!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Kleding recyclen doe je zo

Er komt een punt dat je bepaalde kleding niet meer draagt. Je bent uitgekeken op dat ene overhemd, die ene fijne broek is versleten of een colbert past simpelweg niet meer. Zomaar jouw kledingstuk weggooien is zonde. Ga daarom jouw kleding recyclen! In een wereld waar vrijwel alles duurzamer wordt, is recycling dé manier om jouw steentje bij te dragen.

Wist je dat?
Per jaar wordt minder dan 1% van alle in kleding gebruikte materialen gerecycled. In Nederland wordt 150 miljoen kilo kleding per jaar verbrand. Dat zijn omgerekend 750 miljoen T-shirts.

Bron foto: Unsplash.com

Kleding recyclen, upcyclen of downcyclen

Recyclen is het proces waarbij een product – in dit geval een kledingstuk – dat als afval wordt beschouwd helemaal of voor een deel wordt verwerkt tot een nieuw product. Bij upcycling wordt het hele product hergebruikt en wordt er geen kwaliteit ingeleverd. Bij downcycling verliest het product wél waarde ten opzichte van upcycling.

Recycletips
Oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt, is natuurlijk uit den boze. Dat geldt overigens ook voor andere kledingstukken. Waarom zou je jouw kleding weggooien als je onderstaande tips kunt gebruiken om jouw kleding een nieuw leven in te blazen? Dat is nog eens een handige oplossing!

Bron foto: Unsplash.com

Ruil kleding

Kleding die je niet meer draagt neemt alleen maar waardevolle kastruimte in. Maak daarom een ander blij en ruil bijvoorbeeld kleding met een vriend, jouw broer of vader. Om plaats te maken voor nieuwe kleding in jouw garderobe kan je er ook voor kiezen om jouw oude kleding te verkopen op verkoopplatforms zoals Vinted.

Bron foto: Unsplash.com

Repareer jouw kleding

Pak bij een klein gat of bijvoorbeeld missende knoop een naald en draad en repareer jouw kledingstuk. Ben je de draad een beetje kwijt? Volg een instructie op YouTube of kom naar een van onze winkels. Wij bieden tegen een kleine vergoeding een vermaakservice aan.

Bron foto: Unsplash.com

Lever kleding in

Heb je te veel kleding die weg mag of zoek je naar de volgende tip? Kleding kan ook ingeleverd worden in de daarvoor bestemde plekken. Denk hierbij aan kledingbakken in verschillende winkels, een kringloopwinkel of een gemeentelijke kledingcontainer.

Groener dan gisteren met Van Dal Groen

Maak de wereld groener met ons nieuwe initiatief Drop & Loop. Breng jouw oude kleding naar onze kledingbox in de winkel en ontvang 25 SpaarClub-punten voor je volgende aankoop. Een kleine stap richting duurzaamheid! Verzamel en sorteer je kleding, sluit het netjes af en breng dit naar de aangewezen bakken in onze winkel. Samen met de Boer Group geven wij jouw Bartlett kleding een tweede leven terwijl andere merken en textiel gerecycled worden tot nieuwe producten, zoals toilettassen (verkrijgbaar voor €24,99) of 600 SpaarClub-punten in onze winkels.

Tips voor duurzame kleding

Hoewel er verschillende manieren zijn om kleding te recyclen, is het natuurlijk fijner als je jouw lievelingskledingsset helemaal niet hoeft te bewerken. Dit doe je door zuinig en met voorzorg jouw kleding te onderhouden en te wassen. Lees te allen tijde het waslabel en houdt je aan de wasvoorschriften. Was kleding op een lagere eco-stand en volg bijvoorbeeld onze tips in de rubriek Van Dal Extra, Mode.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Mannen zijn actief in de zomer aan het beachtennissen Hobby

Actief in de zomer

Met de zomer in je bol is het heerlijk vertoeven in de buitenlucht. Nu kan ...
Bekijk meer
Centrum München Eropuit

Ontdek het mooie München

Wie graag de wijde natuur intrekt, de bergen wil bekijken en het beste bier wenst te drinken, hoeft echt niet meer ...
Bekijk meer
Mogán header 1600x900 Eropuit

Ontdek Gran Canaria

Stralend is het woord om Gran Canaria mee te omschrijven. Geografisch ligt het eiland dichterbij ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven