Home » Van Dal Actueel » Tijdlijn » Van Dal 70 jaar tijdlijn: 1991-2001
Van Dal 70 jaar tijdlijn: 1991-2001

Sinds de oprichting van Van Dal mannenmode in 1951 heeft het bedrijf allerlei bijzondere ontwikkelingen doorgemaakt. Iedere keuze, nieuwe winkel of baanbrekende innovatie uit onze historie heeft ons gebracht waar we nu zijn. In de Van Dal 70 jaar tijdlijn blikken we per decennium terug op deze ontwikkelingen en leert u Van Dal kennen. Herinnert u zich nog dat dit het laatste decennium was waarin men met guldens kon betalen? Dit deden wij van 1991 tot 2001!

Heeft u een opfrisser nodig van wat er hiervoor gebeurde? Lees hier wat wij eerder al deden!

Onze geschiedenis

van

1991-2001

^
1991

Opening Arnhem en Dordrecht

In de vroege jaren ’90 ziet Van Dal al ruimte voor uitbreiding. Het Gelderse Arnhem en het Zuid-Hollandse Dordrecht maken zich klaar voor een nieuw hoofdstuk en openen hun filialen met frisse energie en toewijding. Klaar voor de start… af!

""
""
^
1992 – 1999

Verbouwing, verhuizing en vooruitstrevende advertenties

De opvolgende jaren draaien veelal om het verbouwen en verhuizen van onze winkels. Den Bosch en Helmond voeren treffende verbouwingen door in 1992, waarna Etten-Leur slim naar de buitenzijde van het centrum verhuist in 1993. In 1997 heropent de winkel in Roosendaal na te verhuizen naar de Molenstraat. Veenendaal sleutelt aan het filiaal in 1999, Eindhoven in 2000 met een aansluitende uitverkoop en zowel Nijmegen als Utrecht heropenen na een intense verhuisperiode in 2001.

In deze periode vol transities zoekt Van Dal naar vooruitstrevende manieren om te adverteren. Waar er in voorgaande jaren gebruik werd gemaakt van illustraties, wordt er nu fotografie ingezet om de boodschap te versterken. Een van de vroege voorbeelden is deze advertentie waarin ‘kostuums in elke maat’ aangeboden worden; een unieke veelzijdigheid die we vandaag de dag nog steeds waarborgen! Wij vinden immers dat er voor elk postuur stijlvolle mode hoort te zijn. Ook leuk om te zien: in onze vacatures wordt Van Dal gepositioneerd als een filiaalbedrijf in de herensector voor 30+ mannen. Jong van geest!

""
""
^
2001

Nieuwe eigenaar, nieuw logo en naamsverandering

Na de millenniumwisseling wisselt Van Dal tevens van naam. De familie Segeren neemt namelijk het bedrijf over en verandert vDal herenmode in vDal mannenmode. Daarvoor wordt het nieuwe logo leven ingeblazen en kan het bedrijf vooruit met een frisse insteek. Een feestelijk extraatje is de klantenkaart die wordt geïntroduceerd. Zo krijgen klanten 10% korting op al hun toekomstige aankopen.

Bron foto:  Unsplash.com

^
1991-2001

Laatste decennium met de gulden

Het is Immers alweer zo lang geleden dat het bijna niet voor te stellen is hoe het guldentijdperk heeft moeten zijn. Hoewel de overgang van de gulden naar euro pas in 2002 kwam, zijn de jaren ’90 het laatste decennium waarin er met de gulden betaald wordt. Toch pakken we gezamenlijk door met de nieuwe stap in modern Nederland.

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Tijdlijn

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: