Home » Mannendingen » Typisch jaren 2010 | combinatie van kleding en gadgets
Typisch jaren 2010 | combinatie van kleding en gadgets

Al sinds de jaren ‘60 volgen we de meest noemenswaardige gebeurtenissen van verschillende decennia. Elk decennium heeft karakteristieke gebeurtenissen. Ditmaal is het de beurt aan de jaren ‘10, oftewel 2010 tot en met 2019. Alles staat nog vers in ons geheugen, maar toch is het leuk om eens terug te blikken. Was was typisch jaren 2010? Welke jaren 2010 gebeurtenissen waren er? Wat zijn typisch jaren 2010 muziek, eten en kleding? We nemen je een klein stukje mee terug in de tijd.

Oliecrisis in de jaren 80

Bron foto: Unsplash.com

Wat is typisch jaren 2010?

Zoals we in het artikel over de zeroes hebben kunnen lezen werd technologie steeds belangrijker en gingen we steeds meer internationaal. De door Apple-topman Steve Jobs uitgevonden iPad kwam op de Nederlandse markt, Instagram werd geïntroduceerd, Nederland werd derde op het WK in Zuid-Afrika en André Kuipers betrad als derde Nederlander ooit de ruimte. Andere trends waren ook voornamelijk online. Zo werd Netflix in 2010 groots onthaald en kon je vanaf 2011 gebruikmaken van HelloFresh, het bedrijf waarbij je verse, samengestelde maaltijdpakketten op wekelijkse basis thuis kunt laten bezorgen. Vanaf 2014 kon je boodschappen eveneens thuis laten bezorgen door Albert Heijn en vanaf 2015 ook door Picnic.

Gebeurtenissen in de jaren 2010

De invloed van de jaren 2010 is vandaag de dag nog merkbaar. Gebeurtenissen die indertijd plaatsvonden worden nu nog vaak aangehaald in conversaties. Neem bijvoorbeeld de tsunami in Fukushima in 2010, het vliegtuigongeluk van MH17 in 2014, de aanslagen in Parijs in 2015 of de brand in de Parijse Notre-Dame in 2019. Gelukkig zijn er ook nog leuke aangelegenheden gebeurd in dit decennium. Zo presteerde het Nederlandse elftal erg goed op het WK in 2010 – ze werden zelfs tweede – én 2014, waar ze de derde plek behaalden. In 2011 vond eindelijk de ontknoping van Harry Potter plaats in de opvolging van De Relieken van de Dood; een ware geruststelling voor betoverde fans! Daarbij was 2013 het jaar waarin Koning Willem-Alexander de troon besteeg tijdens zijn abdicatie. 

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Typisch jaren 2010 eten

Door de komst van thuisbezorging en HelloFresh werd het steeds populairder om eten online te bestellen. Denk hierbij aan pizza, spareribs, Chinees variërende, gezonde gerechten. Mensen werden steeds meer bewust van wat ze aten, waardoor het aantal vegetariërs aanzienlijk toenam. Met de komst van vleesvervangers, zoals bonen, gingen veel mensen steeds meer experimenteren met gezond eten.

De Oranje Leeuwinnen

Bron foto: Unsplash.com

Typisch jaren 2010 muziek

Als we de hitlijsten moeten geloven zijn de artiesten Ke$ha, Bruno Mars, John Legend en Avicii enkele van de populairste artiesten uit dit decennium. Hierdoor kan wel geconcludeerd worden dat dit hét decennium van de pop en elektronische muziek was. Vooral Avicii kwam groots in het nieuws en hitlijsten nadat hij in 2018 zichzelf van het leven ontnam. Nederlandse artiesten als The Opposites, Jan Smit, Kane en Caro Emerald deden het in de top 40 hitlijsten ontzettend goed met verschillende nummer 1-hits. 

Typisch jaren 2010 kleding

In de beginjaren van de jaren 2010 werd de nadruk gelegd op opvallende kleding met neonprints en de rode Nike Air Yeezy sneakers van stijlicoon Kanye West. Een ander stijlicoon was acteur Neil Patrick Harris. Door zijn rol als vrouwenverslinder Barney Stinson in How I Met Your Mother werd zijn stijl met overhemd, pantalon en colbert een modetrend die gelukkig nooit is weggegaan. Natuurlijk zijn er nog veel meer modetrends uit deze jaren. Benieuwd naar welke dat zijn? Dan is dit artikel iets voor jou. 

Jaren 2000 leren schoenen strak in pak

Bron foto: Unsplash.com

Ger Segeren eigenaar en directeur van Van Dal sinds 2014

Bron foto: Van Dal mannenmode

Van Dal in de jaren 2010

Van Dal bestond in 2011 zestig jaar. Dat werd groots gevierd met bijvoorbeeld de opening van vijf nieuwe winkels in deze jaren. In 2014 trad huidige directeur Ger Segeren aan en daarbij was zijn doel om Van Dal steeds succesvoller te maken. Dit doet hij bijvoorbeeld door de komst van de moderne merken als Max Goodman en Lerros. Daarbij doet Van Dal veel leuke activiteiten voor zijn klanten. Al deze ontwikkelingen volg je op onze tijdlijn – Van Dal 70 jaar.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: