Home » Eropuit » Wat te doen op de Zugspitze
Wat te doen op de Zugspitze

Hoe laten we de wintercollectie van 2022 op zijn best zien? Deze vraag stond aan de voet van een uitgebreid onderzoek naar passende locaties. De plek van bestemming is dit jaar de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, die precies op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk ligt. Het marketingteam van Van Dal legde een urenlange autorit af om hier te geraken, maar wát was het mooi! Wij vertellen je graag meer over deze bijzondere berg, dus lees snel verder!

Bron foto: www.unsplash.com

Geschiedenis

De Zugspitze is al eeuwenlang de wonderlijke piek op de Duits-Oostenrijkse grens. In 1894 werd op de top van deze berg de eerste steen van het zogeheten Münchner Haus gelegd. Dit was het eerste gebouw dat op de Zugspitze te vinden was en in 1897 geopend werd. In 1926 opende er een kabelbaan, de Tiroler Zugspitzbahn, zodat men de top van de Zugspitze makkelijk kon bereiken. In een enkele gondel van deze kabelbaan passen maar liefst 101 personen!

Hoogste berg

Vanaf 2962 meter hoogte kijk je uit op de omringende bergtoppen. Ook heb bij helder weer uitzicht op een prachtig meer aan de voet van de Zugspitze, namelijk de azuurblauwe Eibsee. De absolute top van de Zugspitze kan bereikt worden via het dak van het uitkijkplatform. Hiervoor heb je echter wel goede uitrusting en ervaring nodig. Op de top van de Zugspitze vind je een zogeheten Gipfelkreuz. Dit is een kruis dat aangeeft dat hier de top is en dat deze al is beklommen.

Gipfelkreuz

Letterlijk óp elke berg kom je er wel een tegen; een Gipfelkreuz. Dit Duitse topkruis heeft een speciale betekenis. In katholieke regio’s wordt dit kruis van oudsher geplaatst als herdenkingsteken wanneer ambitieuze bergbeklimmers de top bereikt hebben: een ware overwinnning! Soms markeren deze kruizen ook een (lands)grens of dient het als gedenkteken. Op de Zugspitze staat de Gipfelkreuz er al sinds 1851 vooral vanwege de religieuze betekenis. Dat is volkomen begrijpelijk als je alle katholieke schilderingen in de omgeving ziet!

Gletsjers

Op de Zugspitze vind je drie van de vijf gletsjers die Duitsland rijk is. Op de zogeheten Zugspitzplatt zijn twee van deze gletsjers te vinden: de Nördliche Schneeferner en de Südliche Schneeferner. De Nördliche Schneeferner is de grootste gletsjer van Duitsland en wordt vaak gebruikt als skigebied. Dit wordt gerealiseerd door ieder jaar kunstmatig tonnen sneeuw op deze gletsjer te schuiven. Op de noordoostzijde van de Zugspitze vind je de Höllentalferner. Deze gletsjer heeft een oppervlakte van 25 hectare. Ook is de Höllentalferner de enige gletsjer in Duitsland met een gletsjertong, een tongvormig uiteinde van een gletsjer.

 

Bron: Iconick

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: Iconick

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Bron: Iconick

Bron foto: www.unsplash.com

Eten en drinken in de wolken

Heb jij al eens gegeten op bijna 3000 meter hoogte? Dit kan op de top van de Zugspitze! Op de top bevindt zich namelijk een panoramarestaurant waar je kan genieten van de zonsopkomst onder het genot van een royaal ontbijtbuffet. Ben je geen ochtendmens? Geen probleem, dan kies je voor een fondueavond met grandioos uitzicht. Leuk weetje: op de top van de Zugspitze kan je tijdens Oktoberfest feesten op bijna 3 kilometer hoogte.

 Ontdek het magische gevoel van de natuur!

 

Wandelen

In de omgeving van de Zugspitze kan je ook heerlijk wandelen. In dit bergachtige gebied ontdek je adembenemende natuurgebieden en kraakheldere wateren. Ben je toe aan een ware uitdaging? Vertrek dan vanuit het Duitse Garmisch-Partenkirchen voor een tien uur lange wandeltocht naar de Zugzpitzplatt. Voor deze zware wandeltocht heb je wel de juiste klimmaterialen nodig. De minder ervaren bergwandelaar kan kiezen voor de vijf uur durende Gatterl-Tour. De wandelaar kan dus zijn hart ophalen in het Zugspitzgebied én je verbrandt er talloze calorieën mee!

 Maak een mooie wandeling in de Zugspitze.

 

Bron: Iconick

Bron foto: Iconick

Zugspitze is naast de ideale locatie voor een fotoshoot ook perfect als vakantiebestemming. De uitgestrekte natuur en het fascinerende uitzicht resulteren tot ervaringen die je nooit meer zult vergeten. De foto’s van onze fotoshoot zal je binnenkort terugvinden in ons magazine. Wanneer kunnen we jou terugvinden in Zugspitze? We zijn nu al benieuwd naar je verhalen!

Bron foto: Iconick

Bron foto: Iconick

Bron foto: www.unsplash.com

Geschreven door: Luc Schoenmakers

Categorie: Bijzondere plekken | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: