Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je eten vandaag? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken, maar kunt lekker Typisch Hollands aan de slag. Geniet van het beste dat ons kikkerland je brengt, zoals asperges met ham en ei, bloemkool met kaassaus uit de oven of een warme zuurkoolschotel met gehakt. Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Deze keer: lekkere Hollandse stamppot met spinazie en ei.Â

35 minuten

Hoofdgerecht

2 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 400 gr verse spinazie
- 600 gr kruimige aardappels
- 75 ml melk (plantaardig)
- peper en zout
- 75 gr Parmezaanse kaas
- Klontje boter
- 3 eieren
- 1 ui
- 30 gr pijnboompitten
Bereiding:
- Schil optioneel de aardappels. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 15 Ã 20 minuten gaar.
- Kook ondertussen ook de eieren in een pan ca. 6 minuten en spoel ze daarna af met koud water.
- Rooster de pijnboompitten.
- Snipper de ui en fruit deze aan in een wokpan met een beetje olie. Voeg de spinazie toe en laat wat slinken.
- Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg de melk, klontje boter en een flinke snuf peper en zout toe. Voeg de gebakken ui en spinazie toe en schep door de puree. Schep ook de Parmezaanse kaas er doorheen.
- Pel de eitjes en serveer de spinaziestamppot met partjes gekookt ei en bestrooi met pijnboompitten en nog wat Parmezaanse kaas.
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Bron foto: www.leukerecepten.nl