!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Welke kleur kleding past bij mij?

Iedere man heeft een lievelingskleur en een lievelingskledingstuk in de kast hangen. Dat elke kleur een diepergaande betekenis heeft, heb je in het vorige artikel kunnen lezen. Maar kleuren gaan ook samen met uiterlijk. Misschien kom je erachter dat jouw lievelingskleur juist niet de beste optie is. Wat staat mij het beste en welke kleding kleur past het beste bij mijn huid, haar of ogen? Wij lichten dit graag verder toe in dit kleuradvies. Dit is de kracht van kleur!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Warm of koud type

Om te bepalen welke kleur het beste past bij welke man, zijn vier kleurtypes bedacht. Dit zijn overigens ook de vier seizoenen in het jaar; zomer-, winter-, lente- en herfsttypes. De vier kleurtypes worden onderverdeeld in warme of koude types. Dit wordt gedaan op basis van de huidtinten. Heb jij een vrij lichte, koele huid met wat roze of rode tinten op de wangen? Dan ben jij een koud type, dat staat voor een zomer- of een wintertype. Heb jij een wat warmere uitstraling met een soort ivoorkleurig, warm beige of perzikachtige ondertoon, inclusief eventueel wat sproetjes? Dan behoor jij tot de warme types, oftewel de lente- of herfsttypes.

Bron foto: Van Dal mannenmode

De vier kleurtypes

Nu je weet of je een koud type (zomer-winter) of warm type (lente-herfst) bent, is het de taak om te kijken in welke van de vier seizoenen jij past. Op basis van je natuurlijke haarkleur en de kleur van je ogen kun jij bepalen welk profiel het best op jou aansluit. Voordat we dieper ingaan op de juiste kleurtypes en kleuradvies, is het natuurlijk belangrijk te vertellen dat je in eerste instantie moet dragen waar jij je goed bij voelt.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Zomertype – koud

Zomertype mannen worden vaak gezien als rustig en zacht. Hij oogt elegant en vriendelijk. Het zomertype man wordt getypeerd met lichtblond tot midden-donker of asbruin haar. Daarbij heeft hij blauwe, groene, grijze of lichtbruine ogen en een vrij lichte, koele huidtint met wat roodheid bij de wangen. Het zomertype man wordt lichtjes bruin en verbrand snel. Passende kleuren bij dit type uiterlijk zijn grijsblauwblauw-groenbeige en hardroze.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wintertype – koud

De uitstraling van de winterman wordt gezien als vrij helder en intens. De uitstraling van de man is erg contrasterend; Donkerbruin, zwart of grijs haar met een lichte huid met koele of rozige ondertoon. Dit type man wordt in de zomer ook sneller bruin. Zijn ogen hebben, net als zijn haar een donkere en diepe kleur. Favoriete kleuren voor het wintertype man zijn zwartgrijsgroenrood en paars. Kies niet te lichte kleuren maar je mag best combineren; bijvoorbeeld een licht overhemd met een donkere trui er overheen.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Lentetype – warm

De lenteman heeft vaak een vrij laag donker/licht contrast in zijn uiterlijk, ofwel het kleurverschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen zijn minimaal. Lentemannen hebben heel licht haar; blond, rossig of lichtbruin. De ogen zijn groen, blauw of hazelnootachtig en de huid is erg licht, een soort ivoorkleurige toon. Om ervoor te zorgen dat jijzelf en jouw kleding er goed uitspringen, is het een idee om warme kleuren kleding te dragen. Denk hierbij aan grijsturquoisepaarsbruin of oranje/rood of geel/groen. Het liefst geen hele donkere kleuren.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Herfsttype – warm

De herfstman is het tegenovergestelde van de lenteman. Hoe de lenteman een laag donker/licht contrast heeft, heeft de herfstman juist een hoog donker/licht contrast. Dit betekend dat de herfsttype man vrij donker haar heeft, dit is bijvoorbeeld donkerblond tot donkerbruin en rossig. De ogen zijn groen, bruin of blauwgroen en de huid is vrij warm, zoals warm beige of perzikkleurig met vaak sproeten. Het kleuradvies voor de herfsttype man zijn warme aardetinten als bruinoranjebeigebordeauxdonkergrijs en turquiose.

Het juiste kleuradvies bij Van Dal mannenmode

Het is natuurlijk al benoemd dat je moet dragen waar jij je goed bij voelt. Wil je toch aan de slag gaan met het complimenteren van de juiste kleuren? Probeer dan mooie combinaties te maken in onze webwinkel. Heb je toch wat meer hulp nodig? Dat begrijpen wij best. Onze winkelmedewerkers helpen je graag met het samenstellen van jouw nieuwe favoriete outfit. Kom langs in een van onze winkels en kom langs voor de nieuwe zomercollectie en een kopje koffie of thee en ontdek zelf de kracht van kleur.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Jan-van-workum-header-3 Man op zijn best

Column – Lentekriebels

Tijdens een gezellig koffiemoment met mijn vrouw vertel ik haar over mijn thema voor deze ...
Bekijk meer
Perfecte EK borrelplank - header Mannendingen

De perfecte EK-borrelplank

Vrijdag 14 juni begint het EK in Duitsland en kijkt iedereen vol verwachting uit naar ...
Bekijk meer
Spaanse Hapjes Pincho's Recepten

Spaanse hapjes: Pincho’s

Drie heerlijke hapjes op een sneetje stokbrood. Heerlijk bij de borrel óf als aperitief!
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven