Home » Stijlvolle mode » Welke kleur kleding past bij mijn haarkleur?
Welke kleur kleding past bij mijn haarkleur?

Het is lastig om kleuren te combineren. Soms vraag je jezelf weleens af of die blauwe broek wel bij dat rode shirt past. Misschien krijg je wel de opmerking dat deze kleuren echt niet bij elkaar staan of bij je kapsel passen. Na het lezen van dit artikel weet jij in ieder geval als geen ander hoe je kleuren moet combineren met je haarkleur. Bovendien voel je je comfortabel in een stijlvolle kledingset. Welke kleur kleding past bij mijn haarkleur? Van Dal zoekt dit haarfijn voor je uit.

Kleuradvies

Een blik om je heen werpen doet het je vaak al beseffen: haarkleuren zijn er in allerlei varianten. Van blond tot bruin en zwart, maar ook van rood tot grijs; je komt alles wel tegen. Maar welke kleur kleding past bij jouw haarkleur? Voor elke haarkleur hebben wij een oplossing. Niet alleen wordt de kledingkeuze gebaseerd op haarkleur, maar ook op huids- en oogkleur. Dit wordt uitgedrukt in vier verschillende types. Ben jij een zomer-, winter-, lente- of herfsttype? Doe de test hier! Nadat je weet welk kleurtype jij bent, kan je gaan kijken naar de juiste kleuren. Ook enkel op basis van je haarkleur kan je jouw kleurkeuze maken. Lees vooral snel verder en kom erachter welke kleuren jou het best staan.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Van Dal mannenmode

Blond en wit haar

We beginnen met (donker)blonde en witte haren. Er zijn een aantal kleuren die erg goed staan bij blond haar, namelijk rood, bruintinten, blauw en groen. Vaak kunnen blondharige mannen het best wat fellere kleuren dragen. Geel en lichte kleuren kunnen soms vloeken en niet mooi staan bij dat kapsel. Nu is er natuurlijk ook nog een verschil in hoe blond je bent. Met donkerblond haar is het juist wel weer mogelijk om witte tinten te combineren. Een wit kapsel is heel makkelijk te combineren! Bijna alle kleuren staan hier bij, tenzij het lichte/beige kleuren zijn.

Bruin en zwart haar

Bruinharige mannen hebben het ideale haar om kleding te dragen met groene en blauwe tinten. Ook kleuren zoals oranje, roze, paars en geel zijn kleuren die goed passen bij dit kapsel. Dit geldt hetzelfde voor zwart haar. Vrijwel elke kleur en print valt te combineren met zwart haar. Belangrijk is dat de kleuren op zichzelf met elkaar te combineren zijn. Vraag advies aan vrienden, partner en kinderen. Zeker kinderen geven vaak hun ongezouten mening. Misschien niet altijd subtiel, maar wel goudeerlijk.

Olympisch stadion

Bron foto: Van Dal mannenmode

Schermen

Bron foto: Van Dal mannenmode

Rood haar

Er staan veel kleuren mooi bij een roodharige kapsel: groen, blauw, rood, roze, paars, geel en natuurlijk zwart. Bij rood haar dien je wel beter op huidskleur te letten. Wanneer je huid meer lichte, koele tinten heeft, heb je een koele ondertoon en kan je denken aan kledingkleuren als grijs, zwart, donkergroen en rood. Heb jij een wat warmere uitstraling met een soort ivoorkleurig, warm beige of perzikachtige ondertoon, inclusief eventueel wat sproeten? Dan heb je een warme ondertoon. Hierbij kan je voor kleuren gaan als geel, turquoise en bruin- en groentinten.

Grijs haar

Heb je grijs haar? Favoriete kleuren om hierbij te dragen zijn zwartgrijsgroenrood en paars. Probeer niet voor te lichte kleuren te kiezen, al kun je natuurlijk wel combineren. Mannen met grijs haar hebben een erg contrasterend uiterlijk; zij hebben het lichte van de grijze haren en het contrast komt door donkere ogen. Hierdoor is het dragen van enkel lichte kleuren té sober en oogt saai. Draag daarom bijvoorbeeld een licht overhemd met een donkere trui er overheen. Complementeer jouw bovenkleding met een contrasterende broek of speel veilig en kies een blauwe jeans.

Bron foto: Van Dal mannenmode

De juiste kleur kleding bij Van Dal mannenmode

Wil je aan de slag gaan met het complementeren van de juiste kleuren bij jouw haarkleur? Probeer dan mooie combinaties te maken in onze webwinkel. Heb je toch wat meer hulp nodig? Dat begrijpen wij best. Onze winkelmedewerkers helpen je graag met het samenstellen van jouw nieuwe favoriete kledingset. Kom langs in een van onze winkels voor onze veelzijdige collectie en een vers gezette kop koffie of thee.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Onvergetelijk uiterlijk | Stijlvolle mode | Stijlvolle verjaardag

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: