Drachten

Ontdek Drachten, de bruisende stad in Friesland

Drachten, gelegen in het hart van Friesland, biedt talloze mogelijkheden voor een leuke dag eropuit. In het centrum vind je een breed scala aan winkels, gezellige terrassen en restaurants. Zo valt er ook buiten het centrum veel te ontdekken, zoals de prachtige natuur van Friesland en de vele mooie plekken in de omgeving van Drachten. Of je nu wilt wandelen of fietsen: er is voor ieder wat wils. Trek vandaag nog eropuit en ontdek wat Drachten en Friesland te bieden hebben!

Kunst & Cultuur in Drachten

Drachten is een stad in Friesland met een rijke kunst- en cultuurgeschiedenis. Bezoek het museum van Drachten, ook wel bekend als Museum Dr8888, en bewonder moderne en hedendaagse kunst. Naast het museum zijn er ook diverse gallerijen en kunstwerken te vinden in de stad zelf. Dit is Drachten!

Wandelen in Drachten

Drachten biedt mooie wandelroutes in de nabije omgeving. In de bossen rondom Drachten kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Daarnaast is het ook mogelijk om in de uitgestrekte natuur van Friesland te wandelen. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar, zowel voor beginners als ervaren wandelaars. Kom tot rust en ervaar de prachtige omgeving van Drachten te voet!

Een hapje eten in Drachten

Drachten heeft een gevarieerd aanbod aan restaurants en eetgelegenheden waar je lekker kunt eten. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle bistro’s en gezellige eetcafés, maar ook hippe lunchrooms en culinaire hoogstandjes. Geniet van een heerlijk diner bij een van de vele restaurants in het centrum van Drachten of kies voor een sfeervolle borrel met een hapje op een van de terrassen.

Stijlvolle mannenmode in Drachten

Drachten

Van Dal Drachten

Aan de Noorderbuurt 12 opende in september 2022 de tweede Van Dal winkel in Friesland. Onder leiding van Jeroen, die naast zijn functie als filiaalleider ook de functie regiomanager vervult, wordt expertise ingezet om de gezellige Van Dal winkelervaring in Drachten aan te bieden. Jeroen en zijn collega’s heten je van harte welkom in het pand waar hout-, steen- en metaalelementen het interieur decoreren. Parkeren is hier geen probleem, aangezien je je auto kwijt kan op de nabijgelegen parkeerplaats De Markt. Waar wacht je dus nog op? Kom gezellig langs en laat je inspireren door de veelzijdige collectie – oant moarn!

Van Dal mannenmode logo
Jeroen Sieberg Filiaalleider Van Dal Maassluis

“Wat begon in Midden- en Zuid-Nederland is met de winkel in het Friese Drachten net zo goed te voelen: gezelligheid! Proef de ontspannen sfeer met een kop koffie en persoonlijk modeadvies dat bij jou past.”

Jeroen
Filiaalleider Van Dal Drachten