!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Vlekken in kleding na het wassen

Ken je dat? Je wast je kleding in de hoop dat het allemaal spik en span wordt, maar er blijven gekleurde vlekken in kleding zitten na het wassen. Grondig aan de slag geweest, maar nog steeds vetluis vlekken in je kleding na het wassen. Dubbele wasbeurt in de wasmachine, maar nog steeds strepen op je kleding na het wassen. Wat nu? Lees verder om te zien wat je het beste kunt doen. Vergeet niet om altijd te letten op de wasvoorschriften!

Bron foto: Unsplash.com

Zweetvlekken verwijderen

Het is ten eerste goed om te weten waar deze vlekken door ontstaan. Een van de oorzaken ligt logischerwijs bij het dragen. Als mens zweet je tijdens activiteiten of in je slaap. Zweetdruppels gaan in de vezels van je kleding zitten en kunnen zorgen voor verkleuring of dat je kleding donkere plekken krijgt. Als deze vlekken hardnekking zijn, kunnen ze zorgen voor strepen op je kleding na het wassen. We hebben een artikel geschreven over zweetvlekken verwijderen om je hierbij verder te helpen.

De wasmachine dient goed onderhouden te worden om vieze geurtjes te voorkomen. Dit doe je door eens in de maand je wasmachine te draaien met een intensief wasprogramma op 90 graden. Dit met een halve kop soda (geen bakingsoda) en een flinke scheut azijn. Controleer ook de filter zo nu en dan op vuil en ontstoppingen.

Oorzaken gekleurde vlekken in kleding na het wassen

Denk daarnaast ook aan het iets te enthousiast opslurpen van je spaghetti, omstoten van een wijnglas of nacho’s in dipsaus dippen en daarbij knoeien. Ook met slordig tanden poetsen kan je tandpasta knoeien.

Dit kan zorgen voor nare, gekleurde vlekken die er zelfs na het wassen nog in blijven. Er zijn talloze situaties denkbaar waarbij een dergelijk gevaar in een klein hoekje zit. Dit kun je eraan doen.

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Gekleurde vlekken in kleding na het wassen

Het overkomt iedereen wel eens: de wasmachine stopt met draaien en je haalt na enige tijd je kleding eruit, maar brandschoon is het niet. Sterker nog: je ziet vlekken die er eerst niet waren. Balen, je hebt dus gekleurde vlekken in kleding na het wassen. Dit kan komen door een vergeten balpen in je broekzak, die tijdens de was is gaan lekken. Met nog meer pech vind je een geplette en uitgewassen kauwgom in of op je kleding. Na het verwijderen kan het witte vlekken achterlaten. Het kan tevens liggen aan huidproducten die vette stoffen bevatten die sterk blijven hangen. Loop daarom altijd je kleding na voordat je het in de was doet. Zorg dat zakken leeg zijn en er geen onnodige objecten in de wasmachine achterblijven. Probeer je kleding zo veel mogelijk weg te houden van haar- en huidverzorgingsproducten. Was even met de hand op de gekleurde vlekken door er een klein beetje wasmiddel over te verspreiden, te wrijven en in te laten trekken.

Vetluis vlekken in kleding na het wassen

Vetluis, ook bekend als wasluis, is de groei van bacteriën die ontstaat in de wasmachine. Bacteriën voeden zich namelijk in zeepresten, lichaamsvetten en haar die niet goed genoeg weggespoeld zijn.

Dat kan door een lage wastemperatuur (minder dan 40ºC) komen, maar ook door een onvoldoende schoongemaakte pomp en afvoerslang. De bacteriën laten vervolgens donkere vlekken achter met een onprettige geur.

Heb jij last van vetluis vlekken in kleding na het wassen? Zorg er dan voor dat je op een warme temperatuur (vanaf 40ºC) wast en reinig goed achter de rubberen afsluiting rond de deuropening, in de pomp en afvoerslangen. Daarnaast wordt aangeraden jouw wasmachine een à twee keer per maand goed schoon te maken. Hoe je dit doet lees je in dit artikel!

Bron foto: Pexels.com

Bron foto: Unsplash.com

Strepen op kleding na het wassen

Vetluis kan ook strepen achterlaten, dus dezelfde voorzorgsmaatregelen gelden hiervoor. Last van andere soorten strepen op kleding na het wassen? Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je wasmachine te vol zit, kleding tegen elkaar aan schuurt en zo plooien te lang in een bepaalde houding laten. Doordat wasmiddel niet makkelijk overal langs kan vloeien, blijven dergelijke strepen achter. Gebruik omwille daarvan vloeibaar wasmiddel; dit helpt immers om je wasmachine schoon te houden en heeft een groot wasbereik. Zorg tevens voor de juiste dosering van dit wasmiddel. Te weinig leidt tot onaangename geuren, te veel leidt tot overbodige zeepresten. De dosering wordt uitgelegd op de verpakking van je wasmiddel. Draai een passend spoelprogramma en reken af met strepen en vlekken in je kleding!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Alles over het EK - header Mannendingen

Alles over het EK voetbal 2024

Met een mix van spanning, passie en ongeëvenaarde sportiviteit staat ons continent opnieuw in vuur ...
Bekijk meer
Voorjaarsactie Z24 - header 3 Mode

Voorjaarsactie 2024 | 2 voor €75

Een modieuze polo doet veel met een man. Hij zet een krachtige toon met een ...
Bekijk meer
Perfecte EK borrelplank - header Mannendingen

De perfecte EK-borrelplank

Vrijdag 14 juni begint het EK in Duitsland en kijkt iedereen vol verwachting uit naar ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven