Home » Eropuit » Wat draag je tijdens het wandelen?
Wat draag je tijdens het wandelen?

Wandelen in verschillende weersomstandigheden leidt tot verschillende kledingsets. Maar wat moet je nou dragen tijdens het wandelen? Van Dal heeft verschillende weerssituaties uitgedacht; van zomerse, zonnige dagen naar frisse nachten. Eén van de tips die je waarschijnlijk al weleens hebt gehoord is om lagen te dragen. Dit zorgt voor warmte, hoewel je met hetzelfde gemak iets uittrekt om af te koelen. Handig om te weten wat je zowel in de zomer als in de winter kan dragen. Meer tips vind je in dit artikel!

Wisselvallige temperaturen

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Van Dal mannenmode

Zonnige dagen

Op zonnige dagen is het belangrijk dat je jezelf beschermt tegen de zon. Dit kan natuurlijk met zonnebrand, maar ook met dunne kleding. Verbranden kan hierdoor voorkomen worden en ook heb je minder kans op een zonnesteek. Bescherm ook je hoofd: bekijk eens de stijlvolle hoeden en petten van Van Dal.

.

Regenachtige dagen

Je kent het wel. Het regent, maar tóch wil je even naar buiten. Zo is het geen pretje om met doorweekte kleding te wandelen. Gebruik een waterafstotende jas en houd een paraplu bij je, zodat je altijd op de juiste manier voorbereid bent. Wist je dat een jas eigenlijk nooit waterdicht is? ‘Waterdichte’ jassen beschermen jou alleen nóg beter dan waterafstotende jassen. Deze jassen ventileren en houden je warm. Prima te gebruiken voor een buiten wandelen met kans op regen!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Koude dagen

Op koude dagen zijn lagen de oplossing. Lagen houden je warm en je kan makkelijk iets uittrekken als het je even te warm wordt. Deze tactiek wordt ook vaak gebruikt tijdens het skiën. Mocht het snijdend koud zijn buiten, dan is een bruikbare tip om met goede onderkleding te beginnen en hierover een trui of vest te dragen. Bij Van Dal hebben wij comfortabele en warme truien.

Algemene tips

Goede schoenen

Door stevige wandelschoenen of sneakers te dragen tijdens het wandelen zal je merken dat je het langer kan volhouden en wordt het wandelen aangenamer. Draag hierbij wel hoge sokken zodat deze niet afzakken. Bij Van Dal hebben wij een schoenencollectie die je perfect voorbereidt op je eerstvolgende wandeling. Bekijk de schoenen in onze webwinkel of trek ze eens aan in een van onze winkels.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Kinderen

Wij hebben ons verdiept in het wandelen met kinderen. Het is belangrijk dat kinderen warm aangekleed zijn tijdens de koude dagen maar ook voor hen geldt het dragen van lagen. Kinderen bewegen enorm veel en krijgen het waarschijnlijk ook eerder warm. Om niet teveel af te koelen is het verstandig om dan eerst een dunne laag uit te doen.

Nu je weet wat je kan dragen tijdens het wandelen bij verschillende temperaturen. Maar wil je jezelf perfect kunnen voorbereiden voordat je op pad gaat? Lees ons andere artikel Goed voorbereid op pad’.

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: