!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

5 tips om jouw garderobe voorjaarsproof te maken

Het voorjaar staat weer voor de deur! Tijd om jouw garderobe voorjaarsproof te maken. Dit doe je niet alleen door al jouw oude,- en winterkleding eruit te halen, maar ook door jouw kledingkast grondig schoon te maken. Het opruimen van jouw kledingkast zorgt tevens voor een langere levensduur van jouw kleding en het is een fijne bezigheid. Wij helpen je graag met 5 tips om jouw garderobe voorjaarsproof te maken! Enfin, laten we beginnen.

Sorteer jouw kleding

Haal alle kleding uit je kast en begin met sorteren om het overzicht te vergroten. Splits je kleding in twee stapels: voorjaar en najaar. Voeg een derde stapel toe voor items die je zelden draagt. Overweeg om deze kleding weg te doen, te verkopen, weg te geven of te doneren. Ga verder met sorteren per categorie, zoals broeken bij broeken en overhemden bij overhemden. Voeg de specifieke kledingstukken toe aan de respectievelijke stapels, zoals dikke truien en winterjassen bij de ‘najaar’-stapel, en dunnere truien, polo’s en T-shirts bij de ‘voorjaar’-stapel. Blijf georganiseerd voor een overzichtelijke kledingkast.

“Jouw oude kleding krijgt een tweede leven door het bij ons in de winkel in te leveren in de inleverbak

Schoonmaken

Nu je alles uit de kast hebt gehaald, heb je gelijk de kans om de kast eens goed schoon te maken. Zo blijft je kleding lekker fris en gaat het langer mee. Haal er even een doekje overheen met allesreiniger (te koop bij de supermarkt). Laat daarnaast jouw kast regelmatig open staan zodat deze even goed kan doorluchten. Zo voorkom je tevens een muffe geur in je kleding en kledingkast. Dit voorkom je door niet te veel kleding (terug) in jouw kast te hangen. Als de kleding te dicht op elkaar hangt en er hangen gewoonweg te veel kledingstukken, kan de kleding niet luchten en ventileren en ontstaan muffe geuren. Meer tips voor het voorkomen van muffe geuren lees je hier.

Vouwen en hangen

Voor kwetsbare stoffen en behoud van vorm is ophangen ideaal, vooral bij overhemden, jassen/colberts en pantalons. Voor efficiënte ruimtebenutting is opvouwen geschikt, vooral bij T-shirts, jeans en casual kleding. Overweeg kledingstukken op type en gebruiksfrequentie te organiseren. Gebruik kasthangers met grip voor delicate items en leg opgevouwen kleding netjes gestapeld in lades of planken. Een doordachte combinatie van opvouwen en ophangen optimaliseert niet alleen de beschikbare ruimte, maar verlengt ook de levensduur van je kleding.

Indelen

Bij de laatste stap worden alle opnieuw gevouwen kledingstukken weer in de kast gelegd of gehangen. Je begint met de najaarsstapel want deze kan nu achter in de kast liggen, hangen of je doet ze in een koffer op zolder. Leg of hang vervolgens al jouw kledingstukken op basis van gebruiksfrequentie. Gebruik je een kledingstuk vaak? Positioneer deze dan zo dat je er makkelijk bij kan. Draag je een kledingstuk minder vaak? Dan mag deze best onderop de stapel liggen. Zo is jouw kledingkast weer overzichtelijk!

Overzicht

Door bovenstaande tips op te volgen bewaar je overzicht in jouw garderobe, gaat jouw kleding langer mee en maak je zelfs ruimte om nieuwe kleding te kopen. Zo kom je bijvoorbeeld een jeans tegen waarvan je een tweede wilt, zie je dat je nog geen T-shirt of trui hebt in die betreffende kleur of heb je ruimte over voor een nieuw overhemd. Heb je nog meer verzorgtips voor jouw kleding nodig of zoek je nog een bepaald artikel? Onze modeadviseurs in onze winkel staan altijd voor je klaar!

Groener dan gisteren met Van Dal Groen

Maak de wereld groener met ons nieuwe initiatief Drop & Loop. Breng jouw oude kleding naar onze kledingbox in de winkel en ontvang 25 SpaarClub-punten voor je volgende aankoop. Een kleine stap richting duurzaamheid! Verzamel en sorteer je kleding, sluit het netjes af en breng dit naar de aangewezen bakken in onze winkel. Samen met de Boer Group geven wij jouw Bartlett kleding een tweede leven terwijl andere merken en textiel gerecycled worden tot nieuwe producten, zoals toilettassen (verkrijgbaar voor €24,99) of 600 SpaarClub-punten in onze winkels.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
header Odapark Eropuit

Odapark Venray

Het Odapark is een prachtig natuurgebied en kunstpark dat zich uitstrekt over ongeveer 25 hectare ...
Bekijk meer
Park-Sonsbeek-Arnhem - header Eropuit

Park Sonsbeek Arnhem

Het met beuken overgoten park kent een heuvelachtig karakter en is het bekendste park in de stad ...
Bekijk meer
Jan-van-workum-header-3 Man op zijn best

Column – Lentekriebels

Tijdens een gezellig koffiemoment met mijn vrouw vertel ik haar over mijn thema voor deze ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven