Home » Mannendingen » Waarom worden we grijs?
Waarom worden we grijs?

De een pronkt met zijn zilveren lokken terwijl de ander er spreekwoordelijk gezegd ‘grijze haren’ van krijgt. Tja, grijze haren… Sommige mannen krijgen het al vroeg, waar je helaas geen grip op hebt. Maar zo zijn er ook mannen die het pas tegen hun pensioen aan of zelfs later pas merken. Waarom worden we grijs als we ouder worden? Wij leggen het je haarfijn uit, brengen alle voordelen in kaart én adviseren graag de mooiste kledingcombinaties. Lees maar snel verder, we worden er immers niet jonger op.

Waarom worden we grijs?

Haar krijgt zijn kleur van het pigment melanine. Elke haar op je hoofd – wat er tussen de 100.000 en 150.000 zijn – heeft een eigen haarzakje dat dit pigment aanmaakt. Melanine produceert de kleurstoffen om jouw haar blond, bruin, zwart of rood te maken. Naarmate je ouder wordt, maken deze cellen minder kleurstoffen aan waardoor je haar uiteindelijk grijs of wit wordt. Een grijze coupe is tevens genetisch bepaald. Als een van jouw ouders vroeger al snel van haarkleur wisselde, is de kans groot dat dit bij jou ook gebeurt.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Van Dal mannenmode

Is er een remedie?

Ben je er nog niet klaar voor om jouw grijze bol te tonen in het openbaar? Natuurlijk komt er een moment dat je er niks meer aan kan doen, want we kunnen de tijd nog niet stil laten staan. Wel zijn er twee manieren voor kleurbehoud in jouw haar. Een manier is stoppen met roken. Roken remt de productie van melanine, waardoor je haren grijs worden of zelfs uitvallen. Een andere gezonde optie is het verminderen van stress. Stress heeft effect op jouw lichaam en dat uit zich mede in het vormen van grijze haren. Ook is het een optie om je haren te verven natuurlijk, maar verder in dit artikel leggen we je graag uit waarom grijze haren hebben juist ook voordelen heeft.

De voordelen van grijs haar hebben

Het spreekwoord ‘grijs haar, wijs haar’ bestaat niet voor niks: mannen met grijze haren hebben vaak meer levenservaring en daarmee dus ook wijsheid. De kleur grijs toont tekenen van intelligentie en past goed bij bijna alle kleuren. Daarbij is het hebben van grijs haar erg jaloersmakend; welke vrouw droomt er nou niet van om een man met een flinke zilverkleurige haarbos te hebben? Volgens een bescheiden onderzoek op het blog van Vriendin vindt maar liefst 72% van de vrouwen een man met grijs haar aantrekkelijk. Dus mannen, volgende keer hoef je je haar niet eens meer te verven!

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Welke kleur kleding past bij mij?

Het is een feit dat je kleding kan afstemmen op haarkleur. In het kleuradviesartikel kan je zien welke kleding je het best kan dragen bij welke kleur haar, huid en ogen. Mannen met grijs haar hebben een erg contrasterend uiterlijk; zij hebben het lichte van het grijze haar en het contrast komt door donker ogende ogen. Favoriete kleuren om hierbij te dragen zijn zwart, grijs, groen, rood en paars. Probeer niet voor te lichte kleuren te kiezen, al mag je wel combineren. Denk hierbij aan een licht overhemd met een donkere trui eroverheen. Complementeer jouw bovenkleding met een contrasterende broek of speel veilig en kies een blauwe jeans.

Kleding Van Dal

Bij Van Dal slaag je altijd voor de mooiste kledingsets. Met de kleurrijke zomercollectie straal je overal in stijlvolle mode voor een haarscherpe prijs. Kom langs in een van onze winkels en laat je adviseren door onze modeadviseurs die je graag helpen aan de meest unieke kledingsets.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: