Home » Mannendingen » Verdwalen in jouw e-reader
Verdwalen in jouw e-reader

Soms gaat er niets boven het verdwijnen in een meeslepend boek. Lezen kan informeren, inspireren en intrigeren. Van oudsher zijn we gewend om hele bundels te verslijten – letterlijk zelfs – al neemt dat wel aardig wat ruimte in beslag. Door de jaren heen is daar een creatieve oplossing voor gekomen: de e-reader. Dit elektronische staaltje techniek ontneemt de charme van de inkt, maar biedt wel een breed scala aan voordelen. Dit zijn dé tips voor een weloverwogen keuze.

 

Het nieuwe, magische lezen!

Een volle, uitpuilende portemonnee.

Bron foto: Unsplash.com

Veel keuze

Om een goede aankoop te doen van zo’n vernuftige e-reader is het slim om te bedenken wáár deze vooral gebruikt zal worden. Het maakt bijvoorbeeld al een enorm verschil of je veel rondtrekt of juist in een vaste setting op jouw luie stoel plaatsneemt. Voor het onderweg zijn heb je mogelijk baat bij compacte modellen vanaf 4.3 inch, wat zich vertaalt in 9,5 bij 5,5 centimeter. Deze passen in vrijwel elke binnenzak maar leveren in op gebruiksgemak. Grotere modellen staan namelijk toe dat er meer tekst op het beeldscherm kwijt kan, waardoor je minder vaak hoeft te bladeren. De grote kanjers van 10 inch, wat 22 bij 12,5 centimeter is, lenen zich meer voor kantoorwerk of het weergeven van bladmuziek. De leesconsumptie is hier toch weer net wat anders. Een goed voorbeeld van een e-reader op zakformaat is de Kobo Clara HD. Met 6 inch (16 bij 11 cm) past het prima in de meeste zakken en is het erg geschikt voor de reislustige man. Anderzijds heb je aan de Kobo Elipsa Pack een geavanceerde e-reader van 10,3 inch, ofwel 22,8 bij 19,3 centimeter. Dit neem je minder snel mee op zak, maar heeft wel een prettig, groot scherm die meer bij een regulier boekformaat in de buurt komt.

E-Reader op tafel

Bron foto: Unsplash.com

Voordelen van een e-reader

Beeldschermgrootte is nog maar een enkel voorbeeld, maar er zijn meerdere voordelen verbonden aan het gebruiken van een e-reader. Een groot voordeel is dat het beeldscherm ontwikkeld is voor langdurig gebruik. In veel gevallen is het goed op jouw ogen afgestemd door bijvoorbeeld een schermverlichtingstechniek die de kleuren en helderheid zelf reguleert. Ook zorgt een matte coating op het beeld in zo’n geval ervoor dat in de felle zon jouw favoriete boek lezen geen pijnlijke en vermoeide ogen oplevert. Zo kan je te allen tijde elke letter onverhinderd lezen en doordat je digitaal bladert heb je geen last meer van de wind die jouw bladzijdes eigenhandig doorspit. 

Verscheidene e-readers hebben de optie om zelf woorden en zinnen te markeren of zelfs aantekeningen te maken. Handig als je iets leest wat net wat meer aandacht mag krijgen of absoluut onthouden moet worden! Na de aankoop van een e-reader kan je in de bijgeleverde apps op zoek gaan naar de gewenste boeken. Deze zijn te koop, maar een lidmaatschap bij een lokale bibliotheek levert in veel gevallen ook een bijzondere vondst aan e-books op. Neem daarom eens een kijkje en laat ons weten wat jouw favoriete keuze is!

Straks wil je niet meer zónder!

Het feit dat je boekenkast niet meer nóg verder hoeft uit te puilen van het vele leesvoer is ook een welkom voordeel. In plaats daarvan creëer je je eigen database van leesmateriaal waar je op jouw gewenste moment altijd bij kunt. Afijn, nu is het de hoogste tijd dat je jouw nieuwe e-reader vult met de meest boeiende boeken. Maar welke boeken zet je erop? Dat heeft natuurlijk met jouw smaak te maken. Wij lichten hier graag 5 boeken uit om tot rust te komen. Houd je meer van spanning? Probeer dan eens een van deze 5 boeken. Wat zijn jouw favoriete genres?

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: