!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Even voorstellen: Bart de Schuymer

In 2002 droeg hij de glorieuze titel van Mister Belgium waarna hij diverse prijzen won. Jaren later trouwde hij met een model en begon hij in 2019 voor Van Dal mannenmode te poseren. Maar wat gaat er onder die brede glimlach schuil? Even voorstellen: dit is Bart de Schuymer (41), de stoere Belg die elk seizoen straalt in onze nieuwste collectie!

Hoe oud ben je en hoe lang ben je al model?

Ik ben 41 jaar oud en al model sinds mijn 20e. Dat ontvouwde zich op de klassieke manier: ik ging feesten in een discotheek en Marc Drofmans, een Antwerpse fotograaf, zag iets in mij. Hij legde me vast, verwees me door naar een modellenbureau en toen wachtte ik de beoordeling af. Zo ontstond model Bart, die je al drie jaar bij Van Dal terugziet.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat vind je zo leuk aan het modellenleven?

Vroeger – al klinkt dat ook zo lang geleden – vond ik het hartstikke leuk om het resultaat van de foto’s te zien. Dat heb ik nog steeds wel, maar tegenwoordig vind ik het leren kennen van nieuwe mensen het allerleukst. Je komt op allerlei plekken waar je normaal niet komt en krijgt enorm veel  verfrissende invloeden. Verder draait het, net zoals bij andere banen, om het tevredenstellen van de klant.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat vind je leuk aan model staan voor Van Dal?

Het gemak van het werken en het leuke team. Alles bij Van Dal voelt heel huiselijk, alsof je bij familie op bezoek gaat. Het in contact blijven met iedereen is prettig; zo weet je van tijd tot tijd hoe het met de ander gaat. Ook het werken met vooral jonge mensen vind ik heel fijn omdat zij zo open staan voor alles. Ik voel me zelf ook alsof ik nog 20 jaar ben, dan kun je elkaar nog tips geven over dingen die beter of anders kunnen. Én, natuurlijk, de reizen voor de fotoshoots zijn ook erg leuk.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat betekent mode voor jou?

Creativiteit. Iedere persoon in het modeproces (ontwerper, fotograaf, producer etc.) laat op zijn of haar eigen manier kleding eruit springen. Haal één persoon weg en de creativiteit verandert compleet. Natuurlijk is de kleding het belangrijkst, maar iedereen in het proces is een sleutelstuk. De samenhang maakt het mooi. Maar zo maken bijvoorbeeld ook weersomstandigheden tijdens een fotoshoot al een enorm verschil in hoe de creativiteit tot uiting komt.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat is voor jou de ideale kledingset?

Mijn kledingstijl is vrij sober. Vroeger was dat veel meer uitgesproken, maar tegenwoordig draag ik graag een eenvoudig overhemd met een mooie truijeans en sneakers. Die sneakers mogen dan weer wel iets spannends hebben, zoals een slangenprint en zilverkleurige stukken. Toch, toegegeven, heb ik nog steeds veel kleding die makkelijk tien jaar oud of nog ouder is. Ik kan er gewoonweg geen afstand van doen en vaak is de kwaliteit nog erg goed.


Wat is volgens jou een echte kledingflater?

Driekwartbroeken. Dat kan toch echt niet meer. Ik heb ze zelf ook wel gedragen, maar dat is echt niet meer van deze tijd.

Neem ons mee in je leven. Hoe is je voorbereiding voorafgaand aan een fotoshoot?

Van jongs af aan sport ik al heel veel. Vrijwel alle denkbare sporten kwamen aan bod, waarvan boksen er vaak uitsprong. Op een gegeven moment ben ik dat maar minder gaan doen, want een blauw oog heb je zo en dat staat weer minder mooi op foto’s, haha. Sinds een paar maanden fitness ik weer vier keer per week. Ik doe enkel krachttraining in hoog tempo, waar vanzelf een stuk cardio in zit. Verder zit ik niet gebonden aan een voedingsschema, want dan vermager ik te veel. Ik eet gewoon frietjes, drink chocolademelk met slagroom en ga naar restaurants. Alcohol drink ik wel veel minder dan vroeger, want daar krijg ik toch maar hoofdpijn van.

In 2002 won je de Mister Belgium verkiezingen. Hoe voelde die ervaring?

Heel leuk! Ik schreef me gewoon in, maar wist niet of ik ver zou komen. Al vrij snel raakte ik bevriend met de andere deelnemers, omdat we allerlei activiteiten en ervaringen deelden. Zo gingen we op reis, deden we fotoshoots, kwamen we op tv en moesten we zelfs dansjes leren. Maar dat dansen gaat gewoon niet bij mij. Ik heb echt geen gevoel voor ritme. Laat mij maar poseren!

Je vrouw is ook model. Wie van jullie staat er het langst voor de spiegel?

Sowieso zij. Mijn ochtendroutine is heel eenvoudig: ik ga douchen, droog mijn haar en ga zo, hop, de deur uit. Het haar van mijn vrouw heeft iets meer tijd nodig, dus waar ik vijf minuten voor de spiegel sta, neemt zij ongeveer twintig minuten de tijd. Wel moet ik dagcrème van haar opsmeren. Helpt tegen het ouder worden hè, haha!

Bron foto: Unsplash.com

Wat is je favoriete gerecht, film en vakantieland?

Dat moeten wel tongetjes met frietjes zijn, dat kan ik altijd wel eten. Verder lust ik vrijwel alles. Mijn favoriete film is zonder twijfel de hele reeks van Jurassic Park. Mijn vrouw verklaart me voor zot, maar ik heb die denk ik wel honderd keer gezien. Ik vind het vanaf de eerste keer al impressionant en ik blijf het maar kijken. En als derde mijn favoriete vakantieland? Mexico. De sfeer, de mensen, het eten, de zon, de zee en het strand… Fantastisch. Zet mij in een hutje op een strand en ik ben het gelukkigste mens op de wereld.

Bron foto: Unsplash.com

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Als ik al vrije tijd heb ben ik meestal aan het sporten. Dat vind ik echt heerlijk om te doen. Ook werk ik veel samen met mijn vrouw om voor haar werk zelf foto’s en video’s te maken. Je gaat samen dan een creatief proces in dat ik bij Van Dal bijvoorbeeld vóór de camera meemaak. Leuke afwisseling! Daarbuiten ga ik graag eten bij lekkere restaurants of doe ik een stedentrip naar Amsterdam.

Als je een bucketlist moest samenstellen, staan deze drie bovenaan:

  1. Een kind krijgen waarmee mijn vrouw en ik een echt gezin kunnen starten.
  2. Seychellen bezoeken met mijn vrouw. Dat land heeft zoveel indruk op mij gemaakt.
  3. Mijn dierbaren gelukkig zien. Eigenlijk zijn alledrie even belangrijk. Je moet van alles genieten.

Over tien jaar…

Pfoe, dan ben ik 51! Hmm. Model Jan is al bijna twintig jaar model bij jullie, dus dan werk ik ook nog steeds bij Van Dal. Ik hoop vooral dat ik in goede gezondheid verkeer, van zo min mogelijk dierbaren afscheid moet nemen en vooral geniet van het leven. Vijftigplussers zijn late veertigers, wat nu wel echt anders is dan vroeger. Toen dacht je misschien: “Amai, die is oud”, maar nu zie je dat de tweede helft van het leven dan pas echt begint.

Wat denkt men over jou wat helemaal niet klopt?

Dat ik, ja, niet dat ik arrogant was, maar dat ik geen contact wilde met mensen. Maar ik lachknik of praat altijd naar en met mensen. Of dat ik een hele speciale levensstijl heb. Als mensen me leren kennen, hoor ik ook wel eens: “Leuk dat je gewoon normaal bent.” Ik ben gewoon een gezellige, zotte Belg!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
header overhemden actie Van Dal Extra

Overhemden actie 2024 | 2 voor €80

Of je nu op zoek bent naar overhemden met korte mouwen voor de warmere dagen ...
Bekijk meer
Polen - Nederland header prijspuzzel 2 Winacties

Voorspel Polen – Nederland en win!

We maken ons klaar voor de eerste wedstrijd van Nederland op het EK Voetbal 2024. ...
Bekijk meer
Eetbar de Wagon en Restaurant de Houtloods Tilburg - header Eropuit

Eetbar de Wagon en Restaurant de Houtloods Tilburg

Je eerstvolgende bezoek aan het Brabantse Tilburg kan nog weleens extra leuk worden na het ...
Bekijk meer

Nieuwe zomercollectie

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven