Home » Algemeen » Welke heren hoed staat mij goed?
Welke heren hoed staat mij goed?

Ben jij op zoek naar de perfecte hoed? En wil je nog een leuke hoed kopen? Er zijn verschillende soorten heren hoeden en verschillende manieren waarop je de hoed kan stijlen. Mensen met een lang gezicht staat de ene hoed beter dan bij mensen met een rond gezicht. Bovendien ligt het er ook aan naar welke gelegenheid je toe gaat. Welke hoed past bij jou? En wat kan een hoed bijdrage aan je outfit? Dit al lees je hier!

hoed in het water

Bron foto: Unsplash.com

Welke hoed past bij jou?

Elke hoed staat bij iedereen anders. Heb je veel haar dan zal de hoed anders staan dan bij iemand met minder haar. Bovendien heeft het ook met de vorm van je gezicht te maken. Het is belangrijk dat te allen tijde de wenkbrauwen te zien zijn. Heb je een ovaal gezicht? Dan heb je geluk. Mensen met deze gezichtsvorm kunnen alle hoeden dragen. Heb je een hartvormig gezicht? Hierbij staat ook elk model hoed, alleen moet je uitkijken met grote flappen. Heb je een vierkant gezicht? Kies een kleine ronde hoed of asymmetrische flaphoed. Heb je een lang gezicht? Jouw staat een hoed met een brede rand het beste. Als laatste de mensen met een diamantvormig gezicht staat een modelhoed met een kleine rand het beste.

Kleur en materiaal

Er zijn verschillende kleuren en materialen waarvan een hoed kan worden gemaakt, maar welke kleur of welk materiaal is het beste voor jou? Als je een hoed wil voor comfort, is een stoffen hoed het beste. Wil je een klassieke hoed? Deze hoeden zijn meestal gemaakt van wol en vilt. Vilt zorgt ervoor dat de hoed koel blijft in de zomer en warm in de winter. Leer is het meest duurzaam. Hoe langer je deze hoed draagt hoe mooier die wordt. Deze soort hoed is perfect voor in alle situaties. Een hoed gemaakt van stro is licht en het beschermt het beste tegen de zon en is dus echt een zomerhoed voor heren. De kleur hangt natuurlijk af van de outfit en welke kleur mooi bij je staat. Het kiezen voor neutrale kleuren zorgt ervoor dat de hoed bij de meeste outfits gedragen kan worden.

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

een man draagt een hoed op een paard

Bron foto: Unsplash.com

Wat doet het met je outfit?

Welke hoed draag je bij welke gelegenheid? Toch kun je niet met elke gelegenheid een hoed dragen. Het binnen dragen van hoeden kan gezien worden als iets disrespectvols. Vanuit oudsher werd een hoed gedragen tegen de kou en regen en werd de hoed vaak buiten gedragen. Hoe chiquer de gelegenheid hoe strakker de hoed. Als je een keer niet weet wat je aan moet, zet een hoed op en je outfit ziet er weer modieus uit. Als je avontuurlijk wil overkomen is een cowboyshoed een goede toevoeging aan je outfit.

Soorten hoeden

Bolhoed

De bolhoed is ontstaan, doordat de hoeden van de hoofden van de mensen werd afgeslagen door takken, wanneer ze aan het rijden waren op hun paard. Hierdoor werd de ronde vorm bedacht die strak om het hoofd zat. Deze hoed wordt voornamelijk gedragen op speciale gelegenheden, omdat het een strakke hoed is en chique overkomt.

Bron foto: Istockphoto.com

Hoge hoed

Deze hoeden werden voornamelijk gedragen door rijke mensen uit hogere klassen. Deze wordt voornamelijk gedragen tijdens speciale gelegenheden en deze hoed wordt meestal gedragen in combinatie met een pak.

 

een man leest de krant op een stoel

Bron foto: Unsplash.com

Strohoed heren

De meest bekende mannen hoed is de cowboyhoed. Deze hoeden zijn licht, hebben een goede ventilatie en is dus een ideale zomerhoed voor de heren. Je hebt de klassieke strohoeden, maar ook andere vormen strohoeden, zoals de Pork Pie hoed. Dit is een ronde, platte hoed met een smalle rand, Tilby heeft een smalle rand en Fedora is een van de meest bekende hoedenvormen.

een man leest de krant op een stoel

Bron foto: Van Dal mannenmode

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Advies vragen

Heb je een beetje inspiratie op kunnen doen. Neem gerust een kijkje bij Van Dal. Hier kun je niet alleen leuke hoeden bekijken. In de winkel is het mogelijk om de hoeden te passen, zodat je met de juiste hoed naar huis gaat! Met een beetje advies kom je al een heel eind.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Algemeen | Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: