!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Even voorstellen: Rintje Ritsma

Al ruim drie jaar is Rintje Ritsma de trotse ambassadeur van Van Dal mannenmode en daar zijn we hartstikke blij mee. Met een brede glimlach en een frisse energie poseert Rintje in kleding uit onze nieuwste collecties. Door diverse samenwerkingen in binnen- en buitenland is hij deel van de Van Dal familie geworden. Maar wie is Rintje Ritsma nou eigenlijk? Wie schuilt er achter de reputatie van de succesvolle langebaanschaatser? Wat houdt hem iedere dag bezig? Vandaag nemen we speciaal de tijd om hem even goed voor te stellen. Dit is Rintje!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Rintje bij Van Dal mannenmode

Toen Rintje zich in 2018 als ambassadeur bij Van Dal aansloot, gingen we een langdurige relatie aan met allerlei leuke en avontuurlijke samenwerkingen. Rintje Ritsma, de nieuwe vertegenwoordiger en stoer model van Van Dal mannenmode, wordt een begrip! Samen toeren we door Nederland en reizen we af naar Château-d’OexTenerifeEdinburgh en Madeira om de mooiste fotolocaties ten volste te benutten. Ter plekke wordt Rintje in de nieuwste collecties van onze kleding gehuld en door ons gefotografeerd. Op de vraag of hij blij is om ambassadeur van Van Dal te zijn bevestigt hij positief dat hij graag verbonden is aan zo’n moderne retailer waar service en kwaliteit hoog belangrijk zijn. Rintje legt uit: “Van Dal mannenmode biedt een uitgebreide collectie mannenmode met de nadruk op casual en vrijetijdskleding. Maar voor een kostuum, smoking of mooi colbert kun je ook heel goed slagen bij Van Dal. Dat is voor mij heel erg passend want ik draag hun mode dus zowel in mijn vrije tijd, maar ook tijdens een tv-opname.”

“Het mooie aan Van Dal vind ik dat zij goed met hun tijd meegaan.” – Rintje Ritsma

Als ex-topsporter wordt Rintje vaak uitgenodigd waarbij hij zelfverzekerd wil overkomen. Kleding is voor hem een verlengstuk van zijn voorkomen en geeft dat extra beetje zelfvertrouwen. Een trouwe klant van Van Dal dus, waarvan de winkels al 70 jaar bestaan. We vroegen Rintje wat hij van Van Dal weet. “Ik vind het goed dat Van Dal meegaat met de tijd”, antwoordt Rintje. “De nieuwe winkels zijn erg modern en de webshop wordt steeds meer uitgebreid. Als speciaalzaak hebben zij echt hart voor hun klanten en staan service en het bieden van vakkundig advies hoog in het vaandel. Daardoor hebben ze een erg trouwe en vaste klantenkring. Dat vind ik mooi, zeker nu shoppen steeds anoniemer wordt.”

Bron foto: Rintje Ritsma

Hoe Rintje Rintje werd

Even bij het begin beginnen. Het was een bijzondere maandag toen Rintje op 13 april in 1970 geboren werd. Heeft hij toen al geweten dat hij een van de grootste schaatsers aller tijden zou worden? Misschien niet, maar de ambitie begon al wel jong op te borrelen. Zo moest hij nog 18 jaar worden toen hij al tijdens het WK Junioren in Seoul op de vijfde plek eindigde. Het jaar daarna werd hij zelfs tweede in Kiev! Deze gebeurtenissen zijn de ontketening geweest van De Beer van Lemmer, zoals hij uiteindelijk bekend kwam te staan bij het publiek. Een naam die past bij de Friese topsporter, want hij heeft op veel fronten weten uit te blinken. Tijdens de Olympische Spelen won hij bijvoorbeeld viermaal brons en tweemaal zilver. Goud is hem ook niet vreemd, want dat wint hij wel 82 keer op het NKEK en WK. Het was het jaar 1995 toen Rintje zowel Nederlands- Europees als Wereldkampioen werd waarin hij brak met de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond, ofwel KNSB. De schaatsbond bleef doorgaan over de topsportfaciliteiten waar Rintje kansen zag om het heft in eigen handen te nemen. Daarom startte hij zijn eigen sponsorploeg Team Sanex waarmee hij deuren opende voor vele ploegen die wilden groeien. Hij ontvangt in 2014 de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs voor zijn successen en inspanningen binnen de schaatssport, waarmee hij zichzelf legendarisch maakt in zijn vak. Toch spreken we bij Van Dal vooral een bescheiden man die heel spontaan en actief zijn dagen doorkomt.

Bron foto: Rintje Ritsma

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Rintje voor de mensen

In samenwerking met Van Dal heeft Rintje een schaatsclinic georganiseerd. Daardoor konden 25 klanten exclusief in de Optisport Kunstijsbaan te Breda met hun schaatsheld de baan op gaan. Zij waren geoefende schaatsers en keken ernaar uit om samen over het ijs te rijden. De dag werd afgetrapt met koffie en wat lekkers om vervolgens gedurende twee uur sportief aan de bak te gaan. Een fotomoment ter afsluiting met een delicieus stamppotbuffet maakte de leuke dag een enorm succes. Dat Rintje een geliefde sporter is onder de Nederlandse sportliefhebbers blijkt uit zijn afscheid. Nadat hij in 2008 bekendmaakte te stoppen met langebaanschaatsen werd er tijdens het EK Allround 2009 een officieel afscheidsfeest georganiseerd. Rintje zou namelijk het eerste bronzen gezicht krijgen in de Hall of Fame. Als reactie hierop gooide het publiek tijdens de erehaag beren op het ijs. De Beer van Lemmer zal altijd blijven!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Tips voor smartphonefotografie Hobby

Tips voor smartphonefotografie

Leuke zomeractiviteiten zorgen voor een brede glimlach. Het is natuurlijk hartstikke leuk om terug te ...
Bekijk meer
Zomer vol prints in eigen productie - header Mode

Zomer vol prints in eigen productie

Dat we bij Van Dal mannenmode energie putten uit onze eigen kracht, blijkt wel uit ...
Bekijk meer
Kostuums - header Mode

Bartlett Dress kostuums voor ieder moment

Ontdek de nieuwste kostuums van Bartlett Dress, geschikt voor ieder moment. Van een bruiloft als ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven