Home » Stijlvolle mode » Welke kleding draag je als mannelijke gast naar een bruiloft?
Welke kleding draag je als mannelijke gast naar een bruiloft?

Bruiloften zijn de mooiste momenten om bij te wonen. Veel gelukkige mensen die een geregistreerd partnerschap aangaan of elkaar het magische ja-woord geven, zullen de rest van hun leven met elkaar gaan delen. Op een trouwerij draagt de bruid natuurlijk een schitterende jurk en de bruidegom een colbert. Maar wat moet je nou eigenlijk dragen als je een gast bent? Een kostuum, driedelig pak met gilet of iets anders, zoals bijvoorbeeld casual kleding? Tegenwoordig worden de dresscodes tijdens bruiloften steeds populairder. Wordt er gekozen voor zomerse kleding of een winterse uitstraling? In het artikel ‘zes dresscodes voor een bruiloft’ lees je alles over… dresscodes voor een bruiloft. Deze kleding draag je als mannelijke gast naar een bruiloft!

Zomerse kledingset van Lerros

Bron foto: Unsplash.com

Wat draag je naar een bruiloft als mannelijke gast?

Soms is er geen dresscode. Wat moet je dan dragen? Van Dal gaat je helpen. We hebben een aantal kledingsets op een rijtje gezet die jou als gast stijlvol de bruiloft laten bijwonen. Geen dresscode betekent incidenteel weleens dat je ‘maar kijkt’ wat je aantrekt. Twee dingen om te onthouden: een bruiloft is een nette gelegenheid waar nette kledij, feestelijk/chique of juist hele vrolijke/fleurige kleding gewenst is. Meestal kan je aan de stijl van de uitnodiging, trouwlocatie of doordat je de bruid en bruidegom kent iets opmaken qua kledij. Ten tweede is het niet gebruikelijk om helemaal in het wit of zwart naar de bruiloft te gaan, want het kan onbedoeld de aandacht trekken. Als je een keuze maakt tussen nette kledij, feestelijk/chique of vrolijke/fleurige kleding zit je altijd goed.

Vooropgesteld is het handig om te bedenken of je met een partner gaat of niet. Probeer met elkaar te matchen: staat leuk op de foto en laat zien dat jullie er samen over hebben nagedacht.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Nette kledij

Je kan ervoor kiezen om rustige kleuren en een klein motief met elkaar te combineren. Bij nette kledij is het vooral belangrijk dat je er tot in detail stijlvol uit gaat zien: een colbert, overhemd, stropdas/strik, pochet, pantalon met natuurlijk nette schoenen. Zo ziet ongeveer een nette kledingset eruit. Ook kan je accessoires toevoegen aan je kledingset, want dat maakt je look echt af en laat een verzorgde indruk achter. Ontdek hoe je de juiste kleuren kan kiezen en hoe je een colbert draagt. Bekijk deze kledingset eens:

Bron foto: Van Dal mannenmode

Luchtig Lerros kledingset met blauwtinten

Bron foto: Van Dal mannenmode

Feestelijk/Chique kledij

Voor deze categorie kan je voor een mooi kostuum gaan. Ga immers niet alleen voor het standaardkostuum maar voeg er iets aan toe dat het feestelijker maakt. Zo kan een pet of armband en een overhemd met een feestelijk motief al veel stijlpunten opleveren. Ook leuk: een kleurenthema. Zo zie je in deze kledingset veel de kleur blauw terugkomen. De kleur blauw staat over het algemeen mooi bij elke haar- en huidskleur. Lees hier welke kleur kleding bij jou past. Blauw symboliseert vertrouwen, loyaliteit en kracht. Mooi om uit te stralen tijdens een trouwerij toch? Zie hier de kledingset:

Ga niet ‘helemaal’ in het zwart of wit.

 

Vrolijke/fleurige kledij

In deze categorie mag je best een beetje uitpakken met het gebruik van kleuren. Vooral in de zomer wordt vaak deze stijlvolle kledingkeuze gemaakt. Lichte kleuren met vrolijke motieven zie je dan vaak terug bij de heren. In deze kledingset zorgt Van Dal ervoor dat je misschien een beetje uit je comfortzone komt, maar veel complimenten zal krijgen over de combinatie van de fleurige items. Ook is dit erg goed te combineren met je partner of vrienden.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Van Dal staat voor je klaar

Van Dal zou Van Dal niet zijn als we geen stijlvolle opties konden aanbieden. Bij ons kun je een volledige kledingset vinden die geschikt zal zijn voor jou als bruiloftgast. Je kan uit elke categorie wel wat vinden en persoonlijke advies krijgen tijdens het passen. Wij zorgen ervoor dat jij stijlvol voor de dag gaat komen. Ontdek de opties nu!

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Onvergetelijk uiterlijk | Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: