Home » Eropuit » Wat is er te doen in Eindhoven?
Wat is er te doen in Eindhoven?

De lichtstad Eindhoven heeft bijzonder veel te bieden voor iedereen die er een bezoek aan brengt. Bij Eindhoven moet u denken aan het Philips Museum, Strijp-S of bijvoorbeeld het bijzondere preHistorische Dorp. Maar waar te beginnen? Een vraag die u na het lezen van dit artikel niet meer hoeft te stellen. Wij vertellen wat er te doen is in Eindhoven!

Laat u overweldigen door fantastische musea

Een stad met zulke noemenswaardige musea als Eindhoven mag niet onopgemerkt blijven. Ontdek waarom Eindhoven de Lichtstad is, leer over de innovatieve technologieën die Philips gerealiseerd heeft en ga terug in de tijd naar een openluchtmuseum dat laat zien hoe het prehistorische leven vroeger heeft moeten zijn. In Eindhoven raakt u nooit uitgekeken!

Luciferfabriek Mennen & Keunen

Bron foto: honderd.ifo

Van Lichtstad naar lucifers

Hoezo Lichtstad? Het is een naam die al veel vermoedens doet rijzen, maar het heeft te maken met lucifers. Lang, lang geleden, in 1870, vestigden bankier Christiaan Mennen en zijn zwager Everardus Keunen de Luciferfabriek Mennen & Keunen. Dit omdat Eindhoven een rijke hoeveelheid populieren had en daarbij goedkope arbeid kon verzorgen met als gevolg dat het al snel als dé luciferstad – en dus Lichtstad – van Nederland werd. Maar dat is niet het enige lichtpuntje van de Brabantse stad.

Philips Museum Eindhoven

Bron foto: museum.nl

Philips Museum

Gerard Philips heeft namelijk ook enorm veel bijgedragen aan (gloei)licht; hij begon in 1891 gloeilampen te produceren. Zijn bedrijf groeide uit tot een internationaal succes in de consumentenelektronica, maar ook in de verlichting en gezondheid. Het Philips Museum is op exact dezelfde plaatst gesitueerd, waar u alles leert over de innovatie, technologie en ondernemerschap die Philips op de kaart hebben gezet.

DAF Museum

We kunnen sommige museums niet buitensluiten, omdat ze immers zo belangrijk voor de stad zijn en bovendien een intrigerende kijk in het verleden bieden op een verrassende en verfrissende manier. Een zo’n museum is het DAF Museum, wat de afkorting is van Van Doorne’s Aanhangwagenfabriek. Dit refereert naar de oprichting van de voormalige autofabrikant in 1932. Hier werden talloze voertuigen gebouwd, welke nog in veelvoud terug te zien zijn. Het DAF Museum zorgt voor een ware reis door de tijd!

DAF Museum Eindhoven

Bron foto: binnenlocatietrouwfotos.nl

Van Abbemuseum

Ook het Van Abbemuseum mag niet ontbreken. Hier treft u duizenden kunstwerken van hedendaagse kunstenaars in Europa met werk van onder meer Picasso, McCarthy en Körmeling. Op een experimentele manier daagt het Van Abbemuseum de bezoeker uit tot verder denken, verder kijken en verder verwonderen. Neem van ons aan, het is absoluut de moeite waard!

Van Abbemuseum Eindhoven

Bron foto: concertzender.nl

preHistorisch Museum

Liever buiten een frisse neus halen? Neem dan een kijkje bij preHistorisch Dorp, de plek waarin de nadruk ligt op het leven van vroeger zoals we dat nu ons niet meer kunnen voorstellen. Precies dat obstakel wordt aangepakt in dit openluchtmuseum. U komt in contact te staan met historische bewoners die u alles uitleggen over de vroegere vaardigheden die nodig waren om een dynamisch leven mogelijk te maken, zoals pottenbakken, houtbewerking, smeden, kleding- en textielbewerking en nog veel meer. Het preHistorisch Museum is tevens leuk om met uw kleinkinderen naartoe te gaan; je bent immers nooit te jong om te leren!

preHistorisch Dorp Eindhoven

Bron foto: hondsdol.nl

Stadswandelpark Eindhoven

Bron foto: indebuurt.nl

Stadswandelpark

Is iets minder activiteit ook goed, zo lang u maar kunt genieten van de omgeving? Dan voldoet een wandeling door het Stadswandelpark ook prima, zoals de naam al suggereert. Het Stadswandelpark ligt in stadsdeel Stratum en omvat prominente monumenten, zoals het Radiomonument dat refereert naar vroegere communicatie met Nederlands-Indië. Met een vijver en fraaie bloemperken kunt u volop genieten van rust en ruimte. Tevens staat in Stratum ook de iconische St. Catharinakerk, de neogotische  rooms-katholieke kerk die prachtig glas-in-loodramen huisvest. Tijdens het jaarlijkse lichtshowevenement GLOW worden er diverse lichtshows op de kerk geprojecteerd. 

Strijp S Eindhoven

Strijp-S

Dat technische randje is Eindhoven wel eigen geworden over de jaren heen. Strijp-S is een industrieel ogend district waar naast de vele woonruimtes voor Eindhovenaren erg veel fotogenieke plekken zijn om uw geluk te beproeven. Strijp-S hoort bij Eindhoven en Eindhoven hoort bij Strijp-S!

Er is dus veel te zien, te doen en te beleven in het Brabantse Eindhoven. Toch zijn wij ervan overtuigd dat geen bezoek aan de Lichtstad compleet is zonder bij Van Dal mannenmode binnen te wandelen. 

Let op! Wij hebben twee winkels in Eindhoven.

Van Dal Eindhoven Aalsterweg exterieur

Van Dal Eindhoven Aalsterweg

Iets buiten het centrum, aan de Aalsterweg 34, vindt u het uitnodigende pand van Van Dal Eindhoven Aalsterweg. In een goed gevulde oppervlakte van 200 m² vindt u hier de nieuwste collecties van al uw favoriete merken die u van ons gewend bent. Advies nodig? Daar zijn filiaalleider Frans en zijn drie collega’s voor, met een grote glimlach en klantvriendelijkheid! Mede doordat de winkel er al meer dan 45 jaar zit, is het een bijzonder fenomeen dat Van Dal van de ene generatie op de volgende generatie overgaat. De winkel ligt aan een doorgangsweg, waardoor er moeiteloos voor de deur geparkeerd kan worden. Kom dus vooral een keer langs!

Jeroen Sieberg
“Bij ons kwamen er altijd al stijlvolle vaders over de vloer. Vaders, die inmiddels met hun zonen de winkel binnenlopen om samen nieuwe kleding te kopen. Fantastisch om te zien!”

Frans
Filiaalleider Van Dal Eindhoven Aalsterweg

Van Dal Eindhoven Aalsterweg exterieur

Van Dal Eindhoven Rechtestraat

Centraler in de stad treft u Van Dal Eindhoven Rechtestraat, gelegen op nummer 56. Filiaalleider Franska verwelkomt u graag met haar twee collega’s Irma en Annette, waarbij ze u graag voorziet van passend advies omtrent stijlvolle mannenmode. De winkel heeft een knusse en vrije indeling om de nieuwe collectie zo goed mogelijk te presenteren. De locatie van de winkel is ideaal omdat het volgezaaid is met allerlei horecagelegenheden om uw honger en dorst te stillen. Parkeren gaat eenvoudig bij Q-Park Stadhuisplein op Stadhuisplan 1A, wat slechts drie minuten lopen vraagt. Op zaterdagen zijn er leuke marktjes gaande, en iedere dinsdag ook op de Demer. Zeker eens langskomen binnenkort!

Jeroen Sieberg
“Wij zijn super vrij en spontaan naar de klant toe, en razend enthousiast om hem te helpen stijlvolle kleding te vinden die bij hem past. Iedereen moet onze winkel een keer bezocht hebben, want deze is heel mooi, eigentijds en knus!”

Franska
Filiaalleider Van Dal Eindhoven Rechtestraat

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Eropuit | Wat is er te doen in Nederland

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: