Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je eten vandaag? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken, maar kunt lekker Typisch Hollands aan de slag. Geniet van het beste dat ons kikkerland je brengt, zoals asperges met ham en ei, bloemkool met kaassaus uit de oven of een warme zuurkoolschotel met gehakt. Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Deze keer: lekkere Hollandse kipragout

25 minuten

Hoofdgerecht

4 personen

Bron foto: Unplash.com

Bron foto: Unplash.com

Bron foto: Unplash.com
Ingrediënten:
- 2 sjalotten
- 160 gr kip (vega)
- 250 gr champignons
- 40 gr boter
- 40 gr bloem
- 300 ml kippenbouillon of groentebouillon
- 100 ml kookroom (vegan)
- 4 pasteibakjes
- paar takjes verse peterselie
Bereiding:
-
Kook bij het gebruik van rauwe kip de kip ca. 15 minuten in een pannetje met water en trek daarna met een vork uit elkaar. Vegetarische kip stukjes kun je kort meebakken met de champignons.
-
Bak de pasteibakjes af in de oven.Bak de plakjes champignons in een koekenpan met 1 eetlepel boter.
-
Snipper de sjalotjes heel fijn en fruit deze glazig in een ander pannetje met de rest van de boter. Roer de bloem erdoor en bak de roux 2 minuutjes. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de kookroom toe en meng er door. Laat de ragout nog iets indikken.
-
Schep dan de stukjes kip, wat gehakte peterselie en gebakken champignons toe en warm nog een minuutje goed door.
-
Serveer de kipragout in of naast de pasteibakjes en garneer met wat peterselie.
Ook te maken in de vega of vegan optie!
Bron foto: www.leukerecepten.nl