Home » Swim to Fight Cancer » Updates » Van Dal zwemt tegen kanker
Van Dal zwemt tegen kanker

Op 11 september 2022 drijft er een van de meest bijzondere evenementen van Breda op de planning: Swim to Fight Cancer. Honderden deelnemers zwemmen door de prachtige grachten van Breda om geld op te halen voor het goede doel KWF Kankerbestrijding. Ook Van Dal zwemt mee! De laatste editie werd er ruim 2.8 miljoen euro opgehaald. Gaat dit recordbedrag dit jaar verbroken worden? Dat kan met jouw hulp. Lees snel verder en kom alles te weten over Swim to Fight Cancer Breda.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Fight cancer

Over Swim to Fight Cancer

Jaarlijks overlijden zo’n 45.000 Nederlanders aan kanker. Dit is gelukkig al veel minder dan vroeger, maar nog altijd te veel. Onder het motto ‘love life, fight cancer’ ofwel ‘houd van het leven, vecht tegen kanker’, strijdt de organisatie Fight Cancer sinds 2014 voor meer wetenschappelijk onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Door meer kankeronderzoek hoopt men een oplossing te vinden waardoor kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Het doel van Fight Cancer is om jongvolwassen aan te wakkeren om mee te strijden tegen kanker.

Om kwalitatief onderzoek te doen is geld nodig. Fight Cancer organiseert daarom verschillende acties om geld in te zamelen voor KWF. Een van deze acties is Swim to Fight Cancer, een evenement dat in het water plaatsvindt en daarmee hopelijk een golf aan bewustwording teweegbrengt. Het bijzondere evenement wordt in verschillende Nederlandse steden georganiseerd, waaronder Breda. Deelnemers en teams laten zich sponsoren en halen zoveel mogelijk geld op voor kankeronderzoek. Dit doen zij door 2000 meter in de grachten van Breda te zwemmen. Om dit doel te steunen heeft Van Dal een team opgericht en daarom tref je ons op 11 september in de nattigheid.

Waarom doet Van Dal mee?

Dit jaar doet Van Dal voor het eerst mee met Swim to Fight Cancer. Wij vinden het belangrijk dat iedereen gezond is en de juiste, nodige behandeling krijgt. Hieraan meewerken, in combinatie met een sportief doel, is iets waar we volledig achter staan. Iedereen heeft zijn of haar eigen beweegredenen om dit sportieve doel te realiseren en daarom zijn onze medewerkers gepeild mee te doen. De komende weken gaan onze deelnemers hard trainen om op 11 september het water in Breda te kunnen trotseren. Steun jij ons ook?

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Wie zijn onze deelnemers?

Om dit mooie initiatief te steunen hebben wij een team opgesteld van medewerkers die zichzelf flink willen uitdagen voor het goede doel. Help jij hun mee om hun doel te bereiken? Bekijk hier onze deelnemers.

Ger – Directeur Van Dal mannenmode

Erik – E-commercemanager

Michael – Hoofd financiën

Joyce – Contentmanager

Chris – Webwinkelmanager

Jeroen – Filiaalleider Van Dal Zoetermeer

Herman – Filiaalleider Van Dal Tilburg

Mark – Assistent filiaalleider Van Dal Zoetermeer

Rens– SEO-specialist

Luc – Junior projectcoördinator

Iris – Inkoopassistent

Sabine – Marketingmedewerker

Yvette – Modeadviseur Van Dal Zoetermeer

Astrid – Modeadviseur Van Dal Breda

Schermen

Bron foto: Fight cancer

Doe ook mee!

Natuurlijk kunnen onze toppers en alle andere deelnemers dit niet alleen. Daarom vragen we om jouw hulp! Vind jij het belangrijk dat kankeronderzoek altijd op het hoogste niveau moet zijn? Of ken je zelf iemand die de sombere diagnose heeft gekregen en wil je hem of haar een hart onder de riem steken? Zwem met ons mee of doneer nu! Zien we jou op 11 september?

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Swim to Fight Cancer | Updates | Van Dal Actueel

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: