!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Een koffievlek uit kleding verwijderen doe je zo

Bijna iedereen houdt wel van een lekkere kop koffie om de ochtend rustig te beginnen. Er is haast geen ontkomen aan: je tikt per ongeluk de koffiekop om: de hele tafel onder de bruine smurrie, de puzzel uit de krant vies en er zit een vlek in je favoriete Bartlett trui. Wat balen, zo’n doordringende koffievlek… Nu heb je natuurlijk helemaal geen zin om daar iets tegen te doen terwijl je je toch afvraagt hoe je ooit die vlek er weer uit krijgt. Geen paniek, wij hebben je rug. Een koffievlek uit kleding verwijderen doe je zo!

Bron foto: Unsplash.com

Wat is koffie nou precies?

Allereerst is het handig om te weten waar koffie precies uit bestaat. Koffie is een warme drank van gemalen koffiebonen en water. Het is wereldwijd één van de populairste dranken en er zijn tegenwoordig wel vijftien verschillende soorten koffie. De populairste koffies die je vast al wel kent zijn: Espresso, Americano, cappuccino en latte (macchiato). Meer weten over koffie smaken? Lees het artikel ontdek je favoriete koffiesmaak. Een koffievlek in kleding ontdek je door de bruin-/geelachtige kleur. De vlek is niet op één plek zichtbaar, maar trekt in de kleding. Hierdoor ontstaat een grotere vlek die je natuurlijk snel wilt verwijderen.

Bron foto: Unsplash.com

Koffievlek verwijderen met water

Koffie is makkelijk te verwijderen uit kleding met lauw water. Met lauw water de koffievlek verwijderen werkt alleen als je er heel snel bij bent. Pak een bak met lauw water en laat het kledingstuk een tijd weken. De vlek zal vervagen en in sommige gevallen verdwijnt de vlek dan al helemaal. Nogmaals: deze methode werkt echt alleen als je er snel bij bent.

Bron foto: Unsplash.com

Koffievlek verwijderen met baking soda

Mocht de eerste methode niet gewerkt hebben, zie je nog een kleine vlek koffie of is de aanslag té groot voor een lauw waterbad? Dan kan het goed helpen om baking soda te gebruiken. Soda in combinatie met water is een goed middel om vlekken te verwijderen. Het schoonmaken is nog steeds vrij eenvoudig. Leg het neer in een emmer of gootsteen, giet een flinke scheut soda(water) over de vlek heen en dep het met een (thee)doek die ook gedept is in het sodawater. Wrijf met de doek grondig over de vlek totdat de vlek verdwenen is. Gooi daarna het kledingstuk in de was.

Bron foto: Unsplash.com

Koffievlek verwijderen met Shout

Shout is een vlekoplosser voor alle hardnekkige vlekken op kleding. Alle soorten koffievlekken kun je met shout verwijderen. Het is echt een wondermiddel.

  • Stap 1: Spuit de vlek goed in met shout.
  • Stap 2: Wrijf met een ander deel van het kledingstuk op de vlek. Zo zal je merken dat het grootste gedeelte van de vlek zal verdwijnen.
  • Stap 3: Laat de shout even intrekken.
  • Stap 4: Stop het kledingstuk in de wasmachine en zet het op een kort programma met minimale hoeveelheid wasmiddel en de vlek is verwijderd!

Bron foto: Unsplash.com

Andere oplossingen

Hierboven hebben wij de drie meest effectieve manieren benoemd om een koffievlek te kunnen verwijderen. Er bestaan echter nog meer manieren. Gebruik bijvoorbeeld eens azijn. Maak een doek vochtig met azijn en klop/dep met de vochtige doek op de koffievlek. Doe daarna het kledingstuk in de wasmachine, wat de klus zal klaren.

Een andere oplossing is zout. Zit je in een restaurant en heb je koffie gemorst? Kan gebeuren. Schut wat tafelzout over de vlek en wrijf zodat het zout in het kledingstuk trekt. Zout is vocht absorberend en hierdoor trekt de koffie in het zout. Haal na een x aantal minuten het zout weg door dit simpelweg weg te vegen met een doek.

Kleding Van Dal

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende manieren om jouw gemorste koffie uit jouw kleding te halen. Maar ook andere vlekken of geuren kunnen makkelijk verwijderd worden. Wat moet je bijvoorbeeld doen als er ná het wassen vlekken in jouw kleding zit, je wollen kleding wilt wassen of heb je andere vragen? Met onze stijlvolle tips doe je nóg langer met jouw kleding.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Zomer vol prints in eigen productie - header Mode

Zomer vol prints in eigen productie

Dat we bij Van Dal mannenmode energie putten uit onze eigen kracht, blijkt wel uit ...
Bekijk meer
Indonesische Rendang-01 Recepten

Indonesische Rendang

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept van Leukerecepten kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en ...
Bekijk meer
Mannen zijn actief in de zomer aan het beachtennissen Hobby

Actief in de zomer

Met de zomer in je bol is het heerlijk vertoeven in de buitenlucht. Nu kan ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven