!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Weg met kreukels!

Kreukels. Altijd maar weer. Iedere man overkomt het dat hij zijn favoriete overhemd aandoet om fris voor de dag te komen, maar dan ziet hij kreukels. Door het wassen en in de kast hangen van het overhemd. Door een jas die hij over zijn overhemd draagt. Door de zithouding in zijn auto als hij naar zijn werk rijdt. Dat is balen, want het trekt de nette uitstraling van het overhemd omlaag. Eerder gaf Van Dal mannenmode je al dit handige overzicht voor wasvoorschriften, maar nu ook de beste tips om jouw overhemd op de juiste manier te strijken.

Bron foto: Unsplash.com

Strijkijzer

Het strijken begint natuurlijk bij het strijkijzer. Doordat vezels in textiel worden verwarmd, verdwijnen de kreukels. Wat voor strijkijzer je hebt maakt in feite weinig uit. Wel is het fijn als het duidelijke standen heeft. Dit heeft namelijk te maken met strijken op de juiste temperatuur. Als de vezels te heet worden, kan de stof namelijk beschadigd raken. Dat is het laatste wat je wilt. Lees daarom zorgvuldig het wasvoorschrift van jouw overhemd.

Bron foto: Unsplash.com

Het doorkruiste strijkijzer betekent dat het kledingstuk niet gestreken kan worden. Het strijkijzer met enkele stip betekent warm strijken, op maximaal 110 ºC. Een dubbele stip betekent matig heet strijken, op maximaal 150 ºC en een driedubbele stip betekent heet strijken op maximaal 200 ºC. Verder is het ideaal om een stoomstrijkijzer te hebben. Deze is met water gevuld om stoom in de vezels te spuiten en zodanig eenvoudiger glad gestreken te worden. Als je een ouder strijkijzer hebt, kun je er ook een plantenspuit met water bij houden. Kies een strijkplank met zachte toplaag zodat de knopen van jouw overhemd er een beetje in kunnen ‘zinken’. Als deze toplaag hard is zal het de knopen beschadigen.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Strijk erop los

Omdat de meeste overhemden vrij dun van stof zijn is het belangrijk om jouw overhemd niet te heet te strijken. Zo blijven de stof, de kleuren en de maatvoering het meest intact. Meestal geldt voor linnen heet, katoen iets minder heet en wol lauw strijken. Let erop dat je wol voorzichtig strijkt, want deze stof kan niet heel goed tegen hitte. Uiteraard staat dit altijd op het wasvoorschrift. Keer het overhemd binnenstebuiten voor je begint. Hierdoor kan je goed tot de kreuken doordringen met jouw strijkijzer terwijl je verkleuring en beschadiging voorkomt. Als de kreuken moeilijk glad te strijken zijn spuit je wat stoom of water erover en ga je door met strijken.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Start met de grote stukken om te voorkomen dat je na de kleinere stukken deze weer opnieuw moet strijken. Omdat de mouwen snel kreukels ingestreken krijgen knoop je het overhemd eerst dicht. Draai de mouwen regelmatig rond tijdens het strijken. Nadat je alle hoofdvlakken gehad heeft, blijft het moeilijkste over: de boord. Wees hierin niet lui, want een gekreukelde boord valt altijd iemand op! Maak de knopen los en leg de boord plat op de strijkplank. Strijk om de knopen heen, ook bji de voorsluiting.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Strijkvrije overhemden

Ondanks dat het strijken van overhemden in veel gevallen onvermijdelijk lijkt, biedt Van Dal mannenmode een unieke collectie van strijkvrije overhemden aan. Deze overhemden ondergaan een speciale behandeling waarin de katoenvezels een coating krijgen en het kreuken een probleem van het verleden wordt. Dat scheelt toch weer minimaal vijf minuten strijken in de ochtend, wat gelijk staat aan eenmaal jouw wekker negeren.

Een ander voordeel is dat, wanneer je deze overhemden mee wilt nemen op zakenreis of vakantie, ze met gemak in de koffer kunnen en draagklaar eruit te halen zijn. Maar zoals voetbalgrootheid Johan Cruijff al zei: “Elk nadeel heb se voordeel.” Hoe zit dat met strijkvrije overhemden?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Om te beginnen wordt er weleens beweerd dat de stof minder goed ademt en daardoor minder comfortabel aanvoelt wanneer het gedragen wordt. Strijkvrije overhemden die een goedkoop productieproces kennen blijken vaak ook niet echt strijkvrij te zijn. Zonde als je daar jouw zinnen op zet. Tenslotte vergaan over tijd wel de strijkvrije eigenschappen van dit type overhemd. De strijkvrije overhemden van Marvelis hebben daarentegen comfort en kwaliteit hoog in het vaandel staan, dus je hoeft niet bang te zijn voor deze nadelen. Beoordeel onze strijkvrije overhemden in onze winkel of bestel ze online!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel maart 2024-header-01 Spelletjes

Prijspuzzel maart 2024

Ben jij een echte puzzelmeester en maak jij puzzels vanuit je luie hangmat of krijg ...
Bekijk meer
Stroganoff-gehaktballen-01 Recepten

Stroganoff met balletjes

Geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Zoals deze gehaktballetjes in een romige stroganoffsaus met paprika ...
Bekijk meer
Erwtensoep-01 Recepten

Erwtensoep

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade. Klaar in ca. 1,5 uur.
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven