!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Muffe geur uit kleding verwijderen

Je hebt een intensieve (werk)dag gehad, een stevige wandeling gemaakt of je hebt van nature een sterkere lichaamsgeur. Al deze geuren kunnen in kleding gaan zitten en je wilt natuurlijk wel de muffe geur uit kleding verwijderen. Ontdek hier hoe je muffe geur uit kleding verwijdert met azijn, baking soda, een wasmachine of zelfs zonder te wassen! Zoals je nu al leest zijn de opties grenzeloos.

Bron foto: Unsplash.com

Lees ook: ‘Zo maak je jouw wasmachine schoon

Muffe geur uit kleding verwijderen met wasmachine

De beste manier om kleding te wassen en een muffe geur uit kleding te verwijderen is en blijft natuurlijk de kleding wassen in de wasmachine. Was de kleding op de juiste manier met het daarvoor bestemde wasmiddel en let hierbij op de wassymbolen. Is de muffe geur na één keer wassen nog niet uit de kleding? Was het kledingstuk dan nog een keer. Je zal zien dat het na de tweede keer zeer waarschijnlijk verholpen is. Mocht dat niet het geval zijn, lees dan verder.

De wasmachine dient goed onderhouden te worden om vieze geurtjes te voorkomen. Dit doe je door eens in de maand je wasmachine te draaien met een intensief wasprogramma op 90 graden. Dit met een halve kop soda (geen bakingsoda) en een flinke scheut azijn. Controleer ook de filter zo nu en dan op vuil en ontstoppingen.

Muffe geur uit kleding verwijderen zonder te wassen

Ook zonder te wassen kunnen muffe geuren uit kleding verwijderd worden. Hang de kleding wijd uit aan de waslijn buiten en laat het luchten. Er bestaat ook een snellere oplossing; hang de kleding uit in de badkamer tijdens het douchen. Het klinkt gek, maar het werkt. Tijdens het douchen komt er warme, vochtige lucht op je kleding die vieze geuren kan laten verdwijnen.

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Muffe geur uit kleding verwijderen met baking soda

Door de kleding met een muffe geur een nacht in een koud bad met baking soda te laten weken, worden de muffe geuren verwijderd. Dit zuiveringszout zorgt ervoor dat de ‘poriën’ van het kledingstuk open gaan staan en de muffe geuren gemakkelijk weg kunnen gaan. Was daarna het kledingstuk in de wasmachine met wasmiddel en het kledingstuk is weer zo goed als nieuw. Kijk wel even op het waslabel of het kledingstuk hier tegen kan. Als het kledingstuk hiertegen kan, zie je een driehoekje staan.

Muffe geur uit kleding verwijderen met azijn

Azijn neutraliseert geuren en daarom kan er een kopje azijn in de waslade toegevoegd worden om de muffe geur uit de kleding te verwijderen. Was de kleding, als je azijn gebruikt, op een zacht wasprogramma. Was daarna de kleding een tweede keer, alleen dit keer met wasmiddel om er zo een frisse geur aan te geven. Let op: Het is ten strengste af te raden om een combinatie van azijn en baking soda te maken. Dat geeft een bijtende, chemische reactie en dat gaat ten koste van zowel de kleding als wasmachine.

Muffe geur uit bontjas verwijderen

We hebben een paar manieren om een muffe geur uit een bontjas te verwijderen al benoemd. Zo kan je de jas laten luchten, een nacht laten weken in baking soda of wassen met een kopje azijn. Maar er is nog een vierde manier, namelijk de jas (laten) stomen. Door de jas te stomen doden de hoge temperaturen van het stoom de bacteriën, schimmels en andere geurveroorzakers. Dit kan zowel door de jas naar de stomerij te brengen, als zelf een stomer aan te schaffen.

Bron foto: Pexels.com

Bron foto: Unsplash.com

Muffe geur uit kledingkast verwijderen

Ben je erachter gekomen dat de muffe geur van jouw kleding veroorzaakt wordt door de kledingkast? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, want waar laat je anders je kleding? Gelukkig is ook dit op te lossen.

Met deze tips verwijder je de muffe geur uit jouw kledingkast.

  1. Hang niet teveel kleding in de kast. Als de kleding te dicht op elkaar hangt en er hangen gewoonweg te veel kledingstukken, kan de kleding niet luchten en ventileren. Zorg dus dat je regelmatig je kledingkast opnieuw ordent en oude kleding weg legt. Je kan bijvoorbeeld je zomerkleding van je winterkleding scheiden; deze draag je voorlopig toch niet. Slim!
  2. Hang alleen droge kleding in de kledingkast. Wanneer kleding nat of nog een beetje vochtig is, kan het gaan stikken en kunnen er schimmels ontstaan waardoor de kleding muf gaat ruiken.
  3. Hang alleen droge kleding in de kledingkast. Wanneer kleding nat of nog een beetje vochtig is, kan het gaan stikken en kunnen er schimmels ontstaan waardoor de kleding muf gaat ruiken.
  4. Laat de kast zo nu en dan open staan. Doordat de kledingkast zo nu en dan een tijdje opengezet wordt, kunnen muffe geuren ontsnappen en kan de kast als luchten.

Muffe geur uit hout verwijderen

Hierboven is al kort benoemd hoe je een muffe geur uit je kledingkast verwijdert, namelijk met een geurzakje. Echter zijn er nog andere manieren. Ook werkt het om een klein bakje met bicarbonaat, kattenbakkorrels, koffiegruis of azijn voor een nachtje in je kast of ander meubel te zetten. Deze vier producten werken namelijk absorberend. Heeft een nacht niet geholpen? Verschoon het bakje dan en herhaal het nog een nacht.

Schimmelgeur uit kast verwijderen

Als de kast naar rottend hout, papier of natte sokken ruikt, is de kans aanwezig dat dit door schimmel komt. De schimmelgeur uit je kast verwijderen is een wat moeilijkere klus, maar niet onmogelijk. De geur kan gemakkelijk verwijderd worden met de bovengenoemde opties met betrekking tot hout. Maar je wilt natuurlijk graag de schimmel zelf verwijderen. Hiervoor meng je 25 ml bleekmiddel met 1 l water en wrijf je met een harde borstel over de schimmelplek. Uiteindelijk zal de schimmel verdwijnen.

Bron foto: Unsplash.com

Kleding Van Dal 

Zoals je leest zijn er verschillende manieren om muffe geuren tegen te gaan. Met de juiste handelingen kan je zonder moeite muffe geuren uit kleding verwijderen en/of deze voorkomen. Wees bij wollen kleding wel extra voorzichtig. Je kan zonder moeite onze stijlvolle kwaliteitskleding dragen en wassen. Denk hierbij aan de nieuwste overhemden, comfortabele broeken en warme jassen.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Alles over het EK - header Mannendingen

Alles over het EK voetbal 2024

Met een mix van spanning, passie en ongeëvenaarde sportiviteit staat ons continent opnieuw in vuur ...
Bekijk meer
Tomatenschotel met kip - header Recepten

Tomatenschotel met kip

Een smakelijke, mediterraanse en vooral makkelijke ovenschotel met tomaten en kip voor ieder moment.
Bekijk meer
Boterhal Breda - Header Eropuit

De Boterhal Breda

Op de Grote Markt in Breda, midden in het historisch centrum van Breda, vind je ...
Bekijk meer

Nieuwe zomercollectie

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven