Home » Eropuit » Welkom in… Nijkerk
Welkom in… Nijkerk

Op 13 kilometer noordoostelijk van Amersfoort ligt de stad Nijkerk – een stad die opbloeide in de Gouden Eeuw. Het welvarende gevoel dat hierbij hoort voelt u bij de eerbiedwaardige herenhuizen, de hagelwitte kerktoren met gouden ornamenten en de ruime, door water omgeven woningen.

Bron: Iconick

Bron foto: Iconick

Niets zoals Niekark

Ondanks dat Nijkerk, of Niekark zoals de lokale bevolking zou zeggen, grenst aan de provincie Utrecht, valt het in Gelderland. Het is een stad met een eigen identiteit, karakteristieke winkelstraten en een fotogeniek stadspark. Zodra u zich door de bochten van het stadspark baant wordt u begroet door een broedende zwaan, ontspannende wandelaars en een wondermooie natuur. Pracht waar u kijkt, zo ook in de Kerkstraat. Het ontwerp van de St. Catharinakerk is geïnspireerd op de stijl van een Romeinse basiliek, wat te herkennen is in de sierlijke Barokstijl. De kerktoren werd in 2012 zelfs uitgeroepen tot de mooiste kerktoren van Nederland! Wanneer u de wenteltrap tot bovenaan oploopt wordt u beloond met een fraai uitzicht in alle richtingen. Lukt het u het Eemmeer te spotten?

PRACHT WAAR U KIJKT

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Verken op slechts 30 kilometer in zuidoostelijke richting het ongeëvenaarde Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit is een van de meest gefotografeerde nationale parken in Nederland en met goed recht. Zeker met dauw en snijdende ochtendkou verandert het park in een haast mythisch landschap waarbij u met een mooie zoomlens allerlei dieren in hun natuurlijke habitat kunt vastleggen. Gelukkig leent het zich met warmere temperaturen evengoed voor lange wandelingen en geweldige fietstochten. Om u tegemoet te komen in het beste reisplan deelt Van Dal mannenmode gratis de wandel- en fietsroutes. Er zijn gratis fietsen te huren bij een van de ingangen van het park, het Marchantplein, het Kröller-Müller Museum of Jachthuis Sint Hubertus. Veel plezier!

VERKEN DE OMGEVING

Bron foto: Iconick

Bron foto: Iconick

Bron foto: Iconick

Bron foto: Iconick

Cultuur en cuisine

Als u benieuwd bent naar cultuurhistorie kunt u terecht bij Museum Nijkerk. Hier vindt u bijvoorbeeld tal van exposities over de geschiedenis van een middeleeuws stadje aan de rand van de Veluwe, de Jodenvervolging en zelfs straatbeelden en gebeurtenissen uit de plaatselijke geschiedenis – geëxposeerd in de lift! Heeft u trek gekregen van het exploreren? Proef dan van de bar en keuken van Moeke. Met deze vertrouwde naam en toegankelijk menu zit u altijd goed. Bent u benieuwd of er nog meer bijzonders is aan Nijkerk? Wel, dat is er. Er bevindt zich namelijk een noemenswaardige wijngaard op 4 kilometer van het stadscentrum. Wijngaard Aan de Breede Beek won in 2020 een gouden medaille, vijfmaal zilver en driemaal brons in de Wijnkeuring der Lage Landen en werd in 2019 uitgeroepen tot Beste Wijngaardenier van het jaar. Hier neemt u plaats in de wijnvelden en leert u terwijl het proeven alles wat er te leren valt over de heerlijke wijnen. Schuif maar aan!

Van Dal Nijkerk

Vroeger een apothekerswoning, tegenwoordig uw lokale Van Dal mannenmode filiaal. Navigeer naar Oosterstraat 1, het hoekpand waar filiaalleider Pascal Witteveen al vijf jaar met passie en plezier u adviseert in uw kledingkeuze. Samen met haar twee collega’s biedt ze iedereen een lekkere kop koffie aan en laat ze u de nieuwste collectie mannenmode zien. Zowel vaste klanten als Belgische en Duitse toeristen die in ons kikkerlandje vakantie vieren worden hartelijk verwelkomd in het nette Nijkerk. Kom met de trein of parkeer uw auto op drie minuten loopafstand bij de St. Catharinakerk. Hartstikke gezellig!

“We zien veel terugkerende klanten, waaronder ook Belgische en Duitse toeristen. Erg leuk, dat is toch waar je het voor doet!”

Pascal
Filiaalleider Van Dal Nijkerk

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: