Home » Stijlvolle mode » Wat is een swing pocket broek?
Wat is een swing pocket broek?

Het klinkt een beetje als de stijlvolle nasleep van het funktijdperk. Van de dansvloer rechtstreeks naar onze garderobe. Of toch niet. Wat is een swing pocket broek? Wij leggen het graag aan u uit.

Swing pocket Van Dal mannenmode

Waar komt de term swing pocket vandaan?

Het korte antwoord: dat weten we niet exact. Het lange antwoord: de term wordt grootschalig gebruikt door grote modebedrijven en duidt een mengeling van twee broeken aan. We denken dat, omdat het schommelt tussen twee categorieën, daar de term swing van geleend wordt. Best makkelijk, toch?

Wat zijn de kenmerken van een swing pocket?

Een swing pocket is eenvoudig te herkennen. De kenmerken van een swing pocket zijn in de eerste plaats afgeronde zakken aan de voorzijde. Het voordeel aan deze afgeronde zakken is dat ze niet bol gaan staan, zoals wel het geval is bij steekzakken. Dat is ideaal voor de man met een wat steviger postuur; staat direct extra stijlvol!

De achterzijde van een swing pocket wordt gekenmerkt door paspelzakken, wat u terugziet op chino’s. Dit zijn ‘spleetjeszakken’, die naar binnen gewerkt zijn en dus niet op de broek geplaatst worden, met een knoop; een fenomeen dat als voordeel heeft dat u met een gerust hart uw portemonnee en andere kleine benodigdheden in uw achterzak kunt bewaren zonder dat deze eruit vallen. Zo voegt het dragen van een swing pocket dus sowieso een praktisch nut toe!

""
""

Wat is het verschil tussen een swing pocket en een 5-pocket?

Om het verschil tussen een swing pocket en een 5-pocket te identificeren, moet u eerst weten wat een 5-pocket is. Een 5-pocket is, zoals de naam al illustreert, een broek met vijf zakken. Twee aan de achterzijde, twee aan de voorzijde én nog een kleine die u ín de rechterzak aan de voorzijde vindt. Deze zak wordt ook wel de coin pocket genoemd, mede omdat het maar een kleine opbergruimte heeft. Vroeger werd er vooral het zakhorloge in bewaard. De 5-pocket is het model waarin de traditionele spijkerbroek of jeans wordt gemaakt.

Terug naar de swing pocket. Deze broek heeft qua zakken dezelfde voorzijde als een 5-pocket. De achterzijde niet, want deze stamt weer af van de chino. In theorie gaat het dus om een 5-pocket chino. Dan vinden wij swing pocket toch ook fijner klinken!

Een swing pocket is de kruising van een 5-pocket en chino. Bij Van Dal vindt u deze in diverse kleuren!

 

Kleurrijke swing pockets

Bij Van Dal kunt u kleurrijke swing pockets vinden die uw garderobe opfleuren. Met kleuren als camel, rood, groen, middenblauw en geel zal er altijd wat voor u bij zitten. Verras iedere dag met een nieuwe uitvoering! Wist u dat onze swing pockets een klein beetje elastaan hebben zodat de pasvorm net wat prettiger zit? Ideaal!

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: