Home » Van Dal Actueel » Tijdlijn » Van Dal 70 jaar tijdlijn: 1981-1991
Van Dal 70 jaar tijdlijn: 1981-1991

Sinds de oprichting van Van Dal mannenmode in 1951 heeft het bedrijf allerlei bijzondere ontwikkelingen doorgemaakt. Iedere keuze, nieuwe winkel of baanbrekende innovatie uit onze historie heeft ons gebracht waar we nu zijn. In de Van Dal 70 jaar tijdlijn blikken we per decennium terug op deze ontwikkelingen en leert u Van Dal kennen. Wist u dat we ooit twee olifanten inhuurden om een winkelopening te vieren? Dit deden wij van 1981 tot 1991!

Heeft u een opfrisser nodig van wat er hiervoor gebeurde? Lees hier wat wij eerder al deden!

Onze geschiedenis

van

1981-1991

^
1981

Wij bestaan 30 jaar!

Het jaar om alles uit de kast te trekken. Van Dal bestaat dertig jaar en dat moet gevierd worden! Hoe beter dan met een feestelijke opening van onze winkel in Etten-Leur waarbij er twee olifanten ingehuurd worden? Kinderen van klanten kunnen een rondje op de rug van deze kolossale kindervrienden rijden. In Eindhoven is het feest ook gaande: grote optredens vinden plaats voor klanten en personeel, waaronder niemand minder dan Corry Konings. Mooi was die tijd!

Bron foto: BN DE STEM / Johan van Gurp

^
1983

Amilto

In week 36 staat Van Dal op de Amilto verkoopbeurs. Voor hen met een goed geheugen: dit is waar u in deze periode wilt zijn! De inmiddels vergane glorie trekt in 1983 honderdduizenden bezoekers vanuit het hele land. Bezoekers zien het echt als een uitje, Van Dal als een buitenkans om men kennis te laten maken met onze stijlvolle mannenmode.

In een modewereld die constant aan verandering onderhevig is, is het belangrijk om mee te blijven groeien. Van Dal blijft zichzelf steeds verbeteren en wisselt daarom nog eens van slogan. Wat ons in deze tijd typeert? Stevigere zakken want het geld moet alleen rollen als u dat wilt! Een slogan die tot de verbeelding spreekt.

""
""

Bron foto: Tubantia krant

^
1985-1991

Verbouwen, verhuizen en vernieuwen

De tijd van verbouwen, verhuizen en vernieuwen. In 1985 verhuist de winkel in Waalwijk. Later in datzelfde jaar volgt Roosendaal met een leuke, aansluitende heropening. In 1986 neemt Nieuwegein tevens een nieuwe positie in in winkelcentrum Makado. De winkels in het Brabantse Breda en Oosterhout verbouwen in 1987, Helmond en Uden verhuizen. In 1988 staat de verhuizing van Veenendaal op de planning. Utrecht verbouwt in 1990 en Zeist opent een gloednieuw filiaal. 

Bij een nieuwe winkel hoort ook reclame maken.

Bron foto: BN DE STEM / Johan van Gurp

Dit decennium is er een van vieren en vernieuwen. Het gaat merkbaar goed met Van Dal en door de gevestigde winkels te verhuizen naar betere locaties en tevens nieuwe filialen te openen, ligt de focus op de juiste uitbreiding. Hoe gaat dat uitpakken in het volgende decennium? U leest het binnenkort op ons online magazine!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Tijdlijn

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: