Home » Van Dal Actueel » Van Dal 70 jaar tijdlijn: 1951 – 1961
Van Dal 70 jaar tijdlijn: 1951 – 1961

Sinds de oprichting van Van Dal mannenmode in 1951 heeft het bedrijf allerlei bijzondere ontwikkelingen doorgemaakt. Iedere keuze, nieuwe winkel of baanbrekende innovatie uit onze historie heeft ons gebracht waar we nu zijn. In de Van Dal 70 jaar tijdlijn blikken we per decennium terug op deze ontwikkelingen en leert u Van Dal kennen. Wist u dat de origine van het bedrijf teruggaat naar textielstad Tilburg? Dit deden wij van 1951 tot 1961!

Onze geschiedenis

van

1951-1961

^
1951

Het prille begin

Precies: we begonnen in Tilburg. Het is de veelbelovende zomer van 1951 waarin de heer Van Dal grote stappen maakt. Het bedrijf Van Dal tapijten wordt in de Enschotsestraat opgericht. Ja, echt waar, tapijten. Deze kwamen vanuit de vele textielfabrieken en werden aan consumenten verkocht. Het bleek een succesvolle handel.

^
1955

Van tapijten naar kleding

Door de jaren heen wordt er gekeken naar opties om ook kleding te gaan verhandelen. De prijzen van de rollen stof liggen vrij hoog. De heer Van Dal koopt stofcoupons die overblijven van dergelijke rollen, welke een stuk betaalbaarder zijn. In het jaar 1955 begint Van Dal als ambulante organisatie deze stofcoupons aan de deur te verkopen zodat mensen hier hun kleding van kunnen maken. Omdat de opsplitsing twee verschillende markten begint te dienen, besluit de broer van de heer Van Dal om de tapijtenverkoop over te nemen. Hij begint daarnaast ook vloerbedekking te verkopen en doet dit voor de komende dertig jaar in een ander pand in de Enschotsestraat.

^
1960

Nieuwe slogan

De zaken gaan goed. Van Dal was een van de eerste bedrijven in Noord-Brabant om stofcoupons te verkopen. Het bedrijf begint daarom steeds meer een begrip te worden in en rondom de regio van Tilburg waardoor Van Dal zich steeds beter kan ontwikkelen. Langzaamaan mocht de kracht en kwaliteit ook naar buiten gebracht worden. De slogan Gewoonweg goed, ook in prijs wordt leven ingeblazen en verwelkomt het volgende decennium.

Het begin is altijd spannend. Hoe de eerste keuzes gaan uitpakken en hoe deze in de smaak vallen bij het publiek is onbekend, een heuse sprong in het diepe. Toch zijn de inspanningen van de heer Van Dal goed geweest om een decennialange glorie te ontketenen. Hoe dat de tien opvolgende jaren ging? Lees het binnenkort op ons online magazine!

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Tijdlijn | Van Dal Actueel

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: