Search
Close this search box.
Meest gelezen

Wat is een swing pocket broek?

Het klinkt een beetje als de stijlvolle nasleep van het funktijdperk. Van de dansvloer rechtstreeks naar onze garderobe. Of toch niet. Wat is een swing pocket broek? Wij leggen het graag aan u uit.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Waar komt de term swing pocket vandaan?

Het korte antwoord: dat weten we niet exact. Het lange antwoord: de term wordt grootschalig gebruikt door grote modebedrijven en duidt een mengeling van twee broeken aan. We denken dat, omdat het schommelt tussen twee categorieën, daar de term swing van geleend wordt. Best makkelijk, toch?

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat zijn de kenmerken van een swing pocket?

Een swing pocket is eenvoudig te herkennen. De kenmerken van een swing pocket zijn in de eerste plaats afgeronde zakken aan de voorzijde. Het voordeel aan deze afgeronde zakken is dat ze niet bol gaan staan, zoals wel het geval is bij steekzakken. Dat is ideaal voor de man met een wat steviger postuur; staat direct extra stijlvol!

De achterzijde van een swing pocket wordt gekenmerkt door paspelzakken, wat u terugziet op chino’s. Dit zijn ‘spleetjeszakken’, die naar binnen gewerkt zijn en dus niet op de broek geplaatst worden, met een knoop; een fenomeen dat als voordeel heeft dat u met een gerust hart uw portemonnee en andere kleine benodigdheden in uw achterzak kunt bewaren zonder dat deze eruit vallen. Zo voegt het dragen van een swing pocket dus sowieso een praktisch nut toe!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is het verschil tussen een swing pocket en een 5-pocket?

Om het verschil tussen een swing pocket en een 5-pocket te identificeren, moet u eerst weten wat een 5-pocket is. Een 5-pocket is, zoals de naam al illustreert, een broek met vijf zakken. Twee aan de achterzijde, twee aan de voorzijde én nog een kleine die u ín de rechterzak aan de voorzijde vindt. Deze zak wordt ook wel de coin pocket genoemd, mede omdat het maar een kleine opbergruimte heeft. Vroeger werd er vooral het zakhorloge in bewaard. De 5-pocket is het model waarin de traditionele spijkerbroek of jeans wordt gemaakt. Terug naar de swing pocket. Deze broek heeft qua zakken dezelfde voorzijde als een 5-pocket. De achterzijde niet, want deze stamt weer af van de chino. In theorie gaat het dus om een 5-pocket chino. Dan vinden wij swing pocket toch ook fijner klinken!

Kleurrijke swing pockets

Bij Van Dal kunt u kleurrijke swing pockets vinden die uw garderobe opfleuren. Met kleuren als camel, rood, groen, middenblauw en geel zal er altijd wat voor u bij zitten. Verras iedere dag met een nieuwe uitvoering! Wist u dat onze swing pockets een klein beetje elastaan hebben zodat de pasvorm net wat prettiger zit? Ideaal!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
De nieuwe folder is uit-04 Mode

De nieuwe folder is uit!

Het is eind oktober en terwijl de dagen korter worden en de temperaturen langzaam beginnen ...
Bekijk meer
De nieuwe wintercollectie is in de winkels-01 Mode

De nieuwe wintercollectie is in de winkels

Van Dal groet groen in dit seizoen – met een natuurrijke omgeving óf met duurzame keuzes ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkese prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven