nieuwe profielfoto op social mediakanalen gebruikt en de fotograaf ontvangt een kwalitatieve afdruk van deze foto. Pal tegenover het Centraal Station zit Proeverij de Tramhalte die garant staat voor proeverijen waar u uw vingers bij aflikt. Denk hierbij aan meer dan 90 speciaalbieren en overheerlijke borrelhapjes zoals lunchplankjes met verrassende visgerechten en smaakvolle ham- en worstsoorten. Met warm weer kunt u voor een extra traktatie doorlopen naar IJssalon Clevers Roermond, gelegen aan de Markt 28. Al sinds 1996 heeft de takeaway talloze prijzen gewonnen en zet het daarmee Roermond krachtig op de map van ijskoude lekkernijen. Zeker eens langsgaan dus!

Het exterieur van Van Dal Roermond.

Van Dal Roermond

In een stad met zoveel karakter past Van Dal Roermond perfect in het plaatje. Het monumentale pand met prachtige voorgevel stamt uit de 18e eeuw en is subtiel gelegen aan de Schoenmakersstraat 16. Vanaf 2018 werkt filiaalleider Gerda met een klein maar uitzinnig enthousiast team die u maar al te graag ondersteunt in het vinden van de esthetische kleding die het beste bij u past. Uiteraard met een lekkere kop koffie om u ontspannen te laten winkelen. Door de gunstige ligging in de hoek van het land verwelkomt de winkel veel toeristen uit zowel België als Duitsland die op een camping dichtbij Roermond staan, maar ook Nederlandse toeristen na hun bezoek aan de Designer Outlet naar ons komen. Kom de nieuwe voorjaarscollectie ontdekken na een toeristische treinreis of autorit waar u op 4 minuten loopafstand in Q-Park Roercenter kunt parkeren. Hajje!

“Iedereen is anders. Mijn missie is geslaagd als een kledingstuk daadwerkelijk goed past en de klant tevreden is.”

Jolanda
Filiaalleider Van Dal Roermond

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: